Aj i halsen

2010-01-29 @ 20:32:15
Jag mår inte så bra... Det gör ont när jag sväljer och jag har till och med lite feber. Trist:( Hoppas verkligen att jag mår bra imorn när det är fest!
Idag visade alla upp sina danser på idrotten. Våran grupp var inte bäst men vi hade å andra sidan väldigt roligt. Dessutom var vi sex perosner vilket var rätt många. Alla hade olika åsikter om vad vi skulle göra. Nån tyckte ditt och en annan tyckte datt. Vi gjorde om och gjorde om tills det blev... jag vet inte vad. Men kul var det och klassen skrattade gott åt våra sherleader- steg. Jag var den enda som kunde hjula (förvånad) så det fick jag göra längst fram när de andra lade sig ner på golvet och gjorde något som jag inte kunde med mitt dumma knä som går ur led ibland. Jag skulle vilja ge en varm applåd till Gabriel som hoppade in istället för Ankan och hängde med utan problem. Även om vi inte hade nån speciellt krånglig korografi så var det tappert jobbat! Jag måste även lägga till att de andra grupperna var grymma! 
På svenskan fortsatte jag, Zanya, Agnes, Måns och Arvid med pjäsen, baserad på "En komikers uppväxt". Många tycker självklart det är väldigt orättvist att vi fick göra en pjäs när vi egentligen skulle ha ett straff för att vi läste ut boken i förtid. Det kan jag hålla med om, men det kommer nog fler tillfällen för de som är avis! I alla fall så har vi bestämt vilken scen vi ska spela upp och vi har övat lite på det också. Vid vissa tillfällen är det väldigt svårt att hålla sig för skratt. Det är nästan svårare när allt ska vara så allvarligt och sorgligt.
Idag hade jag ens så kallad törst- panik på eftermiddagen. Jag var så tröstig att jag inte visste var jag skulle ta vägen och inte kan jag dricka ur kranen eller. SÅ fånigt äcklelmagad är jag :S När jag kom hem från skolan efter att ha hämtat Hugo på dagis blev det tre, stora glas med iskallt vatten. Åh det var underbart att få dricka, fast det gjorde ont i halsen när jag svalde :/
Vi har ätit tacos till middag. Det var gott :) Ikväll ska vi titta klart på Gudfadern. Det är bara lite kvar och det är bar för ikväll ska jag gå och lägga mig så tidigt som möjligt... Jag har verkligen ingen lust att bli sjuk (men när har man det ?)
Imorgon ska jag och Love vara hos mamma vid elva. Jag ska köpa present och tona håret. Inga kommentarer, tack! Jag har nämligen redan bestämt mig så ni får helst bara vara possetiva :)
Nu ska jag ta ut Gudfadern- melodin på cello för den är så grymt fin och jag har den på hjärnan!

Inga pussar får ni idag eftersom jag inte mår sådär jättebra men en kram kan ni allt få! :) KRAM!


T R Ö T T

2010-01-27 @ 20:37:43

Heeeej... snark
Herre jössanemej vad trött jag är! Jag måsta anstränga mig för att hålla ögonen öppna. Det känns som jag har legat en hel på stranden i Thailand utan solslyddsfaktor. Det bränner under ögonen och huvudet dunkar. Usch! Hoppas att det bara beror på sömnbrist. Idag ska jag gå och lägga mig tidigt :)
Vi är hos pappa nu. Det har varit lite hoppigt den senaste tiden. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Det får inte blli orättvist eller fel eller krocka med något viktigt... På lördag ska vi till mamma och då sätter det vanliga schemat igång.
Jag var på cellon idag och det gick bara bra! Det var tur att jag köpte en banan på vägen för annars hade jag antagligen svimmat ihop till en liten gul pöl i snön. Man måste äta mellis när man växer!
När jag kom hem kände jag mig helt utpumpad, nästan lite sjuk :( Den längsta skoldagen har passerat och nu återstår en lugn vecka utan aktiviteter (nästan). På lördag ska jag färga håret mörkbrunt! Vad tycker ni om det förslaget? Jag skulle behöva en omväxling för en gångs skull :) Sedan blir det fest hos en kompis! :D
Nu är det inte många dagar kvar tills jag fyller år. Jag önskar mig fruktansvärt dyra smycken, en iPod tuch och en grå kattunge. Bara så ni veet!
Har just fått ett par nya fina jeans av pappa. Tack så mycket! :D Nu ska jag lägga ner datorn och göra mig i ordning så att det inte blir allt för sent.
Pussar och kramar!



Hoppsan!

2010-01-26 @ 16:55:24
Hej alla söta och fula, stora och små!
Hutter, hutter! Jag vet inte varför jag fryser så mycket. Hoppas att jag inte blir sjuk :/ Love har varit hemma idag igen. Han har ont i halsen och känner sig allmänt hängig. Seeegt! Jag gick till Konsum direkt efter skolan och köpte plättar till Love. Nu ligger han i soffan och tittar på en Pokémon- liknade mangafilm på Cartoon Network. 
Jag hoppade över tennisen idag för att jag har så ont i min tandställning. Det spänner och kliar. Jag kan knappt öppna munnen utan att det värker i tänderna. En annan anledning var att Love skulle slippa vara ensam hemma. Det är ingen höjdare när man mår dåligt. 
Jag har börjat plugga inför SO- provet nästa vecka. Det är ganska många kapitel i Samhälls- boken men om man bara övar tillräckligt så tror jag att alla klarar det bra! För så jobbigt och svårt är det inte, killar! 
Vid halv sex ska jag och Love möta mamma vid Mariatorget. Vi ska köpa skridskor till oss :) Mina fina, vita konståkare är nämligen för små detta år :( 
Idag försökte jag och Stella lura våran SO- lärare Jonas. Eftersom att vi är klara med alla frågor i boken och jag och Maja redan har redovisat fördjupnings- projektet om fängelser har vi fått börja med en ny uppgift. "Varför begår man brott?" är den filosofiska frågan jag och Stella fick (Maja var sjuk). Det jobbade vi med idag. Vi har skrivit ner allt vi tror och vet utan att slå upp i böcker eller kolla på datorn, precis som Jonas ville. Efter en rad logiska anledningar till varför både vuxna och barn begår brott kunde vi inte låta bli att skriva ner en påhittad anledning. 
"Klinisk intergraf- synf. Kan bero på drastiska cellförändringar inom por- systemets yttre hjärtbark"
Jonas nickade och mumlade "bra, bra" ända tills han kom fram till våran konstiga text som för övrigt lät ganska realistisk. Han höll inte ens nästan på att gå på vårat dåliga skämt. Jag och Stella skrattade hysterisk mycket när han rynkade pannan och skakade på huvudet. Ibland måste man få skoja, Jonas!
Nehe. Love pratade med mamma i telefon nyss och vi ska tydligen inte alls hänga med och köpa skridskor. Det ska hon minsann göra med herr Larsson istället! Grymt. De är påväg hem nu :) Nu ska jag sno en liten halstablett av Love, thihihii! Schhh.. 
En blöt kindpuss till er alla! 

Simma

2010-01-25 @ 21:53:44
Hej!
Idag fick jag reda på att det är 10 veckor kvar tills jag får ta bort min tandställning! Det känns underbart att veta nu, kunna räkna dagar. 
Vi hade sim- test idag. Det var inte speciellt jobbigt att simma 200 meter bröst och 50 meter rygg, men antagligen nödvändigt enligt Lotta. Sedan skulle vi livrädda och det var roligt! Jag och Zanya var med varandra och vi plaskade omkring som galningar, som riktigt profisionella skådisar. Efter övningarna fick vi bege oss till äventyrsbadet och det var najs! Det var väldigt spännande att se alla killar i badbyxor xD haha! Jag fick som vanligt en väldigt dålig tid på den blåa ruchelkanan. Vi simmade ut i kylan och puttrade omkring i bubblorna. Efter badet åkte jag till tandläkaren. Det var en mycket kort vikarie som spände min tandställning för förhoppningsvis sista gången. Hon kallade mig "lilla gumman" så många gånger att jag nästan blev vred. 
Ridningen var härlig! Jag hade fina Picasso för tredje gången. Vi hade en ny rid- lärare. Hon var jättebra tycker jag! Vi ska börja ha en timmas teori- lektioner varje måndag men de kommer att sluta ganska sent så jag vet inte hur det kommer att bli med det... Det känns lite segt att komma hem klockan nio och äta middag då, men man kan ju inte äta vid halv fyra heller. Jag kanske inte kan gå varje gång. 
När jag kom hem hade Magnus och Love köpt pizza och cola. Det var en väldigt god men kanske inte så nyttig middag :) Nu sitter vi i soffan med popcorn och tittar på Guldbaggen. Det är många som drar pinsamt dåliga skämt.. 
Igår var jag, Maja, Tilda, Zanya och Ankan på muffinsfabriken. Sedan gick vi hem till Måns där Nils och Gabriel var. Vi körde charader, och lite annat kul :D 
Nu måste jag gå och lägga mig! Puss

Lördag

2010-01-23 @ 12:15:44
Hejsan svejsan tjollavippsen!
Idag är det lördag, härliga lördag. Lördag, lördag, lördag. Jag älskar lördagar! 
Man kan sova hur länga man vill på morgonen, chilla, träffa kompisar, strosa runt i affärer och bara VARA! Helgen är underbar. 
Idag har jag träffat Zanya och Ankan. Vi åt sushi- lunch i Ringen och kollade runt lite i affärer. Det var bara härligt! :) ... fast jag köpte ingenting. Fast på förmiddagen när jag, mamma och Love skulle köpa skridskor fick jag en gullig mössa :D 
Snart kommer mamma och Magnus hem. Vi ska åka till Cecilia och Erik på middag :) Trevligt, trevlig! 
Igår hade jag och Love en såkallad farfar- kväll. Vi tre spelade först bowling. Jag undrade verkligen varför det gick så dåligt för mig. Jag sköt i rännan och missade jätteofta! I slutet upptäckte Love att jag höll mitt klot helt fel och så har jag tydligen alltid gjort. Jag vände på handen som man skulle och gjorde strike på mina sista tre slag. Där ser ni! Det finns alltid en logisk förklaring till varför inte jag vinner xD Efter bowlingen åkte vi in till stan och åt middag :) Bion som vi kulle se började kvart över åtta. Det var en hel timma kvar efter att vi hade ätit. Vi gick in till Gallerian där bara en enda affär var öppen. En underklädes- butik full med spetsiga stringtrosor och olika typer av sex- leksaker i skyltfönsterna. Dit gick vi inte in... 
The mysterium of dr. Parnassus var sannerligen en mycket speciell film. Jag skulle inte kalla den bra, men inte dålig heller. Kanske snarare, konstig, flummig eller knäpp. Jag rekommenderar den inte, men jag avråder er inte heller från att se den.. Inga fler kommentarer
Nu ska jag rensa ur min byrålåda. Hoppas att du har haft en bra lördag!
Puss och kram 

Dumma tandställning!

2010-01-21 @ 16:40:07
Just nu har jag ett väldigt stort ret på min tandställning. Jag HATAR, HATAR, HATAR den!!! Den är så ful! Det ser ut som jag har stoppat upp tio snus under läppen, usch! Jag vill bara få bort den!! BORT, BORT, BORT! Brrr nu måste jag ruska av ilandsproblemet och fokusera på inlägget istället... -.-

Idag gick brandlarmet IGEN. Det är nån jävel som tänder på någonstans så att hela skolan måste ut i kylan. Det är inte kul att stå ute i tio minusgrader och frysa, det säger jag bara. Dumma ungar! Vi missade tjugo minuter NO då det blev inget eget labb. Vi fick istället se på när Lasse exprimenterade så att det smällde och brann. Intresseklubben antecknar, och den här gången är jag inte eronisk. Jag tycker att NO är spännade och kul. Sen är ju Lasse en toppen- lärare vilket får det att kännas roligt :D
Idag hade vi syslöjd och jag sydde RAKT! Det kändes underbrat att slippa sprätta och Lill sade jag hade gjort JÄTTEFINT. Det kändes väldigt bra eftersom att syslöjd är det enda ämnet som jag inte är BÄST på xD
Idag pratade vi svenska mer än halva engelska- lektionen, om allvarliga saker. Om att klass 7B pratar alldeles för mycket på lektionerna, springer runt i klassrummet, messar, lyssanar på HÖG musik i lurarna och skiter i att jobba. Dåligt!! Det kändes i alla fall som att de "pratiga" tog åt sig. Jag hoppas verlkligen att det blir bättre så att Lilian slipper känna sig som en usel lärare. De kan inte vara så kul när ingen gör som man säger... Tänk på det allihopa!
Jag har slutat på ansambeln föresten och det känns hur bra som helst!! Det är inte det att jag inte gillar att spela cello, men det blir för mycket med två gången i veckan. Dessutom han Jacob slutat nu så då är det inte kul längre... Det känns i alla fall obeskrivligt skönt att vara ledig på torsdagseftermiddagen och bara chilla 8) Fast snart ska jag gå ut i den friska luften och hämta ut bio- biljetterna för imorrn! :D
Pösselöss

Måns är så fin i sin nya kilt! haha xD

Hej kära blogg!

2010-01-20 @ 21:04:25

Förlåt att jag inte har skrivit på några dagar nu. Eller förlåt och förlåt... Jag antar att det blir betydligt mer intressant att läsa om jag är på blogg- humör vilket man (tro det eller ej) inte är varje dag. 
Idag var det cello och läxan blev "I´m dreaming of a wihte christmas"... suck! Jag bad om att få spela den låten INNAN jul. Herre gud Johan. Jaja... det är i alla fall en bra jullåt som jag kan spara till nästa jul :) 
Love var hemma från skolan igår och idag men nu mår han bättre. Pust! Jag var nämligen vädligt rädd att han skulle spy. Har jag berättat om min kräk- fobi? Nej, anagligen inte... JAG HAR KRÄKFOBI!! Sådär nu vet ni och behöver aldrig fråga om det. Nu verkar det trots allt som att Love står på stadiga ben igen utan några groteska kräk- situationer. Om du någon gång spyr i min närhet så räkna med att jag kommer att tycka mer synd om mig själv än om dig. Jag vill lägga till att jag i själva verket inte uppfattas som en egostisk person, men det finns undantag för oss alla...
Idag var både Maja och Ankan sjuka. Stackare ! Jag hopas verkligen att de känner sig bättre imorgon. Jag och Maja måste ju redovisa vårat fördjupade grupparbete om fängelser. Vi kan ju bara hoppas att Jonas glömmer bort det... Det är inte det att jag inte gillar att redovisa, tvärt om och såklart är det bara bonus att få presentera med Maja! men på något sätt känns det lite flummigt att bara VI ska redovisa. Det är töntigt att skämmas jag vet... :O
På profiltiden skulle vi spela upp sagor. Jag var med i "Törnrosa"- gruppen, hihi. Till min stora glädje fick jag spela den sopran- sjungade prinsen och en god fe. En mycket bra blandning eller vad säger ni? Jag var nöjd.
Ibland så är det svårt att veta om man ska ta mycket plats eller dra sig tillbaka. Ibland kan jag känna att jag "vill, vill, vill" så mycket. Då måste man genast fatta förståndet och vrida strålkastarnen mot någon annan. Jag tror att teatern har lärt mig mycket om det :)
Jag älskar att sjunga. De som känner mig väl vet nog det vid det här laget, men för de som inte känner mig liika väl är det nog ganska svårt att veta. Jag är inte bekväm med att sjunga med kompisar. Jag vet inte, men på något sätt känns det fel. Inte för att jag på något vis tycker det är konstigt när någon annan sjunger, men för mig känns det.. ja  som jag sa Fel. Jag känner mig mycket mer bekväm på scen när när över hundra männsiskor ser på. Då känns det rätt. Då kan jag sjunga på riktigt. Annars blir det bara skämt- opera. Vi pratade om det i skolan idag och alla tänkte olika. De flesta tror jag känner tvärt om vad jag gör xD O.B.S!! Det finns många suveräna sångfåglar i min klass :)
Nu ska jag bortsta tänderna! Gott natt och sov så gott! Puss

Bowling och nya ridkläder

2010-01-17 @ 17:47:16
Idag var det tänkt att hela famliljen skulle åka till Junibacken, men Maria var tvuungen att jobba så det blev inte så. Istället spelade jag, pappa, Hugo och Love bowling. Det var kul... men oj så dåligt det gick!! Min femåriga lillebror vann överlägset över mig, utan att jag gjorde mig till. Jag får trösta mig med att han blev väldigt glad :)
Efter spelet åkte vi till Sickla och åt lunch, god lasange. Pappa träffade en gammal jobbarkompis som pratade jättemycket och bara om sig själv. Sedan fick jag nya ridbyxor, tjocka korta ridstövlar och jättesköna sockor! :D Hugo ska på kalas till en kompis imorn så vi skulle köpa present. Han önskar sig Starwars- lego, så det blev ju lite jobbigt för Hugo eftersom han också ville ha allting. Han ville inte ge bort någonting som han inte redan hade, lilla gubben. Det slutade med att pappa fick släppa av oss hemma och åka till Skrapan själv så att det inte skulle uppstå avundsjuka.
Igår såg vi på Bridget Jones Dairy. Jag tyckte att den var ganska bra, men det hade varit mycket bättre om Colin Firth var the bad guy och Hugh Grant drömprinsen eftersom han är så snygg!! Fast han fick ju ändå vara det lite i början...
Det ska bli kul med skolan imorn :) Jag saknar alla!


I wich you the best evening ever! Puss

En kusig snatteri- dröm

2010-01-16 @ 11:50:20

Jag vaknade helt kallsvettig i morse. Jag drömde nämligen att har snattade på JC. Det var ingen rolig dröm. Det jobbigaste var nog att jag egentligen inte ville men gjorde det ändå. Som att en ond kraft tog över för några sekunder. Vips, så hade jag på mig en glitterklänning som jag hade stulit. Jag bytte ut min gamla midjekjol och hängde den på galjen istället så att ingen skulle upptäcka mig. Det funkade, men oj vilken ångest jag hade efteråt. När jag bestämde mig för att lämna tillbaka klänningen var affären stängd. Åh, det var hemskt! Och dessutom var klänningen hemsk! Jag snodde den bara för sakens skull, för någon annan tog över min kropp. Det handlade inte om grupptryck eller så.. Jag ville helt enkelt bara ha det gjort så att jag kunde säga att jag hade snott något, eller åtminstånde tänka det för mig själv. Jaa, det var ingen rolig dröm. Jag kan lova att det inte
kommer att hända i verkligehen, såvida inte någon tar över min kropp... igen.
 


Idag ska vi spela laserdome, mest för att Love vill det, för att jag sååå snäll. Det blir nog kul :) Sedan kommer antaglinen pappas kompis Palle på besök, och neej jag har inte stavat fel, han heter så. 
 
Hoppas att ni får en härlig lördag! Kram
 hihihi xD

Rock ´n roll baby!

2010-01-15 @ 19:31:02

Idag lämnade jag in min svenska berättelse med skakiga händer till Ozze. Nu finns det ingen återvändo, nu kan jag inte ändra texten mer. Jag får försöka att inte tänka på det så att jag inte kommer på något som jag borde tagit bort eller lägga till. Då kommer jag antagligen att ha ångest hela helgen och det har jag ingen lust med. Den här helgen har jag planrat att läsa. Vi fick i läxa att läsa en del ur Gardells bok En komikers uppväxt och den ser jag fram emot. Men jag måste ju självklart hinna med att läsa Braking Dawn oxå! Annars överlever jag förmodligen inte...
För tredje gången i rad dansade vi på idrotten idag. Det var kul men ganska lätt :) Alla dansar ju inte på fritiden...
Jag känner mig lite ... konstig. Febrig på något underligt sätt fast jag tror inte att jag har feber. Jag känner mig bara yr och lite konstigt, inget allvarligt, bara flummigt.
Den här veckan har swichat förbi som en kollibri, men samtidigt känns det som att det var jullov för jätte länge sedan. Nu längtar jag till våren! Jag vill att snön ska smälta och att knoppar ska titta fram på träden. Jag vill ha sol och en ännu större längtan efter sommarnen! Men kylan får gärna sitta i sig tills jag har fyllt år. Sedan räcker det, om jag får bestämma.
Den sjätte februari blir Ebba fjårtizz!
 Hihih hohoho haha

Det har varit en förtrollad vecka...


 Alla vill vara bild xD



 Hejsan tjuriga Picasso- älsk!

       

Förresten jag har glömt att berätta: Nu kan jag inte få livmoderhalscancer! Mugnus tog sprutan på mejj och nu är jag  e m u n ! ! Nu ska jag gå och blåsa såpbubblor med Hugo i badet...

Hoppas att ni får världens näst mysigaste helg! Pussar och kramar

P.S. Jag tänker på dej Maja

Kallt Katarina Katastrof Kattunge

2010-01-14 @ 16:16:09
Tjenare tjenare!
Idag skulle vi ha syslöjd, för första gången på terminen. Det går ett rykte om att läraren är jätte hemsk och elak så jag var lite nervös även om jag inte trodde på allt killarna sa. Men det visade sig att hon var jätte snäll och inte alls så "fruktansvärd" som jag var förberedd på. Jag menar det är väll inte så konstigt att en lärare blir arg när någon beter sig dåligt under lektionen? Det är väll inte elakt att säga till någon som gör andra saker än att jobba? Det är ju hennes uppgift. Dessutom så tror jag att många retar upp henne med flit för att se var gränsen går. Det kan jag däremot tycka är elakt. Fy skäms! 
Idag kommer Magnus :) Han och mamma ska typ fira deras tio månaders- dag. Tyvärr så kan jag inte hjälpa till med maten för jag ska spela cello :( Det hade varit kul att hjälpa till och göra fint... Men det blir nog bra. Det ska ju bli kul att spela trots allt! Jag vet att jag kan vara lite klagig ibland men när man väl är där så är det faktiskt riktigt kul att spela och lära sig nya låtar :D Det är bara själva resan dit som inte är så kul... Inte när det är kallt och inte när man missar roliga saker. Men jag offrar ju faktiskt den tiden till något bra! Det är faktiskt kul att kunna spela ett instrument :)
I morgon börjar vi 10.15! ... Det gör vi ju varje fredag men jag kan inte riktigt ta det för givet. Det är inte det att man får sova längre än vanligt. Om jag får säga det själv så är jag faktiskt ganska bra på att gå upp varje morgon (fråga inte min mamma). Det skönaste är att man har gått om tid på sig att äta, packa och göra sig i ordning. I löv! Sova kan man göra på helgen. 

Jag måste berätta en grej! Okej, det kanske inte är så häftigt som jag inbillar mig men idag fick jag svar på mitt mail som jag skickade till min favorit författare Katarina von Bredow! Hon har skrivit grymt bra böcker och jag 
trodde inte att hon skulle svara! Men det gjorde hon och nu känner jag mig som en helt ny människa (typ)!!
Hmm... nu ska vi see. Idag är det den 14 januari.. hmm, det är 22 dar kvar till jag blir fjårtizz! Jag önskar mig kläder (som alltid) och en kattunge! Jag är verkligen en kattmänniska :D Men jag tror inte att jag kommer få det för vi har ju redan världens bästa katt och jag vet inte om han skulle gilla en kompis. Men man vet ju aldrig... 
En annan kanon- present skulle ju vara en frisk kusin! :) Sissa (min faster) ska föda någn gång i feb :D
Jag kan inte sluta tänka på den fruktansvärda jordbävningen på Haiti. 100.000 människor döda och 4 miljoner hemlösa. Det är omöjligt att förstå. Och här lever jag som vanligt, äter pannkaka, sover i min sköna säng och chattar med kompisar på datorn. Orättvist...? Ja jag känner mig nästan dum. Någon som känner samma sak?
Nu måste jag tyvärr gå, ha en jättebra kväll! 
Pussiluss alla pussgurkor

P.S. Jag lägger upp bilder när jag kommer till pappa på fredag eller lördag. Don´t worry!
 

Första dagen efter lovet

2010-01-11 @ 15:35:48
Det har varit jätteroligt att få träffa alla söta klasskompisar idag! Alla var sig lika :) Sköna som vanligt
Vi hade en vanlig dag med vanliga lektioner. Det var inget välkommen tillbaka- mys med bullar och film direkt. Nepp det var minsann rakt på sak! Bra eller dåligt? Både och tror jag. Det var i alla fall annorlunda på Mariaskolan. Då fick man sovmorgon hela första veckan och inte en enda läxa i januari, som en långdragen mjukstart. Egentligen så föredrar jag det nya systemet bättre. Då slipper man bli rastlös i alla fall :)
Nu sätter alla aktiviteter igång igen. Det är både roligt och lite jobbigt på samma gång. Jag kommer att sakna ledigheten, a lot. Snart är det dags att byta om till ridbyxor. Det ska bli hur mysigt som helst rida idag. Jag har saknat hästarna! Det är tråkigt att Diana har slutat. Jag kan tycka det är ganska skönt att åka själv, men det är lite läskigt nu när det är mörkt.. Då vill man inte vara ensam
Mamma har sagt att jag får välja vad vi ska äta till middag :) Hm... Våfflor kanske? 

Ha det bra! Puss
 

Myskvällen väntar

2010-01-09 @ 20:02:51
Hej hej och ännu ett hej kan jag bjuda på denna afton! =) Allt bra?

Jag gick upp klockan tolv imorse. Det kanske inte låter speciellt sent när man är tonåring men jag brukar oftast vakna vid tio. Jag kan bara skylla på Braking Dawn som höll mig vaken till halv fyra på natten... 
I alla fall. Jag, Love, mamma och Magnus åt en härlig brunch som bestod av skramlade ägg, avokado, mjölk med fovvo- flingor, äppeljuice, ostmacka och sist men inte minst: Mammas (om jag får skryta) supergoda smothie :) Det var mumsmuns! 
Vid två åkte vi till mammas kompisar Måns och Anna- Karin. Egentligen så var jag inte så sugen på att gå bort men ibland får man offra sig. Det var faktiskt ganska trevligt att äta hembakta kakor och sitta med, inget jag dog av. Egentligen hade mamma lovat att vi skulle shoppa hon och jag efter fikat, men jag lät hennes slippa på grund av den outhärdliga kylan som nöp oss kroppen. Det kändes helt enkelt inte som en shopping- dag :) Men jag klarar mig nog... Eller?
Nu har Magnus åkt för att hämta Wille och Vendis. Snyft! Undrar om vi klarar oss utan hans tokigheter ?
Jag målade lite Warhamer med Love när vi kom hem. Jag lyckades färglägga en skäggig dvärg med yxa och vikinga- hjälm utan svårigheter. Jag måste nog erkänna att jag känner mig ganska stolt xD Mamma påstod att det inte gick så bra för henne men sen hade hon också den tjockaste penseln för att måla de 1 centimeter långa figurerna. Det kanske förklarar saken ;D 
Vi har ätit kyckling med nudlar och wookade grönsaker. Jättegott! Snart ska vi hälla upp chipsen, gosa ner oss i soffan och sätta på "Proposal". En riktig myskväll. Inte sant? :) 
Hoppas att du får det lika mysigt som vi! Puss och kram

P.S. Krya på dig världens bästa Zanya!!

Musikmuseet och isbana

2010-01-08 @ 11:11:11
Godmorgon, godmorgon!
Himlen är blå och taken lyser vita under solen som för tillfället inte bidrar till någon värme... känns det som.
Jag är ensam hemma. Pappa jobbar, Maria jobbar, Hugo är på dagis och Love i skolan (mwouahahahahaa).
Mamma känner sig inte ritkgit frisk idag så hon ska vara hemma och jobba från kolockan halv två. Då hade jag tänkt kila hem till henne och börja läsa "Breaking Dawn", hehe och min nya FRIDA som tydligen har dunsat ner i brevlådan:) Senare på eftermiddagen ska jag ta den andra omgången av livmoderhalscaner- vaccinet. Så därför måste jag promenera förbi Apoteket och köpa Embla bedövningsmedel.

Igår var jag på musikmuseet med Zanya. Ankan, Maja, Tilda, Olga, Julia och hennes kompis (från förra klassen) Nova. Det var skuj! :D Jag trodde att jag hade varit där förut men det hade jag tydlgen inte :) Man fick slå på kontsiga trummor, lyssna på muisk i hörlurar, trycka på knappar och spela lite mer, hehe xD Det fanns små glasmontrar med gamla instrument och långa texter man kunde läsa om dem, men det var det ingen som orkade   

             
       
Om man pratar i de här mikrofonerna  
kan man låta som Piff och Puff xD

Efter besöket åkte vi till Söder för att äta. Det stod mellan Donken och EspressoHuose, gissa vad det blev?
 Lite lagom hysteriskt?

 Zanya, Zanya. Vad jag har saknat dig! Välkommen tillbaka till Sverige- land. Hoppas att pajen ska smaka :)

  

Efter maten gick jag för att möta pappa, Love och Hugo vid busstationen. Vi tog buss tre till Vitabregsparken. Pappa tog med mina täckbyxor, men jag hade inga bra skor för snö. Mina tår höll på att frysa till is. Dessutom så är de helt platta så det var nästan omöjligt att ta sig upp från backen när man hade åkt. Men om man har de rätta kläderna kan jag verkligen rekomendera backarna där. Vissa är jättebranta! Jag flög ner från en backe, krossade tefatet och höll fick ett blåmärke på ryggen. Jaa, som sagt branta backar finns det gott om :)
Det finns sett jättelång och jättebrant isbana där som jag var helt säker på att jag inte skulle våga åka. Men när Love for ner från backeni full fart, skrattade och skrek kunde jag inte låta bli att prova. Det var nästan omöjligt att ta sig upp i den branta backen men när jag väl satt där gick det inte på några som helst försök att stoppa farten. Det ilade i magen och jag skreeeeek. Jag han svänga undan precis innan jag slog huvudet i lyktstolpen. Det var nog tur det. Annars hade det inte blivit några fler blogginlägg.

Till middag åt vi ungspankaka med sylt och glass, det var jättegott! :D

Nu mina kära vänner ska jag packa en väska som ska med till mamma. Vi hörs och ses!
Mycket kärlek




This is my day

2010-01-06 @ 20:26:36

De senaste kvällarna har jag inte varit trött klockan elva så därför har det blivit ganska sent många gånger. Just nu känner jag mig V Ä L D I G T trött. Det kan nog bero på att pappa väckte mig klockan tio över nio imorse, varför? Ja det är en bra fråga. Kanske för att jag borde vända på dyngnet lite... ?


Det var superkul att träffa Kim och Robin idag :) Vi hade egentligen planerat att gå på bio, men det fanns inga super roliga altenativ. Därför bestämde vi oss för att bara ses och käka lunch på Wanye´s.
Jag åt en jättegod toast med mozarella och pesto, Kim bjöd ;D Men det var ju pinsamt att jag glömde deras "god fortsättning"- julklappar hemma :/ Jag får väll posta dem antar jag :)
Det hade varit roligt att ses längre, men det fanns inte tid :( Jag kommer verkligen att sakna eeer!
Efter lunchen tog jag tunnelBananen till Hamarbyhöjden där pappa kom och hämtade mig för att sedan åka tillbaka till Ottos (Hugos kusins) släkt- fest. Han fyller sju små år, Grattis lille.. eller oj eh jag manar store man!

Lillbrorsan Kalle skojar med ballongerna medan de andra barnen leker krig och 1300-tal.

 Sprakande brasor I like
 Här ser ni familjens lilla undelat... så gullegullig <3<3 eller läääskig?

Japp. Goda tårtor fick man på kalaset :P Jag läste Bamnse och en annan sagobok för Hugo när han hade dunsat ner för de höga trapporna i full fart, ajaj. De slutade med att alla fem småbarn satt samlade runt fåtöljen och pekade med saliv- våta fingrar på bildera. "Titta dää, titta dää". Gulligt

Vi har nu ätit fisk med potatismos. Jag var inte så hungrig, men det var ganska gott. Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt så jag hinner upp och skojja med Zanya, Maja, Ankan, Tilda och Julia imorn. Vi ska gå till musik- museet. Sen kanske vi ska gå och bada. Jag pappa och, Love :D
Hoppas ni får en fin kväll! Pussar ocbh kramar

Avatar

2010-01-04 @ 21:13:58

Kom precis hem från lovets andra biobesök.
Jag, Love, pappa och Maria gick och såg filmen som kostade 3.000.000.000 kronor att göra. Jag vet inte om det var värt pengarna men det var defenitift värt att gå och se den. Jag rekomnderar. EEEEE/5
En mycket bra gjord, känslosam framtidsfilm. I like
P.S. Varing för tårar!

Idag träffade jag bästa Tilde och det var superkul att se henne, snygg som alltid ;P Jag hade inte med mig någon födelsedagspresent ELLER julklapp. Vilken kompis va? Sanningen är den att paketen ligger hemma hos min kära mor. Hoppas hon kan vänta nån vecka till! xD


En annan sanning är att jag inte ORKAR skriva mer. Jag vet, detta var ett pinsamt kort inlägg men förstå mig, snälla! Jag måste läsa slutet på Eclipse!!
Pussar och kramar


Saknar många!

2010-01-03 @ 16:42:02

Hej alla fina männiksor!
Det var tänkt att vi skulle åka till landet igår.., och det gjorde vi också men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss pågrund av all snö som blockerade uppfarten och hela vägen upp till vårat hus. Därför blev det övernattning hos farfar istället. Det var trevligt det med. Jag läste under den största tiden, Eclipse. Den är jättebra, men det är nog ingen idé att rekomendera den efter som ungifär 99% av Sveriges ungdomar redan har läst den. Jag längtar tills jag får börja med den sista boken, vilket förmodligen blir väldigt snart om jag fortsätter i samma tempo. Eller egentligen så läser jag inte speciellt snabbt. Jag behöver tid att tolka orden, meningarna, se Edward och Bella framför mig. Men om man läser timmar i sträck så lär det gå ganska fort i alla fall.
Jag måste träffa min favvo- kusin (förlåt alla andra) innan hon åker tillbaka till Madiera den 16:de. Antingen så blir det den sjunde eller sjätte. Jag längtar efter att få träffa henne :)
Just nu har jag huvudvärk. Ingenting migrän-liknade men en dov smärta som tyder på att jag troligen har läst för länge. Legat och konsentrerat mig på de små svarta bokstäverna medan mörkret fallit utanför fönstret. Jag är ganska trött, inte pågrund av sömnbrist snarare för att jag känner mig avslappnad nu när det är lov och ledigt under en längre period. Jag känner ett mycket starkt behov av att träffa några personer som det var alldeles för länge sedan jag träffade! Det är många jag vill fika med innan lovet är slut och skolan börjar igen. Som ni redan vet jag har en ny mobil så jag har inte alla kontakter kvar. Jag ska försöka fixa det på fredag när jag kommer till mamma för där finns min gamla telefon. Tills vidare är det Facebook som gäller. 
Puss och kram!  
  

Happ new year!

2010-01-01 @ 14:06:12

Godmorgon. Klockan är halv två och jag har precis käkat fruksost. Godisförbudet har startat igen och det känns bra:) Mitt tredje år, för att skryta. 2009 är ett minne blott och 2010 står nu i rampljuset. Det glänser om det nya deceniumet och jag känner på mig att det kommer att bli ett bra år både för mig och för världen över. Fråga inte varför, det är bara en känsla.
Vi hade gäster igår och det var trevligt, trevligt. Innan tolv- slaget körde vi (såklart) till min stora glädje några teaterlekar och det var självklart Hannas idé. Hon går på Södralatins teaterinrikting:) Vi sjöng det nya XBox- spelet "lips" som påminner om Singstar. Man kände sig nästan som en riktigt stjärna när man stod med den rosa- blinkande mikrofonen i handen.
Det var jag som gjorde förätten : bruchettas. Lantbröd med tomat- basilika- citron- olja och vitlöks blanding på. En liten mosarella bit på toppen som smälte till ett smaskigt lager i ugnen. Gott!
(Våran) Maria stod för varmrätten som innehöll en massa olika saker. Lamm, rotfrukter i ugn, halomi- ost och en hel del olika röror. Patrik (som har varit kock) gjorde efterrätt. Glass med varma bär i en rån- tallrik med choklad på insidan. Mums! 
Tolv- slaget var magiskt (okej... det där lät töntigt). Himlen full av glitter och färger. Judith (den minsta) blev rädd för de höga smällarna vilket man kan förstå så hon och (deras) Maria fick springa och gömma sig i (våran) Marias ateljé. Inte nog med det, Judith fyller år den första januari! Jobbigt värre. Ingen toppen-början på födelsedagen enligt henne... Efter tolv- slaget gick Hurtig Leo- familjen hem för de skulle ju behöva gå upp lääskigt tidigt för att fira Judith nästa dag, eller juste det var jue redan "nästa dag"! Usch 
Vi gick hem. Det kändes underbart att sätta tänderna i en jordgubb och lakrits- smakande dödskalle, men nästa tugga kändes inte så speciell. Nej, godis är något jag klarar mig utan. 
Vi sjöng lite mer lips. Hugo somnade över ett och då påstod han att han inte ALLS var trött. Det var inte ioförsig inte jag heller då men det berodde nog på sockerkicken, hihi. Vi tittade lite på Harry Potter 6 och sedan klockan halv fyra låg jag i sängen med kissens haka mot foten. Jag somnade med en gång och drömde invecklat. 
Den här dagen blir nog en vilodag tror jag, första dagen på det nya året. Det pirrar i kroppen när jag tänker på att det är ett nytt år.., men egentligen så är det jue bara en siffra som människan har hittat på. 
Jag vill önska er att Gott nytt år med många pussar och kramar! 


Välkommen 2010


 Ebba, Love, Dogge. The perfect match

 
Det verkar som att Urban och Jacob trivs i sitt nya hus som farfar byggt, men Urban ser jue riktigt ond ut på den här bilden.