Känslan av sommar

2010-07-30 @ 21:35:53

Hej alla vänner, ovänner och bekanta!
Nu var det länge sedan, men jag tycker utan tvekan att sommarlov är en helt okej anledning till att inte sitta framför datorn. Visserligen har inte solen visat sig alla dagar, men det är ändå nästan omöjligt att vara inomhus när det är sommar. Det finns faktiskt något som är bättre än att sola och det är förstås att bli blöt i regnet!
Det har hänt så mycket... Jag var i Malawi med mamma och det var en makalös upplevelse. Resan påverkade mig mycket mer än jag hade väntat mig. Jag såg väldigt mycket fattigdom, sjukdom och trista saker i byarna, men jag fick samtidigt ett intryck av en helt annan kultur och ett helt annat levnadssätt. Det var lärorikt för mig att träffa männiksor i detta land även om det väckte många oväntade känslor och tankar. Jag har alltid tyckt att det har varit lite störigt när mamma säger "tänk på de fattiga barnen i Afrika!" när jag inte har velat äta upp maten, men nu när jag själv har varit där, sett svält och barn som gör vad som helst för ett klistermärke förstår jag hur hon tänker och känner. Det gör ont att se all denna fattigdom, men det gör mig överlycklg att de små barnen skrika av skratt när jag slänger upp en ballong i luften och slår i väg den över deras huvuden. De har en sammanhållning som jag aldrig sett förrut. Alla är som en enda stor familj, hjälper varandra och lyfter fram varandra. Jag blir så arg när jag tänker på hur orättvist det är! Som tur är arbetar hjälporaganisationen PLAN för fullt med att bygga skolor och rädda människor, men det krävs så otroligt mycket mer för att ställa allt trasigt till rätta. De kanske inte har mat för dagen och inga filtar att värma sig med i den kalla natten, men kärlek har de gått om! Det var kallare än i Sverige i Maliawi. Vi hade bett Love att titta vädret och tempraturen på internet innan vi skulle åka och han a att det var 43 grader i Malawi så vi packade i princip bara ner vita och, tunn- tunna kläder. Som tur var hade en snubbe som hette Rickard med sig jackor och tröjor till oss från PLAN så att vi slapp frysa ihjäl, haha. Maten på restaurangerna var ingen höjdare varje gång, men det var ju inte för ätandets skull vi åkte till Malawi och resan tog ett dygn, men det var bara mysigt att prata och skratta med mamma, sova i hennes knä, titta på fim (man fick välja) och lyssna på musik. Resorna var väldigt skumpiga vilket fick mig atts svälja nervöst några gånger men vi kraschade inte! På hemvägen blev vi lite magsjuka, men det var inte så farligt som kunde ha varit!
Jag hade kunnat skirva minst tio inlägg om min Afrika- resa, men det hade ingen orkat läsa då därför får det vara stopp här.
Av känslomässiga anledningar (av olika skäl) kommer jag inte att gå på teaterkollot i Granbo. Jag hade verkligen sett fram emot det (som du vet), men det blev helt enkelt för mycket och ibland blir det knasigt i livet. Istället ska jag vara hemma och landa inför flytten, kanske åka ut på landet.
Just nu är jag på pappas land och när Maria kommer tillbaka från att ha laft Hugo ska vi titta färdigt på Flyga drake, filmen och boken som alla pratar om. Än så länge tycker jag att den är ganska bra men inte någon av de bästa jag sett. Jag har läst många böcker den här sommaren så jag orkar inte riktigt sätta mig in i boken också. Vill ni veta vilka böcker jag har läst?! Jo, hm, jag har läst ettan och tvåan i Hungerspelen- triologin: Hungerspelen och Fatta Eld. Jag tycker verkligen att de är toppen bra! En rekomendation för dig som tycker om spänning. Jag läste de här böckerna på svenska och översättningen funkar inte alltid, haha, men själva historien är både skrämmande och tankeväckande. Jag har läst Jonas Karlssons noveller. De första fem var faktiskt riktigt bra, men sedan blir det lite för mycket samma. Jag har läst Veronika Bestämmer Sig För att Dö, en ganska kontsig bok. Jag tycker om att känna igen mig i böckerna jag läser, men jag och Veronika hade helt enkelt inte samma tankesätt, haha. Självklart handlar det inte om att jag inte är självmordsbelägen. Jag tyckte mest bara att hon hade ett väldigt konstigt och deprimerade sätt att se på livet som jag irriterade mig på hela tiden. Nej, inget jag kan rekomendera till er som har lite samma stil som jag! Den sista boken i ordningen är Om Du Var Jag. En riktigt bra bok enligt mig! Handlar om otroligt stark vänskap mellan två tjejer (känner igen mig i ALLT), lite probem hit och lite problem dit. Jag funderade inte så mycket på själva storyn. Varje kapitel var som en novell. Så fint skriven!
Åh vad jag älskar sommaren! Toften av nyklippt gräs, solkräm och sjö, ljusa kvällar, krocket och.. bara känlan. FRID!
Nu ska titta på den där filmen
Puss och kram! (Bilder kommer en annan dag då jag har tid)s

Ganska feg men ändå nästan helt frisk

2010-07-02 @ 22:41:27

Hej hej.

Det är fredag och pappas barndomsvän Palle är här med oss ute på landet. Han är både rolig och snäll, men varje gång han kommer så har pappa, han och Love som tradition att spela Risk och då är jag vanligtvis inte med. Därför satte jag mig här istället... 
Jag vet inte hur många gånger vi har spelat krocket idag, men en hel del gånger blev det i alla fall. Jag vann en gång. EN gång av alla dessa gånger. Nog är jag en sann tävlingsmänniska, men det var roligt i alla fall, även om jag förlorade några gånger fler än beräknat. 
Det har varit underbart varmt och soligt idag! Nu kan man inte klaga på att sommaren inte är här för det är den minsann och myggorna med. Kan det vara så att man har en speciell blodgrupp som myggorna tycker extra mycket om? Jag har nog det i så fall för de älskar mitt blod. Och jag som är allergisk också! Ni skulle se mina myggbett!! Man skulle kunna tro att jag har fått Digerdöden (eller Pest som det även kallas) 
Idag har vi babat. Lägg märke till vi. Det var riktigt roligt. Vi åkte till en jätt härlig badstrand ganska nära Gnesta. Där finns det kiosk som serverar lunch (man kan även köpa glass, godis samt tidningar där), en skön, stor sandstrand (ett minus är att den är belamrad med vassa kottar men det får man leva med), en massa vacka träd här och var samt hopptorn. Hopptorn, hopptorn, hopptorn. Ordet känns som ett sus i min mage. Det är så olika det där. Oftast så blir jag sprudlande lycklig när jag tänker på att hoppa från höga avsatser ner i vattnet, men inte nu. För idag var en fegis- dag. Ja, jag har faktiskt sådanna dagar ibland, fegis- dagar. Dagar då jag inte är lika modig och spontan som vanligt. Då blir man kallad för chicken av Love och självkänlan sjunker några centimeter. Ena dagen kan jag tralla påväg till tandläkaren och en månad senare kan jag inte sova kvällen innan. Jag har fått för mig att många som träffar mig för första gången tycker att jag verkar ganska modig och riskfylld av mig, men så är det inte. Åtminstånde inte vissa dagar, men jag slår vad om att jag kan överaska på modiga vis också. Jag har tillexemper blivit mycket bättre på den sociala fronten. Det vet ni! :)
Imorgon blir det kalas, partaj, tårta och ännu mera krocket! Fast då får vi nog plocka fram lite flera klubbor eftersom att det kommer att finnas många fler släktingar och vänner som vill vara med och spela. Vi ska fira pappa, Maria, Inger och Frits (Marias föräldrar) på samma gång som har fyllt år eller snart kommer att fylla. Det ska bli roligt!! Pappa ska få sina presenter av mig och Love i förtid eftersom vi kommer att åka till mamma redan på Söndag och han kommer att fylla år medan vi är borta.
Hoppas att jag och ett antal kusiner kan pinna iväg ner till flytbryggan och ta ett kvällsdopp medan de vuxna sitter i partyteltet och skrattar. Visst, jag gillar att sitta med och lyssna på samtalen men efter flera timmar så blir det långtråkigt. Då blir det till att hitta på något annat! Jag tror att ni har märkt på min atityd att jag är mycket friskare, nästan frisk nu!! :D Det känns kanon. I morgon ska jag upp tidigt och springa i skogen och lite senare blir det mys i sängen med sommarlovsmorgon (med Hugo) innan frukost och sedan färgsprakande fest- förberedelser. Hoppas att solen är på bra humör och orkar hålla sig uppe hela dagen!
Måste bara slänga en knippe intressant eller fullkomligt ointressant fakta!: Idag skjöt vi armborst (bli inte rädda bara för att vi köper vapen i min familj. Jag har egentligen ingenting med dem att göra, haha) och jag träffade i mitten två gånger! Kände mig hur som helst en aning bättre tillmods eftersom att jag var feg som inte vågade hoppa fran femman :)  

Nu ska jag sträcka mig efter chipsskålen och slå upp en annan lap- top (det lät snobbigt) för att ladda ner ett spel från internet. MMO heter det. Gå in på spela. se och sök på det spelet! Eller om du inte vill fasna så gör det inte, inte!!

PUSSPUS

MUSIK

2010-07-01 @ 11:48:54
Mina tillfälliga favoriter.



Teddybears.



Album: You Are Teddybears (1993), I Can´t Belive It´s Teddybears STHLM (1996) Fresh (2004) och Cobrastyle inspelad med Mad Cobra.

Bandet bildades som ett grindcoreband (1991), men namnet byttes ut mor Teddybears när Joakim Åhlunds bror Klas tillkommit. Bandet bytte stil efter sina första två album till electronicabaserat rocksound. Det gillar vi! :)
Visst är det smått skumt att uppträda i stora björnhuvuden, kanske, men som tur är så är det ju faktiskt musiken som är viktigast. haha.

TEDDYBEARS- COBRASTYLE




TEDDYBEARS- GET MAMA a HOUSE



Denna låt känner ni förmodligen igen från Fastighetsbyråns reklamfilmer.


Veronica Maggio.

 
(Liknar hon inte vackra Rosalie i Twliligt på den här bilden?)

Hon har gett ut ett album, Dumpa mig, med strålande texter och självkänlsa.
När man skriver låtar på svenska så håller det oftast inte med simpa texter om brusta hjärtan och one- night- stands. Veronicas texter är djupa och lättsamma, roliga och sorliga. En blandning som jag älskar!

VERONICA MAGGIO- MÅNDAGSBARN



VERONICA MAGGIO- 17 ÅR, LYRICS

Snoriga armar och en randig kind
glömmer aldrig bort min tonårssynd
hemmafester och en stulen bil
jag satt vid fyrisån och döda tid

Snurra flaskan
jag har aldrig
sanning eller konsekvens
vad vill du veta om mig?
fråga bara
jag berättar vad som helst

Det var 17 år
17 år i staden där jag växte upp och så
märker du hur fort det går?
och jag var 17 år ville inte va den
som blev kvar

Jag har slitit ut så många skor
i en stad där ingen längre bor
hjälpte till på min brorsas restaurang
mina vänner ville va som han

Valborgskaos på stora torget
rackarberget '95
vi bodde högst upp
vad mer vill du veta
jag berättar vad som helst

Det var 17 år
17 år i staden där jag växte upp och så
märker du hur fort det går?
och jag var 17 år ville inte va den
som blev kvar

Jag minns det än idag
en vattenfestival
minns att ingen ville åka hem
jag skulle utomlands
jag bytte efternamn
och jag blev en av dom som aldrig kommit hem

Sen jag var 17 år
17 år i staden där jag växte upp och så
märker du hur fort det går?
och jag var 17 år ville inte va den
som blev kvar

Jag ville inte va den
jag ville inte va den som blev kvar
jag ville inte va den som blev kvar

Tredje och fjärde favoriten idag är Bob Hund och Håkan Hellström. Visst älskar vi dialekter? Hunds grova skånska och Hellströms mjuka Göteborska. Ladda upp!
Glöm inte att kolla på sommar- konster på Gröna Lund där jag bland annat tror att mina första två favoriter kommer att spela. Även Amandra Jensen, Mando Dio, Markolio tillsammans det Ola och Mustach ska spela!

 


PUSSPUSS