Vantar?

2010-09-27 @ 21:27:29
När jag kom hem efter skolan i dag så blev mamma förvånad över att jag hade lovikavantar på mig, men jag kan lova er att det var ingenting som jag ångrade. Däremot hade jag tunna leggings på benen och det var ganska kallt när man stod på busstationen och väntade. Det kändes som att allt vände i lördags. Eftermiddagen var underbart solig, varm och härlig, men någonstans efter lunch slog det om till höst. Det var som att sanden i sommarens timglas runnit ut. Jag avundas inte Alina som måste gå upp halv sex när det är becksvart ute. Usch! Det är en sak som är dåligt med vinterhalvåret, de korta dagarna.
I dag orkar jag inte skriva om min dag. Den känns faktiskt inte tillräckligt intressant för att skriva om! Hemkunskap? Matte? Ja det hade jag ju förra veckan också, och åå vad kul det var och åå vad bra det gick. Inte så att man vare skrattar eller ens drar lite på munnen när man läser. Som en redovisning eller schemadagbok, nee så vill jag inte att bloggen ska bli! Men däremot kan jag skriva om någonting nytt. Jag och Alina var och besökte en ungdomsgård i Björknäs och den var verkligen mysig! Jätte gullig personal och mycket att hitta på. Men jag och Alina var nog ärligt talat främst ute för att träffa kompisar i området och de som hängde på klubben var något yngre än oss. Vi får gå dit en gång och se om vi kan hitta någon jämnårig att snacka med. Fast vi kan ju alltid dra med oss David och Love och spela pingis en eftermiddag. Vi kände oss hur som helst väldigt välkomna dit :)
IPOD

Hoppas att ni får sova så gott!



kramkram

Nagellacksbortagningsmedel

2010-09-26 @ 21:13:49
Söndag kväll. Jag nallade precis en liten lakritsbit ur skålen som mamma ställt på en hög hylla i skafferiet så att inga små barn ska komma åt den. Hehe, det finns faktiskt fördelar med att vara lång (förutom att det är snyggt menar jag).
Dagen har varit skön. Vi spelade Badminton, jag, Alina, David, Love och mamma. Vi hade bokat två banor så alla kunde köra med alla. Vi upptäckte att det var en väldigt bra samarbetsövning för de som stod två på en och samma sida. Det räckte inte att bara ha fokus på bollen och fötterna, man måste samtidigt prata med sin medspelare under matchen så att man inte krockar ihop. Dessutom är det ju väldigt effektivt eftersom att man inte måste springa lika mycket som när man står själv på en sida. I början var jag övertygad om att jag ville vara ensam på en sida men efter att jag hade fått köra tillsammans med någon så kändes det nästan roligare! Hur som helst var det jätte skönt och kul! När vi kom hem hade Magnus satt upp gungan med de små barnen. Jag fick prova och det var jätte läskigt° William och Vendela ville åka om och om igen, medan jag bara skrek av rädsla för att jag skulle slå i den tjocka trädstammen. Fast det pirrade härligt i magen också. Efter en stund gick gungan sönder. Jag tror att den var lite slarvigt uppsatt! Och när Magnus ändå är igång med att sätta upp den på nytt kanske han kan prioritera min önskan att den hamnar lite längre från stammen så att man inte råkar få hela jackan och ryggen uppriven.
Jag, mamma, Muggen och David taggade till Nacka Forum på eftermiddagen. David och Magnus skulle köpa fotbollsplanscher och typ fika, men jag och mamma stack för att titta runt lite i butiker. Vi hade inte så mycket tid på oss eftersom att affärerna stänger tidigt på söndagar, men vi hann titta in på H&M och en skoaffär som jag inte minns namnet på. Jag köpte lite smått och gott plus ett par kängor! Det är många av mina kompisar som brukar avstå från att köpa kläder med sina mammor men jag och mamma tycker verkligen att precis samma saker är fina! Det är inte så att hon har på sig lika dana kläder som jag och jag lika dana som hon, men hon är jätte bra på att sitta saker som passar på mig och jag är nog ganska bra på att hitta saker som passar på henne också. Vi nyper alltid tag i samma plagg och säger "den var fin!" eller "usch, vilken hemsk! i mun på varandra. Det är ganska roligt faktiskt.
Hemma så kokade vi te och jag försökte göra upp en brasa i kaminen. Jaa... Det tog kanske en halvtimme. Men jag är precis som en småunge vet ni som säger "kan själv" och vägrar ta hjälp av Magnus som har en massa tips på hur man ska få det att brinna. Nästan gång ska jag nog ge med mig!
Vi åt en jätte god middag som bestod av nudelwook, kyckling och en hel del soya! All the family like ypu know.
I morgon åker alla utom Alina hem till sin mammor igen! Jag kommer verkligen sakna dem och detta säger jag inte bara för att det är lämpligt utan för att jag verkligen, verkligen kommer att göra de för att de är bäst!
Nu ska jag gosa ner mig i sängen tillsammans med mamma och titta på en serie som jag har glömt vad den heter!
Hoppas att ni kan sova gott!
PUSS

Smaken av Colgate

2010-09-25 @ 22:59:24
En über- mysig kväll börjar dra ihop sig till natt. Man drar sig tillbaka, ni vet, sätter på lite Missy Elliot i rummet på låg volym, fluffar till kudden, tvättar diskbänken i köket en från pizzarester och fräschar upp sig för en skönhetssömn. Ni känner säkert igen den här tiden på dygnet en sen lördags kväll och det skönaste är att klockan inte är speciellt mycket. knappt tio. Jag är inte ens säker på om det är natt än. I morgon kommer jag att vara pigg och glad och stark. Hurra, vilken tur jag har! Jag ska springa på morgonen. Alina vill inte hänga på, men jag ska höra med mamma om hon kanske orkar följa med. Hoppas det! Visst, det är härligt att springa ensam och jag brukar till och med kunna rusa snabbare då, men det är minst lika trevligt att ha någon att prata med.
Nu ska jag sova jätte gott och jag hoppas att ni också kan vakna utan mörka ringar under ögonen!
Nu ska jag smyga in och läsa lite för William! Spiderwick, min favoritbok! :D

Shiet bacon vad jag diggar denna. Sämst video, men låten är skön!


Tack Tyra! Ushers senaste


I morgon får ni mer skön musik av mig!

När piloterna ligger framme och Cing- a- Ling spelas ur högtalarna är det svårt att inte hänga på.
Puss på er sötnosar!

Loppmarknad i hösten alla nyanser

2010-09-25 @ 16:51:30
Tjena Italjena!
I går var det partaj. Ja, det skulle egentligen bara ha varit en fördrink med grannarna men den tog liksom aldrig slut. Gästerna ville inte gå hem för än vid runt halv tolv. Nu ska vi se här... fem timmar. Snacka som lång "efter jobbet"- drink. Men det var trevligt att få göra sig bekant med grannarna och roligt att de verkade ha så trevligt! :) Kul att lära känna grannungarna Fanny, Lovisa och Johanna också med flera., trevliga tjejer!
Ehm.. I dag var det loppis som gällde i stan klockan tio. Mamma kom in och frågade om jag ville följa med och det ville jag. Det kändes lite väl segt att såsa omkring i huset hela morgonen även om det också kan vara mysigt ibland! Det blev ingen springtur som jag hade siktat in mig på, men det var faktiskt ganska härligt att få andas lite tidig morgonluft också. Solen sken och träden skimrade i orange och gröna nyanser. Åh, vad våren är vacker! Många brukar förknippa hösen med regn men man får inte glömma bort att soliga timmar den har att bjuda på!
Det var Loves klass som skulle ha loppmarknad och pengarna skulle gå till deras klasskassa. Vi stod på Mariatorget. Någon mamma hade bakat och alla hade tagit med sig antingen en eller två eller tre kassar eller flyttkartonger med gamla saker. Medan några mammor och pappor fällde upp borden gick jag för att köpa latte, men jag hann bara ta ett par klunkar innan koppen försvann i vimlet. Fast det gjorde ingenting! Jag fick en nog stor kick av att sätta lappar på glasvaser, ta betalt och rada upp filmer i olika kostadshögar. Det var faktiskt ganska många som kom och köpte och kassan växte sig allt större. Love och hans kompisar flamsade omkring medan syrrorna, mammorna och några få tjejer från klassen hjälpte till lite grann. Är det inte det konstigt när det är deras klassresa eller klassdisco det handlar om?! Förlåt men, typsikt killar.
Hemma käkade vi Alinas goda pannkakor till lunch och sedan åkte mamma till Dansfeber :( Vi kommer inte att få gå tid i dag... Mamma och Magnus ska på en fyrtioårsfest hos en av mammas bästa kompisar efteråt så vi blir hemma, alla barnen. Men det är faktiskt helt OK. Jag antar att det blir en myskväll. Jag ska fråga Alina om hon vill gå ut på en promenad efter middagen!
I morgon tror jag att jag och mamma ska dra in till stan tillsammans och det ska bli jätte mysigt att få hänga lite ensam med henne. Snacka ni vet, kanske kolla lite i affärer. Jag vill ha kläder! Hihi
Vendela har verkligen servat mig idag! Hon har masserat mig med olja och gjort frisyrer i håret. Jag röstar för att hon ska bli make- up artist!
På onsdag kommer Erica- bästis hem till maj! Jag har saknat henne
Åh nej nu har solen gått i moln och lågtrycket är tillbaka. Asså jag är verkligen jätte känslig för lågtryck! Jag får ont i huvudet och mår illa. Det är skit jobbigt! :(
Dax att baka pizza. Tjao!
Visst är det trist med bara Photo Booth- bilder!! Men ni vet att min mobil är trasig, va?

Skolfotografering

2010-09-20 @ 18:53:05

Jag försöker intala mig samma visa varje år. Det är ju bara ett foto! Men ja jo det betyder av någon anledning väldigt mycket. En bild som alla i skolan kommer att kunna se! Alla bläddrar i skolkatalogen, pekar och snackar. Tjejer sooom killar. Det betyder mycket helt enkelt. I torsdags hade vi omröstning om vad vi skulle ha på oss. Förlåt, jag vet att många tycker annorlunda, men jag tycker att det är skitlöjligt. Alla kan väll få ha på sig det dom vill! Dessutom var det typ 16 av 30 som ville att vi skulle ha ett tema och 14 som inte ville ha det. I nian kan man ta ordentliga spexfoton och det är jätte kul, men att halv- klä ut sig är bara töntigt tycker jag. Meningen med ett skolfotot ät väll att alla ska vara sig själva? Eller? Jag ska inte överdriva nu! Det var inte precis så att alla var tvugna att ha kaninöron på huvudet, hehe. Alla skulle ha svarta kläder. Men ändå... Jag tyckte faktiskt inte att jag hade någon fin svart tröja att ha på mig! Så det blev mörkgrått... Men det kommer att se svart ut eftersom att vårat skolfoto är svart- vitt i katalogen.
Jag har nog aldrig träffat en människa, lika otrevlig som våran fotograf idag.
- När jag pratar vill jag att ni håller käften. Gör ni inte det så får ni gå här ifrån och det bli jätte skönt för mig, mycket mindre att fååta. När jag säger till vill jag att ni går upp och ställer er där jag säger att ni ska stå. Håll käften och spring inte omkring. Då slutar det för er som för en liten tjej idag som sprang rakt in i mitt stativ och rev hela skiten, va. Jag ska skicka hem en faktura till hennes morsa på tjugofem tusen kronor. Jobbigt va? Och sen det där skynket bakom bänken är ingen vägg så ramlar ni baklänges så, ja då slår ni för det första ihjäl er och för det andra blir det blod- kladd på min duk och det vill jag inte vara med om...
Åååkej. Bäst att "hålla käften".


Love är sjuk och Hugo håller på att bli sjuk, eller han vill åtminstånde vara det. Han vet att då får man äta vad man vill och titta på hur mycket film man vill. Tummen upp! Men nu när han har börjat i sexårs så överväger det nästan att ligga hemma i soffan och titta på Pokémon, verkar det som.
Jag känner mig lite småfrusen och blek. Lite allmänt risig sådär. Skolan var okej. Inte den bästa veckodagen tycker jag, men nu är den ju över och i morgon är det tisdag! Tisdag betyder dans och... franska läxa. Jag måste öva lite snart! :) Det är inte så svårt men jag tycker att det är härligt när glosorna sitter som en smäck!
Jag glömde att köpa hatch till cellon idag så det låter fruktansvärt när jag spelar! Haha! Jag får inte glömma bort att svänga förbi en musik- affär  i morgon!

Jag kan inte fatta att Sverigedemokraterna fick fler röster än Vänsterpartiet. Vart är vi påvåg egentligen? Bakåt i tiden? Jag trodde att vi var ett land som låg ganska mycket före andra i världen när det gäller gämställdighetsfrågan och mycket annat, men nu verkar det som att vi början tappa stoltheten, totalt. Drömmer jag eller har ett äckligt, främlingsfientligt parti tagit sig in i Riksdagen? Är det Sveriges medborgare som vill att de ska sitta där på sina feta rumpor? Jag vill inte tillhöra det folket. Aldrig i livet att jag accepterar det! Hoppas att det blir nyval

Pappa är i Göteborg och kommer inte hem förän vi har åkt till mamma. Tråkigt... Jag saknar honom :( I går pratade han om att vi kanske skulle åka till Liseberg någon dag. Jag är faaa-ktiskt inte så säker på att det kommer att bli av, men man kan ju alltid hoppas.

Kiim jag saknar dig så mycket att jag nästan går sönder! Jag önskar att vi kunde klona dig!!!!!!!!!!



PÖSS

Fyra år

2010-09-19 @ 20:43:51
Jag kommer ihåg för exakt fyra år sedan. Val 2006. Jag var tio år gammal. Jag kommer ihåg hur arg jag blev när mamma sa att jag var tvungen att gå och lägga mig mitt i valvakan. Jag var inte speciellt intressead av politik. Jag visste att det fanns en tjock gubbe som hette Göran Persson och en skallig kille som hette Fredrik Reinfeldt (och hade en dotter som hette likadant som mig), fast jag visste inte hur man stavade hans namn. Sedan hade någon sagt till mig att Kristusdemokraterna (lägg märke till stavningen!) tyckte att små barn skulle få vara hemma mer med sin mamma och pappa istället för att gå på dagis. Då skulle inte lika många bli kriminella sa nån, det tyckte jag lät rätt bra. Fast jag brydde mig inte speciellt mycket om vad som hände på TV:n. Jag ville bara sitte uppe för att det var mysigt och för att jag absolut inte ville sova när alla andra var vakna! Jag fick gå och lägga mig i alla fall den kvällen... Men nu, nu sitter jag här med nachoschips, salsa och chokladmouse framför TV:n och tittar med runda ögon. Kristusdemokraterna heter Kristdemokraterna har jag lärt mig nu och Göran Persson har blivit en Mona Salin... Alla tycker till, alla har en åsikt. Blått och grönt och rött och... gult? Jag tycker att alla partiledarna är ganska söta faktiskt, verkar trevliga. Kan inte alla bara vara vänner?
Ja, jag kanske måste invänta mitt politiska inre yttligare fyra år...
Men en sak är lika säker som att jag heter Ebba. Sverigedemokraterna, de som inte tycker att alla människor är lika mycket värda. När de dyker upp på skärmen blir jag arg och illamående och ledsen och... AHH!

Cosy weekend

2010-09-19 @ 17:40:31

Hajshan :)

Jag sitter i mitt rum och lyssnar på Desert Walk. Pappa och Maria är och röstar. Jag, Love och Hugo har varit tillsammans nästan hela dagen och nu känns det skönt med lite tid för sig själv. Hugo vandrar omkring i lägenheten och tjatar om att han inte har något att göra, men jag ska inte lystra till hans klagosång. Han måste också lära sig att vara ensam och leka ibland.

Det har faktiskt varit en jätte mysig helg. På lördagmorgonen gick jag och mamma en lång promenad längst vattnet och pratade om livet. Hemma åt vi en stor, god frukost och sedan skjutsade hon oss hem till pappa. Vi gick och såg ToyStory 3D. Den var bra och jag grät faktiskt flera gånger. Jag vet inte om det bevisar något eftersom att jag gråter till nästan alla filmer, haha. Jag och Hugo delade på en stor popcorn och han åt ju inte speciellt mycket. Hm... Det kanke var anledningen till att jag kanppt orkade käka en tacos till frukost samma kväll.
Jag och Zanya gick på Dansfeber igår! Det var jätte kul att ha med henne dit :) Vi fick bordplatser bredvid scenen så vi kunde när som helst bah shaka loss, hahaha. Och han.. m-hm.
Jag sov elva timmar hemma hos Zanya :) Riktigt skönt! Det verkade som att min kropp bestämde sig för att ta igen alla timmars sömn som jag har förlorat den här veckan genom att sitta uppe och titta på val- debatter. Vi åt en lyxfrukost (som vanligt när man är hemma hos Zanya, haha) och sedan gick jag hem för att passa Hugo tillsammans med Love eftersom att pappa och Maria skulle jobba. Vi gick till parken och klättrade omkring (många maskor i strumpbyxorna), åt VP- kolor, tog en heliumballong och en broch med Fredrik Reinfeldt på (hahhaa) vid valstugorna på Medborgarplatsen. När jag gick hem från skolan i torsdags fick jag Centerns disktrasa också så nu kan jag nästan öppna en liten egen- valbutik, hihi. I alla fall så åt vi lunch på Burger King och jag blev så där äckligt mätt som jag alltid blir av skräpmat. Sedan gick vi till biblioteket och jag läste lite för Hugo innan vi gick hem. Då spelade vi ett hopplöst tråkigt spel och jag förlorade. Nu har jag spelat lite cello och klinkat lite misslyckade ackord på gitarren. Jäklar vad det gör ont i fingrarna!

mer eller mindre knasigt
























Time for valvakning!

PUSS&KRAM


Mitt i natten

2010-09-18 @ 01:46:34
Kan ni också helt plötsligt bli sugna på något som ni bara måste göra? För tjugo minuter sedan blev jag galet sugen på att spela gitarr och nu har jag lirat en liten stund. Jag är inte bra på att spela gitarr, men jag vill vara bra. Det känns så rätt att kunna plocka fram gitarren vid brasan när solen har gått ner eller när rastlösheten kliar i hårbotten. En sån härlig känsla att bara... spela och sjunga. Fast det gör ganska ont i fingrarna, om man inte spelar så ofta, och det krävs en skottkärra med tålamod för att orka lära si en ny låt i ett svep. Men när man har det där suget i sig, lusten, då är det mycket lättare! Som en kick på något sätt :) En nackdel med plötsliga sug är att alla tidpunkter inte är dem bästa. Jag vet inte vad klockan är och vill inte veta det heller. Sent är det i alla fall.
Egentligen ska jag vara hos pappa nu men eftersom att min morbror och hans fru har kommit från Skåne för att hälsa på oss fråga mamma om inte jag och Love kunde sova här. Och visst kunde vi det! Vi har faktiskt haft en riktigt mysig kväll med god mat, spel och hög musik.
I morgon ska jag och mamma upp relativt tidigt för att springa. Redan klockan elva vill pappa att vi ska vara hemma. då ska jag passa på att tillbringa lite tid med min lillebror Hugo som älskar när jag och Love leker med honom. Jag tror bestämt aldrig att han kommer att bli för stor för lego och små leksaksgubbar. Det är det som ligger honom närmast hjärtat.
Så jäkla skönt med helg och ledigt och CHILL! PÅ förmiddagen i morgon blir det mest hemmamys, klockan tre ska familjen på bio och se Toy Story 3D. Leo rekommenderade oss att gå och se den och den har fått jätte bra kritik. Ibland är det oslagbart mysigt med barnfilmer :) Hoppas att Zanya kan äta hos mig! Sedan ska vi på Dansfeber tillsammans och det ska bli skit kul att ha henne med. Som lite strössel på glassen, haha, sedan ska jag sova hos henne :) Vi har mycket att prata om. Oj, jag är verkligen beroende av att prata med någon just nu. Inte om något speciellt eller allvarligt, bara snacka av sig lite.
Allt detta snack om politik... Är det konstigt? Nej, självklart inte. Det är ju val om två dagar så visst, klart är det ett centralt ämne, men jag förstår inte varför människor måste kasta sina åsikter som gräddpajer i ansiktet på en och kommentera ALLT, ALLT, ALLT. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att respektera allas tankar och åsikter utan att koka av ilska och slita sitt hår. Jag tycker inte att någon ska behöva gå hand i hand med ett enda parti och som man ska förväntas försvara. Hallå, ställde jag en fråga eller? Jag har inte bett dig om siffror på det, det eller det. Vi är fjorton år. Fjorton år gamla. Låt oss vara for godess sake! Politiksnacket i våran klass har svämmat över och många känner sig tvingade att tycka något. Tänk om man inte tycker någonting! Det är helt OK tjejer och killar. Om fyra år kan man börja fundera på saken men jag tycker inte att alla måste stå upp för en politisk ställning i årskurs åtta. Visst, jag respekterar att vissa har ett stark intresse för ett visst ämne, men snälla nån! Det är nästan lite barnsligt
Oj vad jag är trött nu. Oj vad skönt det ska bli att sova! Jag vill skriva Grattis Erica och hoppas att du lyckas planera en riktigt härlig fest :)
veckans efterlängtade egobilder
Puss och Kram (inte nöjd med inlägget för fem öre mena jag orkar inte skriva om allt nu)

Ett inlägg om ingenting

2010-09-16 @ 16:30:24
Hej Blogg.

Oh my freeeaaking God. Undrar varför änglarna gråter? Om regnet uppkom vid Herrens toalettbesök skulle det vara mer förståligt, men om änglarna gråter så skulle jag vilja kalla det slöseri med tårar. De har väll ingen vettig anledning att gråta? Det enda jag kan komma på som är ett minus med att vara ängel, och flyga omkring i det blå, är när det regnar... Men om det är de själva som GRÅTER regnet så... -.- Vi utegår från att molnen är tunga och tjocka och fulla med en massa vattenånga som kommer när man tillexenpel kokar spagetti. Om ni undrar hur jag kan vara så påläst; Vi hade NO idag :) 

Jag, Maja och Tilda gjorde pannkakor hemma hos mig i tisdags. Eller vi försökte i alla fall... Jag "skröt" med hur sjukt bra jag var på att steka pannkisar. Men ja, vad säger ni flickor? Runda och mjuka med en jämn, gyllenbrun färg? Nä. Men jag tyckte i alla fall att det blev goda! Aa, vi snackade lite kärlek och lite skit. Flabbade runt helt enkelt. ASKUL.

Sedan har det varit dans, plugg och mera plugg inför prov och prov och mera prov. Det har varit MYCKET helt enkelt. Och gissa vem som inte har tittat på Tv en enda gång? MOI! En av andledningarna må vara att vi inte har installerat någon burk i huset, men det beror deffenitivt också på att jag har gjort så mycket annat. Som tillexempel tagit en massa ego- bilder med PothoBooth, haha. Det är sant. ME IN MY HEART, haha. Jag lovar att ni ska få några nästa vecka!
 
Nu är jag hemma hos pappa. Det har varit en RIKTIGT bra vecka och jag hoppas att denna ska bli lika bra :)

PUSS

Frukost... eller jag menar LUNCH

2010-09-11 @ 13:22:08
Tja bloggen!
Just gjort mig halvt i ordning, duschat och hittat något som är rimligt att ha på sig från flyttlådan. Fortsättning följer... (smink och hår)
Idag ska vi åka och köpa cykel till mig, Alina och David som inte har några här. Jag hittade en jätte fin röd cykel, dock utan växlar men så himla söt! :)
I kväll ska jag och Alina gå på Dansfeber och efter det förhoppningsvis (JAG VILL DET I ALLA FALL) hänga runt lite i området. Det hör ju till liksom.
...
Sprang precis ner och satte på en kastrull med pastavatten för lunchen. Tiden går verkligen fort! Är hon redan kvart över ett?Jag har fortfarande frukost- smaken kvar i munnen.
HOPPAS att det inte börjar regna för jag orkar inte sitta inte och häcka hela dagen. Jag vill UT!

trasslig och osminkad

PUSS&KRAM

Från ett hem till ett annat

2010-09-09 @ 17:06:48
Hej.
Love kom hem precis när jag skulle ta bussen till mamma så vi kunde åka tillsammans.
Nu är jag äntligen hemma. Egentligen är ju inte resan ett dugg ansträngande. Buss och en backe liksom, men när jag kom hem blev jag tvungen att sätta mig ner och andas i flera minuter. Det är så konstigt hur konditionen påverkar kroppen, egentligen inte, men ändå.
Det var roligt att träffa Alina, Willam och Vendela. Snart ska Magnus komma hem, men mamma ska på Loves föräldrarmöte så hon kommer lite senare. Jag slår vad om att vi kommer att få en kanon- mysig vecka tillsammans!
Berättade jag förresten om hur det var att gå och dansa i tisdags? Det var verkligen roligt! Jag hade ju varit borta två gånger så i början var det lite knepigt att hänga med men inte så svårt som jag hade trott att det skulle vara. Alla tjejer är 94:or och har dansat mycket förut så jag ser det här som en kul utmaning! Men det var skittrevliga :)
Danshuset ligger nära mamma och ganska nästa pappa, men vare sig Orminge eller Götgatan är särskilt trevliga ställen att stå och vänta på. Därför är det skönt att vi är fler som ska hem! Läraren, Johanna, var toppen. Hon var jätte cool och jätte bra och jätte snäll. Jag tyckte verkligen om henne!
Nu ska jag lägga mig och sova i en stund. Skönt ska det bli!
trött
PUSS&KRAM

Hemma från skolan och tänker på er

2010-09-09 @ 12:19:14

Hej hej.

Igår kom jag och pappa överens om att jag skulle stanna hemma från skolan idag, i hopp om att min sjukdom ska gå över. Nu har det gått två veckor och jag är vare sig friskare i halsen eller i huvudet. 
I morse sov jag till klockan tio och när jag vaknade hade alla gått till skolan/jobbet. Pappa åkte till Göteborg sex imorse. Det kändes faktiskt lite ensamt att äta frukost utan att ha någon att prata med. Inte ens katten kom och hoppade upp i knät eftersom att han bor hos farfar den här veckan för att få lite frisk luft.
Jag hade ingen aptit, men klämde ändå ner en macka med salami och ett glas O´boy. Sedan slängde jag mig i soffan och halvsov framför debatt. I början var jag ganska uppmärksam, nästan intressead, men ögonlocken kändes tunga och tillslut kunde jag inte hålla dem öppna. Det är konstigt hur trött man blir när man tillåter sig själv att vara trött. Hade jag gått till skolan idag hade jag uppenbarligen inte somnat på NO- lektionen?
(Ni är så jävla söta som skickar sms och ringer!)  

I går var jag på det där Döden- mötet på Kulturhuset och det var jätte bra, varkligen jätte bra. Mamma och fem personer som har erfarenhet av död på ett eller annat vis diskuterade varför folk aldrig pratar om döden eller vågar gå fram och trösta någon som har förlorat en närastående m.m. De lyckades väva in mycket i ett och samam samtal, vilket var bra eftersom att döden innefattar ganska många punkter. Jag håller med om att man borde prata mer om döden vardagligen, föra ut den ut mörkret liksom. Döden är ju en naturlig del av livet, men ett barn ska normalt inte dö och det gör det ofta svårare. Jag tycker att det är jätte bra att ett barnhospice öppnas idag (och invigs av drottningen), eftersom att det är ja... en väldigt stor sak.

Vet ni vad jag känner? Att det blir varmare ingen. Igår kunde jag gå fram och tillbaka från skolan utan jacka eller tjocktröja, men för en vecka sedan höll jag på att frysa öronen av mig. Pappa sa någonting om att det skulle bli varamre i ett par veckor igen. Då kan man passa på att äta glass i solskenet!













Jag älskar er!

Jag tycker att det är kul att spela cello, de gör jag verkligen. Jag älskar de mörka, djupa tonerna, klangen. Men det värsta jag vet är att fastna med något jag inte kan. Det låten som jag har i läxa nu är relativt enkel men mitt i låten så kommer en jätte konstig sak som bara blir FEL hela tiden, ett stopp liksom. Och när jag inte kan så tappar jag lätt lusten att fortsätta med den låten. Då vill jag genast spela någonting som jag är bra på, någonting som låter fint! Men det är ju inte så bra... Om jag mår bättre ikväll ska jag be mamma att hjälpa mig med den där konstiga krumiluren så att jag kan komma vidare FULLSTÄNDIGT.

Lyssna på cello och fiol- kompet. Det är jag och Ankan det.


En annan fin Beatles.


 



Bip- testet i måndags. Ja, jag gjorde i alla fall så gott jag kunde. Lotta sa att jag skulle springa så mycket jag orkade och att jag skulle gå av om det blev jobbigt för halsen. Efteråt skulle vi ta pulsen och vet ni vad jag hade? 212 slag per minut! Det är en maxpuls med infektion i kroppen sa Lotta och tittade strängt på mig. Hoppsan. Jag funderade på att göra om testet på fredag tillsammans med de som varit sjuka eller borta från skolan eftersom att jag var säker på att jag kunde göra bättre ifrån mig. Men för det första mår jag ju inte bättre och för det andra så bedömer inte Lotta hur snabbt man springer utan hur man planerar sin träning de kommande veckorna för att få en bättre kondition. Då lär ju min förändring och förbättring öka eftersom att jag har mått dåligt :) Fast jag ska nog avstå från fysiska ansträngningar tills jag känner mig OK.

Nu alldeles snart ska jag lägga mig och sova lite, eller kanske sätta på en film i mitt rum så att det slipper vara så tyst runt omkring mig. Det är inte det är jag är rädd, men jag tycker det är svårt att somna när det är alldeles tyst runt omrking mig. Det är väll formodligen någon bebis- känsla som sitter kvar i kroppen.












TILDA + JAN = SANT


PUSS&KRAM

Barnhospice

2010-09-07 @ 08:44:38

God morgon!

Vilken tur att vi börjar 9.20 istället för 9.00 som jag trodde! Då hinner jag skriva ett litet inlägg innan jag sticker.

Visste ni att man ska öppna ett barn- och ungdomshospice i Stockholm? Det tycker jag är hur bra som helst! Vet ni förresten vad hospice är för något? Jo, det är en plats för de som snart ska dö och behöver hjälp med sin sista tid i livet. Det handlar inte bara om att förlänga livet med mediciner och annat utan att även ge barnen ett så bra slut som möjligt, på deras villkor! Tänk vad många frågor som de går och bär på. Varför är det just jag måste dö? Vad händer när man dör? När kommer jag att få se mina föräldrar igen? I himlen?
Så många frågor som söker svar. Men det är ingen som kan svara på deras frågor eftersom att ingen vet vad som händer på andra sidan. Alla tror olika, vissa tror inte alls. Men en sak man kan göra är att minska deras rädsla för det tysta och otäcka som ingen vet något om. Vara med dom! Det är inte en skamset att dö. Vissa behöver närhet, andra behöver tröst, vissa behöver gråta andra behöver skratta. Det värsta som finns är att känna sig ensam med sina rädslor och funderingar. Därför har jag tagit med lappar till skolan som jag ska dela ut/läsa upp. Där står det att klass 8B är välkomna till Kulturhuset imorgon klockan sex för att stötta de döende barnen tillsammans det många andra. Kanske känner man sig själv också obekväm med döden? Man har möjlighet att ställa frågor till en präst och prata om döden, hur är det att förlora en närastående? Jag tror att det är viktigt att prata om det man är rädd för och dela med sig av sina tankar! Man ska inte behöva vara rädd och ledsen den sista tiden i sitt liv, tycker jag. Döden är en naturlig del av livet, alla ska vi ju dö, så varför är det så sällan man pratar om det? För de flesta barn och ungdomar är döden väldigt långt borta, men för vissa är den närmnre, kanske till och med väldigt nära. Alla är vi skapade av samma Gud (om man tror på det) och uppvuxna på samma jord. Just let it go!
Jag tycker att det är en fin tankte och hoppas att så många som möjligt följer med för att stötta de ledsna och rädda.


Idag är det bip- test och jag är fruktansvärt nervös! Om jag minns rätt så gick det rätt bra i sexan, men nu är jag ju lite små- sjuk och känner mig inte ett dugg på topp! Jag vet att Lotta inte bedömer hur snabbt man springer utan hur man lyckas förbättra sin kondition under hösten, men jag avskyr att inte kunna göra mitt bästa! Ännu mer avskyr jag att klaga över en skitsak när det är en kvinna som dör i barnasäng varje gång jag blinkar. Förlåt. 

Nu måste jag skynda mig och hitta en snodd!

Puss!!

Moderat på bandaget

2010-09-06 @ 19:58:53

Hej snyggingar!

Vad tycker ni om min nya design? Den är inte speciellt märkvärdig, men helt OK om man gämför med den förra. Det är något strul så jag kan inte fixa en header men det får vi leva med! Jag är säker på att du kommer att hitta en och annan bild på mig om du scrollar ner. Själv gillar jag övertexten mest. Vad tycker ni?


I dag har jag lagat pannkakor med champinjonsoppa till förrätt. Pannkakorna blev jätte goda (om man får säga så om något man har gjort själv), men soppan blev lite klumpig. Jag hade nog i lite för lite vatten. Äsch!! Soppan äter man ju ändå bara för att man måste!! Tihi.

I dag hade vi teori på HK:n. Jag och Maja var kanon- bra på att redovisa hur man förvarar en massa mat! Fast konkuransen var ganska hård, asså. De andra hade ju läst på i nån jäkla bok! Var inte DET orättvist? :)

Jag skrev Moderat på Måns bandage idag. Han har nämligen skadat handen och bad några (utvalda personer, nää) att skriva på hans bandage. Då skrev jag Moderat och han blev lite sur då tror jag, hehe... Ganska reskabelt att låta MIG skriva! Sedan skrev jag Måns Är Bäst som förlåt. Då blev pojken glad igen! Dessutom får ni, killar sluta HÅLLA PÅ! Ni vet jag menar.

Vet ni en sak?! Klart ni inte gör! I dag såg jag Veronika Maggio utanför Slussens tunnelbana! Först vände jag mig om för jag tyckte att jag kände igen hennes röst. Sedan kom jag på att det var några kompisar som hade sagt att hon var gravid så jag vände mig om igen och upptäckte den kulan på magen! Coolt va?

Nu ska jag sitta med pappa när han äter så han slipper sitta och sörpla själv.

Ha en fin kväll och glöm inte att titta på Biggest Loser som min pappa har gjort!

PUSS

Swisch

2010-09-05 @ 19:10:58

Hej hopp.

Alla vardagarna har gått fort den här veckan och lika så helgen. Man hinner kanppt blinka innan den var över! Jag tycker att det ska bli helt OK att gå till skolan i morgon. Hoppas att alla har frisknat till från sina förkylningar och rosliga sjukdomar! Jag själv är fortfarande slemmig i halsen och en dov huvudvärk har lagt sin som en tallrik mitt på huvudet. Det är superjobbigt! Jag är ganska orolig över bip- testet som vi ska ha i skolan på tisdag. Det är ett konditionstest. Och jag som inte har rört på mig på så länge! Jag vet att man inte ska börja träna helt plötsligt bara för att det ska vara ett test i skolan, det är ju meningen att man ska mäta sin normala kondition, men jag har ju inte rört mig ett dugg den senaste veckan så min kondition måste dalat rejält.
I dag fick jag träffa mitt kusinbarn Liv för första gången och det var obeskrivligt underbart att få hålla i den lilla männikan! Så liten och söt och varm, så lik sin mor. Hon sov nästan hela tiden. Ibland skruvade hon på sig och öppnade ett kladdigt öga för se vem det var som höll i henne nu, sedan gäspade hon stort, smackade med de små skrynkliga läpparna och somnade om. Hon lät ingenting alls. Herre Gud vad fin hon var!
Nora hade fått ökenråttor i present. En vit och en svart. För två år sedan hade jag suttit på knä utanför buren hela kalaset, men nu vet jag hur det att ha små gnagare. Inte för att mina var speciellt små, men jag blir inte lika uppjagad när jag ser en liten råtta längre. Fast jag var glad för hennes skull för jag tror att hon kommer att bli en bra mamma till dem!

 Jag fick äntligen hålla i den underbara lilla människan!

Snart ska vi äta köttbullar med potatis. Jag har dukat och tänt ljusen. Love och Hugo spelar Lego Harry Potter. Jag tycker det är bra att Hugo intresserar sig för Harry Potter nu istället för Starwars som han gjorde förrut. Det känns som en bättre och nyttigare grej att "gilla". Han har redan läst de tre första böckerna! :)

Ha det bäst bästisar!

PUSS

Förkyualed

2010-09-03 @ 20:59:21
Tjabba Tjena Hallå!

Shiet vad är det för något jag har dragit på mig? Förkylning, halsont, hosta och huvudvärk. Är detta allt du har att komma med Fader Höst? Regn också, tack för den liksom! Håret låg platt på huvudet när jag kom hem från skolan idag, jag såg inte klok ut. Och den stickade tröjan vart ju lagom fräsch.
Ni som känner mig vet att jag inte är en tjej som sitter på bänken och lådsas ha mensverk eller migrän när det är idrott, men jag hade så pass ont i halsen idag att det inte kändes helt hundra att springa åtta kilometer, eller fyra eller vad det nu var ;) Jag gick istället med Zanya, Måns och Måns. Jag frågade killarna om vad de skulle göra ifall de gjorde sin tjej med barn vid femton år. Jag vill inte sprida någonting, men jag kan avslöja att jag blev imponerad!
Matten flöt, mycket snack. Samma på engelskan. Vi gjorde ett läxförhör först men sedan diskuterade vi "What do you think about smooking?". Jag är glad är våran klass ändå vågar vara så pass öppen när det gäller sånna här saker. Själv tycker jag att jag uttlade mig ganska smart (haha). 
I kväll åt vi hemlagade hamburgare! Det var min idé. Ett tips till er som tycker att det lätt kan bli lite torrt och tråkigt med bara kött och bröd ääär: KETCHUP!, nä jag menar stekt halomi- ost. Det är verkligen gott och det passar lika bra till laxburgare. 
På svenskan ska vi göra en bok om oss själva. Långsamt kommer vi att skriva kapitel efter kapitel, om det förflutna, nutid och framtid. Jag satte igång idag med att skriva om "Saker jag varit rädd för". Jag läste precis igenom det jag skrivit och känner mig ganska nöjd. Ska nog be Zanya läsa igenom det också! Det är bra att läsa varandras och hjälpa varandra med saker som är konstigt formulerade eller om man råkat skriva samma ord ett par gånger för mycket.
Igår fyllde min söta lillebror år! Jag gav honom ett par röda jeans som han var skitsnygg i och en bok som verkar vara ganska läskig. Men han är en stor pojke nu så det är dags att börja mala! Mamma, pappa, Magnus, Maria, Alina, Hugo, jag och Love (såklart) firade ute i Nacka och vi hade det hur mysigt som helst! Det blev ett äkta partaj. Och festerna fortätter i helgen... PUST! Hur ska jag orka? :)
Krya på dig Maja BTW!



Här kommer jag in med prinsesstårta! Vi orkade inte baka en till på kvällen, men ni skulle sett hur fin den var som jag och mamma bakade på morgonen!
Fast en prinsesstårta är aldrig fel.



Love får ett spel av Hugo. Han fick en iPodTuch också m.m.



Mingel med fördrink och snacks. Ni ser att jag trycker i mig av chips och salta pinnar! Håll med om att presentbordet är tjusigt! :)


Alajna med ett glas cider i handen. Skål på dig!

PUSS HEJ


Äppel och vanilj

2010-09-01 @ 15:35:14

Hej Sötnosar!

Snart ska jag sätta mig på tunnelbanan och möta mamma på hennes jobb. Vi ska i väg och köpa present till Love. Jag har bestämt vad han ska få av mig! Det är mycket mysigare att gå och handla med någon än att handla med sig själv också.
Det regnar ute så jag ser helt galen ut i håret. Luggen har krullat sig och hela tofsen är tovig. Det kanske delvis kan bero på att det var slut på balsamet i morse också! Haha
I dag började jag arbeta på min fågelholk i skolan och än så länge har det faktiskt gått bra. Det är viktigt att alla bitar blir exakt- exakta och jag lyckades förhoppningsvis vara tillräckligt noggran! Man vill så inte ha några springor så att rovfåglarna kan stoppa in sina trutar i holken! Jag vill tacka Olga för att hon hjälpte mig med var allt fanns och så vill jag tacka Simon som försökte hjälpa till med sågningen men som misslyckades så att jag kommer att bli tvungen att slipa! Så här är det va: Jag bad inte ens honom om hjälp! :P
Jag ska köpa en Kånkenväska för att mamma vill att jag ska ha en ryggsäck. Vilken färg tycker ni att jag ska ha? Jag har funderat på en rosa eller en marinblå?


Jag har hostat jätte mycket i dag åhh stackars mig! Dessutom har jag ont i magen. Men visst är det väll synd om mig? I kväll ska jag göra min nya favorit äppel och vanilj- the plus honung of course. Ett hett tips till dig med förkylning! (Häll lite mjölk i så blir det inte lika `hett´, hehe)

Pjushar