Nya jeans, Dogge i disken och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

2009-12-30 @ 17:35:11

Haj Svajs!
Usch och fy och blä så kallt det var ute idag! Snön låg stenhård och livsraflig på gatan, inte precis kramsnö.
Mamma väckte oss åtta imorse för att städerskan skulle komma vid nio. Gäsp, ja det var jobbigt. Men mysigare var det att äta frukost på Rival, riktigt lyxig och mycket gott :D Vi satt där länge och pratade, mamma, Love och jag. Jag drack varm choklad och åt en supergod, varm scones med sylt och ost. Smask! :P Mamma och Love tog hela frukost- menyn vilket bestod av grekisk, yoghurt, juice, bröd, ägg och sallad. De planterade träden på Mariatorget var täckta med ett lager snö som fick de nakna grenarna att glänsa. Wonderful
Jag och Love fick varsina checkar på JC av Christer och Lucas (farbror och Kusin) i julklapp. Därför begav vi oss till stan för att kika på kläder. Jag hittade först en Roling Stones- tröja som var väldigt snygg, men sen hittade mamma ett par snygga ÄNNU snyggare mörkblå jeans med gul nyans. Jag provade och VISST! Dom blev det. Vi trodde först att de kostade 700 (699) kronor, men sen fick vi syn på en röd lapp på baksidan. Wow, 209 spänn på REA:an! :D Det var inte dåligt! Jag köpte ett par gammiga, vitmönstade leggings också, tills imorgon. Love köpte också ett par jeans som var väldigt fina :) Mamma gjorde också några ärenden inför morgondagen. Hon ska nämligen ha party med Magnus och några kompisar imorgon då vi är hos pappa. Hon skulle köpa Marulk och fiskdisken fick vi syn på ingen mindre än Dogge Doggelito! Han stod och skar blodig fisk åt kunderna med en mycket tajt hatt på huvudet som liknade en alldeles för liten badmössa. Jag och Love skrattade lite diskret. Mamma kände honom lite så de pratade (bevis på att det verkligen VAR Dogge). Utan att vi hade bett om det ville han att mamma skulle ta en bild på oss tre tillsammans (Jag, Love, Dogge). Pinsamt? Svar: Ja. Kunderna glodde på oss med stora ögon. Sedan ville han självklart ge oss varsitt kort med hans autograf, haha gulligt xD Snubben verkar gilla att vara känd. Vi tackade och bugade.
Mamma köpte blommor och lite annat innan vi åkte hem. Det blev risgrynsgröt till lunch. Vi provade julmust-smak till Sodastreamen och den smakade precis som vanlig. 5/5, rekomenderas starkt! Städerskan (som var vikare) hade städat jättedåligt, hon hade inte moppat och inte dammtorkat! Dåligt värre! Mamma fick fnatt och meljade firman direkt. Rätt gjort!
Farfar skulle komma och hämta upp mig och Love vid tre. Han skulle köpa underlag till marisarna så jag kunde rengöra, gulligt va? Jag tömde buren och Love målade lite Warhamer (komplicerat) med mamma innann han kom. Vi lämnade mamma på Grand Hotel (hon skulle träffa en kompis) innan vi åkte hem till pappa. Snyft, mottii!
Katta (Hugos moster) var hemma också och farfar hade köpt fika. Mums! Bullar, beskvier och små- kakor. Farfar är minsann ingen snåljåp inte! :) Nu har pappa åkte för att jobba (suck), Maria och Katta handlar, Love leker med Hugo och jag bloggar. Ja, det var ju ett tag sedan. Förlåt men det har inte funnits tid.
Nyfiken på vad jag har varit med om under de senaste dagarna?
Jag har träffat finaste flickorna Tilda och Maja. Vi åkte till Polismuseet och hade skoj igår:D Jag glömde kvar min telefon och vi fick åka tillbaka igen... annars var det en trevlig eftermiddag:) I tisdags tittade vi på en teater "Julfrossa" på Preo. Den var riktigt härlig! Mamma kompis Cecilea jobbar där. Efter det föreställningen tog vi bussen till Orminge (typ) där Cecilea, Erik, Leo och Albin bor. Vi fick jättegod middag där :D
Imorgon blir det nyårsfest här hemma med Maria (en annan Maria, hehe... eller jaa våran Maria ska ju såklart också vara med, fast det var inte henne jag menade), Patrik, Hanna, Olga, Elsa, Anna- Clara, och Judith. Det är en stor familj så det räcker nog med en för att fylla lägenheten. hihi. Det kommer att bli kul:) Jag ska minsann se till att det blir party! Glitter och glamor, blixtar och dunder! Och när klockan slår tolv ska jag äta supermycket godis! Hurra! Eller ska jag ha godis- förbud ett år till? Vad tycker ni? Vad ska DU ha som nyårslöfte? I wanna know Kommentera baby!
Pussar och kramar! GOTT NYTT ÅR ÄLSK.
P.S. Det kommer bilder!!

Jul är kul

2009-12-26 @ 21:20:45

Nu är det annandag och julen är snart förbi. Jul, jul strålande jul.
Jag sitter nu och skriver på min nya (och du menar jag verkligen nya) dator som jag fick av pappa i julklapp. Skärmen är stor och allt går mycket snabbare än på min förra dator. Jag är verkligen glad!
I onsdags hade vi lilljulafton med pappa, Maria och Hugo. Det var hur mysigt som helst att vakna på morgonen av en liten Tipp Tapp- melodi. Vi åt härlig frukost och öppnade paketen under julgranen som vi klädde kvällen innan. Jag fick jättemycket fina saker. En dator, de två sista Twilight böckerna, supersköna vantar från Monki och jätteroliga trosor som Hugo hade valt ut b.l.a. Själv var jag ganska nöjd med julklapparna som jag gav bort också :)  Mamma kom vid två-tiden och vi åt lunch, pappas hemmagjorde julegröt :D Sedan kom Magnus och hämtade och vi åkte raka vägen hem till alla fina barn i Vallentuna. Oj, så det bakades! Vaniljhorn med socker, lussebullar, knäck och kola (Hjälp så kladdigt!). Det var jättemysigt och juligt. Jag brukar alltid vara väldigt nervös kvällen innan julafton, ligga och vrida mig i sängen. Men jag somnade faktiskt välsigt snabbt och på morgonen vaknade jag och Alina av yttligare en tomtesång. Tomten hade varit på besök ;) Det kunde man tydligt se för det fanns snö- spår bredvid spisen! :D Han hade lämnat morgon- paket i strumporna till oss alla! Jag och Alina fick varsina klänningar som var jättefina, juliga hårgrejor och varsin tidning :) Det var toppen! Resten fick också lite smått och gott. Efter den supermysiga frukosten gav sig jag och Alina ut på en härlig promenad hem till hennes mamma Sonja för att lämna den orimligt lilla, söts chiuauan Flizan. Där hemma fick jag häsla på fyra anda supergulliga hundar:) Det var jätte fint ute. Solen sken och snön glänste. Vi åkte pulka i branta backen och aj i rumpan! Hehe xD Det var jätteroligt!
Kvällen kunde inte ha varit bättre. Vi åt en jättegod julmat, drack en massa julmust och sedan var det presentöppning! Jag fick en massa fina saker!! :D Jättemycket fina del kläder, Den ljusblåa Addidas munkisen (som jag ville ha!), en jättefin väggspegel, halsduk, prenumeration på FRIDA :D, Twlilightfilmerna plus bonus- material (av Love- gullisen), en ny walkman slide- mobil (yeeeeh!), parfym, ett marsvins-hus (som min underbara farfar hade gjort) och mycket mer som jag blev jätteglad för. Tack allihoopa! Kul att ni blev så glada för det jag gav också, hehe. Puss puss puss
Idag var vi hos (farbror) Håkan och Ninni på trerätters middag, det var tevligt :) Fick ännu fler superfina presenter! Vi var i stallet och tittade på Ninnis tretton hästar och de var verkligen jättefina! Har jue sett dom förut hehe xD men ändå.. Det var jättekul att träffa alla söta kusiner fast man saknade ju Kim väldigt :( Vi åkte pulka och gjorde en massa nya backar uppe i skogen som blev ganska branta och läskiga. Man kan ju säga att det var Lucas som bestämde typ allt, haha, men det var skojjigt :D
Just nu är pappa inne och lägger Hugo. Imorgon ska vi till mamma igen så när han kommer ut så gäller det att vi umgås mycket :D Hoppas vi kan titta på nån härlig fim tillsammans, vi har jue fått en hel del nya i julklapp (hoppas, hoppas Twilight!!)
Hoppas verkligen att du har haft en jättebra jul! Kommentera och berätta vad du fick i julklapp!!
Kraam

Dan för dan före dopparedan, nervös?

2009-12-22 @ 10:09:52

Idag vaknade jag tidigt och kunde inte somna om. Jag låg bara och vred mig i sängen, kanske slumrade till i några sekunder. Vet inte vad det berodde på. Antagligen att det snart är jul:) Men varför är man nervös inför julen? Det verkar jue helt ologiskt. Eller hur?
Frukosten åt jag helt utan aptit. Vi hade inget mjukt bröd hemma och de goda flingorna var slut :/
Igår träffade jag som sagt Becca och vi åkte till Kungsan. Någon som inte visste att det var 10 minus grader ute? Det var det, så nej tack till skidskor xD Vi gick bara omkring på julmarknaden och jag fyndade några extra julklappar :D Vi gick in lite på Gallerian också och kollade runt. Efter det tog vi bussen, tunnelbanan och tvärbanan till Årsta där Rebecca bor nu. De hade jättecool utsikt :D Det var kul att se hur hon har det. Efter lite snack så åkte vi till Globen, men där hände det inte så mycket hihi. Jag köpte en polkagris som jag tänkte skulle hänga i granen men den gick sönder på hemvägen. Mammas redaktion åt upp den när jag kom till henne vid fem- tiden, haha ;)
Det gick jätte bra för mig och mamma! Jag hittade ALLT jag letade efter och nu är jag nöjd :)
Pappa jobbar på förmiddagen och Hugo ska till sin en dagis- kompis. Jag, Love och Maria ska ge oss ut på stan för att köpa lite jul- saker inför imorgon då det är lill- julafton med pappsen :D Sen ska vi bara vara hemma och pyssla, klä granen och städa. 
Hoppas att du får en jättemysig dag i solskenet! Puss

P.S. En annan dag Thora :)

Dan före dan före dan före dan före dopparedan

2009-12-20 @ 19:33:38
Hej!
Idag väckte Maria mig kvart i nio. Man får jue inte missa de sista avsnitten av julkalendern på tv! Det hör ju julen till :) Efter frukost gick jag en snöig, hal promenad hem till mamma för att hämta lite julklappar och kläder. Sedan mötte jag Tilda och Maja i Rosenlundsparken. Man måste ju njuta av snön när den är här :D Rätt som det är har den smält bort och då står man där tårögd och ångrar att man inte åkte pulka. Jag kommer aldrig bli för gammal för pulka- åkning. Det roligaste är ju utan tvekan att ramla och rulla runt i snön! Jag fick låna Majas snowracer idag och ratten var sönder så den var ganska svår att styra. Jag skrek tydligen en hel del :O
Efter en stund gick jag hem, bytte om till prickig klänning och gjorde ett kort till Klara som vi skulle på kalas till. Hon fyller nitton år idag :) Grattis, gattis! Av oss fick hon en svart, eller mörklila topp som jag själv tyckte var väldigt fin.
Igår kväll tittade vi på en film som heter "The Truman show", men Jim Carry. Den var väldigt speciell, men jätte bra! Den kan jag rekomendera till fredagsmyset, eller kanske till en juklapp? ;)
Imorn ska jag träffa Becca och vi ska åka till Kungsan tror jag. Vi måste jue gå på julmarknaden och vem vet , det kanske blir skridskor också ?? Sedare på eftermiddagen ska jag och mamma ut för att handla de sista julklapparna.., eller jag kommer säker komma på att jag har glömt något senare men jag hoppas att vi kan fixa det mesta. Farfar kommer imorn också för att passa Hugo när pappa och Maria jobbar. Hoppas att vi hinner träffas :) Sen på kvällen, eller på morgonen jag vet inte då ska vi damsuga och skura golv, trååkigt! Jag gjorde ju det förra veckan! Morr. Jag tycker egentligen väldigt mycket om orning, men att "storstäda" är inte riktigt min grej :S Jaja det är väll bara att göra. Det är ju skönt när det är rent och fint på julen :D
Är just nu väldigt mätt efter två tacos. Det kanske inte låter så mycket men det blev goda tårtor hos Klara också :) Smask!
Från lilla mej till er alla : En riktigt bra kväll!

 
Jag och Thora i fredags! <3


Här kommer Maja, Gabriel och Olga upp för mördarbacken :)


Hoppsan så kan det gå när man har hala sakor! xD

(Tack amanda för bilderna)
=) Vi höst imorn!

Jul lov och pulka

2009-12-18 @ 13:59:46

Hej på er alla små nissar! Atchoo!
Jag kom precis hem från pulkabacken. Kunde inte hitta mina rosa täckbrallor på morgonen så det fick bli utan, ganska kallt men kul :D I alla fall i början för sedan började det sticka som f...a...n i fötterna och då var jag tvungen att gå hem :( Fast det var nog bra för annars hade jag glömt bort att äta lunch! Igår köpte jag en gul haklapp höll jag på att säga, eehh... stjärtlapp på ICA. Den var från "Kexchoklad" och det stog "God och Glad" på den. Vilket kap (som Pippi skulle sagt)! Den var faktiskt väldigt bra att åka på men om man försökte svänga så snurrade den bara runt runt flera varv :S Jag försökte mig på att stå upp och åka ner för backan på skorna, men duns och ajajaj. Det gjorde lite ont i baken och händerna domnade av (för att Thora hade mina vantar, fast det fick hon). Kalle gjorde att snyggt åk. Bang rätt in i staketet xD fast han blev inte skadad
Nu är det looov! Det går nästan inte att tro. Känns som att terminen började förra veckan, hehe. Alla var så fina idag, snoriga och julfina på ett eller annat sätt. Vi tittade på niornas julspel och det var jättebra:D Min fadder och alla andra var så duktiga SÅ. Det var kul, jag skrattade nog mest åt en tjock spågumma, haha (???).
Efter pjäsen höll Ozze ett tal (typ) om att vi var diamanter som bara blev mer och mer slipade. Det var klokt sagt av honom:) Sedan blev det kramar, pussar och "God Jul"- häsningar. Jag kommer att sakna klassen men självklart ska jag träffa kompisarna på lovet. Tack så jättemycket alla fina för det jag fick av er!! <3
Dagarna innan jul ska jag bara chilla och njuta av att vara ledig :) Ta snö- bilder. Det är jue underrbart med snö, aa det abslolut bästa som finns!! Kanske ska man åka lite skridskor i Kungsan?? :D
Jag önskar er alla ett otroligt mysigt lov och om du ska resa bort så hoppas jag att du får det underbart! Kolla in på bloggen lite då och då om du har lust!
Pussigullisar och kramilamisar!

P.S. Jag lovar att öppna sitt paket på julafton T

 Hihihi

Äntligen snö på gatan! :D

2009-12-15 @ 14:21:10
Äntligen är det snö ute! Jag vet att det har snöat förut men nu ligger de vita flingorna kvar på marken som ett täcke på gatorna. Vackert, underbart, I Löv. Jag gick till skolan idag. Skönt att det kändes bättre. Jag hade verkligen ingen lust att bli sjuk. Eller när har man det egentligen? Jag är fortfarande snörvlig och lite seg men de är väll de flesta vid den här tiden på året (?). Det känns som att det var en evighet sedan jag träffade mina kära vänner i klass 7B. Saknar Zanya! Vi hade NO-prov idag och det gick bra... hoppas jag. Det kändes så i alla fall :)
Idag är det konstert med cellon, jag ska spela duett med Johan. Det är lite nervöst men inte så farligt. Jag hade tänkt öva lite innan jag ska gå. Psst.. Just nu är det en främmande gubbe i vårat kök :S Han ska skruva loss våra element, läskigt! Jag är inte så säker på att han vill höra mig spela... 
 
Jag måste byta om. Det är inte så bekvämt att spela i tajta jeans, sen vill man ju vara lite fin oxå ;) Vi fick en SO- läxa tills imorn också så jag kanske måste plugga lite. 
PussPuss

Sankta Lucia

2009-12-13 @ 14:31:12
Lucia. 
Nu var det fem år sedan. Jag tänker på dig morfar. 
Jag är trött, frusen, snurrig och halsen gör ont. Jäkla virus. 
Klocka är två och det börjar mörkna. Jag har pluggat NO och snörvlat hela morgonen.
Igår fyllde Mugge som sagt år och han fick en Mozart- skiva av mig. Love gav honom sockor och alla andra gav honom också något såkart;) Han blev glad:D Vi bakade en monster- tårta till honom på morgonen med grön karamellfärg i grädden. Senare gick vi till en julmarknad och redan då kände jag mig kass. Vi drack varm choklad och fikade på ett jätte mysigt litet fik där man även kunde köpa häftiga tavlor. Jag såg en liten tavla med lila blommor i en skog. Tänkte att den skulle passa perfekt på väggen i pappas rum. Men ja.. Den kostade ju typ en halv miljon så det är inget man bara köper. 
Det var så härligt med förmiddagens blåa himmel igår och hur den färgade sig orange- rosa framåt eftermiddagen. Och snön i vinternatten, det var jätte vackert! Man kände julen i hela kroppen. 
Idag är himlen grå och sorgsen. Vi ska snart gå till kyrkan och tända ett ljus för världens bästa morfar i himlen. Jag har klätt mig i vitt för att sprida lite Lucia- lycka:) På hem vägen ska vi hyra en film. Egentligen skulle jag träffa Rebecca idag... Men så blev det ju inte. Vet inte om jag orkar rida imorgon men jag måste måste måste vara frisk på tisdag då jag ska spela solo. 
Fredagen var häftig i Globen. Bara jag och Alina, lite läskigt men såå roligt att se! Erik var en väldigt värdig vinnare måste jag säga även om Calle är oslagbart skön. Mamma hade ju fått biljetterna och det var bara två men om hon hade varit med kanske vi hade kommit in till efter festen och då hade man ju fått många autografer:D fast jag tror att man måste vara 18 år. 
Nu måste jag gå. 
Ha en jätte fin Lucia - dag

Stressigt

2009-12-11 @ 15:17:58
Nu har jag inte skrivit på ett tag... 
Detta beror på att jag hade konster igår och det har krävts mycket övning. Spela, spela, spela på cellon. Frågan är då hur det gick? Och svaret är bra:) Fast hela föreställningen var ganska lång. Alla var jätte duktika men vissa stycken var lite fööör långa och tråkiga. Hela dagen var inte bra igår... Jag var jätte trött för jag hade inte kunnat sova kvällen innan, jag var så nervös! Det var jätte jobbigt och allt blev bara stressigt, bla bla jag orkar inte berätta om det. Det var i alla fall stopp i tunnelbanan så pappa sjutsade mig vilken var ganska skönt eftersom jag inte riktigt visste var Gröndal- kyrkan låg... Vi upptäckte att Loves förra trumpetlärare spelar i min ansambel! Jag hade aldrig träffat honom när Love spelade så jag visste inte vem han var och Love hade aldrig sett honom när jag spelade. Så där blev man ju lite överraskad! Fast Love spelar inte trumpet längre, nu är det gitarr som gäller:) 
Idag loosade vi sovmorgonen och bajskorv för det. Jag hade verkligen behövt sova ut. Det skulle vara en såkallad "Lusse- kamp" på skolan. Man skulle gå till olika stationer och tävla med klassen mot andra klasser från 7-9:an. Det var inte sådär jätte roligt, men bättre än en vanlig skoldag i alla fall. Det var ganska stökigt och trångt i korridorerna utanför klassrummen, man blev inknuffad i väggarna av stökiga nior, inte så kul. Fast jag ska ju inte dissa dagen totalt, det blev ju en hel del skratt xD 9E vann alltihop, applåder applåder. Det gick inte så bra för oss, haha man jaja man kan ju inte alltid vinna. 7B äger ju ändå. 
I slutet skulle rektorn hålla ett tal eller var man ska kalla det. Han hade en super gullig tomteluva på sig som matchade de röda runda kinderna. Han läste upp en dikt som var jätte hemsk! Den handlade om tomtenissar som blev styckade, söndermalda och dödade på en massa olika sätt, jätte konstigt. Vi blev lite chockade ???
Idag ska jag på Idol- final i Globen med världens bästa Alina:) Hoppas att Erik vinner, han sjunger så himla bra tycker jag och sen e han ju söt också, hihi. Jag känner mig lite snurrig i huvudet, men det löser sig nog. Fast det brukar vara väldigt varmt därinne :O Om man glömmer att ta med sig vatten så e man körd! 
Imorgon fyller Magnus år och jag har köpt... trumvirvel, haha det får ingen veta!! ... Utom de som redan vet, hihi xD På söndag ska jag verkligen verkligen försöka att träffa Becca:) <3 vi kanske kan åka till Liljeholmen och kolla på S och T som ska sjunga där på en julmarknad (visste inte om jag fick skriva det).
Ha en jätte bra helg och hälsa alla från mig!
Puss
  
                
 

Gittar den åttonde december

2009-12-08 @ 21:43:03
Hejhej på er alla!
Jag är så glad så glad! Har alltid velat kunnat spela gittar, det är så användbart pch bra om man vill skriva egna låtar. På musiken brukar jag oftast kompa med piano men idag bestämde jag mig för att prova gittar. Trodde att det skulle vara hur svårt som helst, men näädå. Eller jag spelade ju kanske inte världens svåraste låt, men ändå. Jag kunde och det är jag stolt över. Det är nog vitkigt att prova nya saker ibland:)
 
Idag på tennisen skulle vi spela "himmel och helvete". Jag förstod nog aldrig rikitigt vad det gick ut på men min grupp skulle i alla fall spela med ett annat lag som var bättre än oss. Det var bara killar och alla var skit- bra. Jag var så nervös för att skämma bort mig, och herre jösses vad dåligt det gick! Jag sköt jättekonstigt och missade taksnuddande bollar, pinsamt värre!

Idag fick vi titta lite kort på den ena delen av franska- provet och det hade gått bra för mig:) Jag hade gjort ETT irriterande slarvfel, men annars spikat (som Lasse brukar uttrycka sig).

Nu är det bara en två tre... hmm åtta dagar kvar tills skolan slutar för terminen. Jag längtar efter jul och lov och snö! Imorgon åker världens bästa Zanya till Ghoa (svavning?) och jag kommer att sakna henne, verkligen! Hoppas att hon får det superbra i alla fall! Den fjortonde åker Nikan- bebi till samma ställe, på hennes fjortonårs- dag, vilken present! :D Magnus fyller också år den fjortonde och då ska det misnann firas.

Kanske, kanske ska jag och Alina gå på Idol- finalen i Globen, om mamma kunde fixa inträde... Det ska i så fall bli najs:D
Vad tycker du om julkalendern ? Först trodde jag att det skulle bli hur löjligt som helst men Super Snälla Sviler- Sara och Stål- Hendrik, men det är faktikt bra tycker jag. Okej ja visst e det löjligt men asså på ett mysigt sätt. Jag kollar varje morgon, och tack Maja för att du aldrig missar ett avsnitt! You´re just like my sister! <3
Nu ska jag borsta bissingarna, Puss och kraam!

Längtar efter "KATTEN"

Städdag, I like

2009-12-06 @ 20:36:30
Denna dag skulle man nog kunna kalla för städ-dag.
Jag gillar faktiskt att städa. Det är inte det bästa jag vet, men "ording" är en sak som jag prioriterar högt. Jag trivs när det är rent och snyggt, jag älskar ordning och reda runt omkring mig. Damsuga är däremot en sak som jag avskyr. Inte själva arbetet direkt men det susande ljudet får mig på dåligt humör. Då kan det hända att det blir slarvigt gjort... Idag har jag även dammtorkat och skurat, det tycker jag är skoj:D Eller ja... Det kanske inte är så att man jublar men med lite skön musik på och färgglada handsakar så går det snabbt och lätt som en plätt!
Efter städ- förmiddagen gjorde pappa en god pastasallad. Sedan gick och tittade på Hugos dagis som ska flytta efter nyår. Det var fint och kommer att ligga mycket närmare Erikstal:) Vi gick till Rosenlunds- parken på en liten promenad eller om man kan kalla det så i storstan, jag vet inte. Vi fikade på ett hälso- fik i Skrapan. Det var egentligen inte meningen, men så blev det. Jag åt nån sorts fil med bär i, ganska gott. Vi köpte en present till Klara (Hugos kusin) som jag tror att hon kommer gilla:D Jag köpte också en grej till Love... Tack för tipset Ludde! Åh va tråkigt att jag berättar att jag har köpt saker men inte VAD. Jag hoppas ni fattar varför.
Imorn är det måndag igen. Jag gillar måndagar, på ett sätt. Det är kul att träffa vänner och jag gillar jue skolan och ridning, men jag vet inte... Helgen går så fort ibland och man hinner inte riktigt ta igen sig innan alla aktiviteter sätter igång igen. Ni kanske undrar varför jag håller på med så mycket om jag inte pallar, men det är så kul och jag vill bli bättre! Det som håller mig vaken i december- mörkret är julstämingen och så är det nog för många. Om inte julen hade funnits tror jag inte att vi hade överlevt vintern. Eller jo alla firar ju inte jul såklart, men för mig är det i alla fall så att julen är en högtid full av värme, glädje och... Nej jag kan inte beskriva känslan. Jag tror att ni förstår vad jag menar:) Glad första advent.
 
Här ser ni mig i gallopp med finaste Lille Jhon! <3


 Här ligger jag och kissen framför "Jaws"

Lördagskväll

2009-12-05 @ 22:33:34

God kväll mr. Blogg!

Idag har jag köpt en hel del julklappar på Nacka Forum. Det känns väldigt bra:) Jag kan ju inte säga någonting om vad jag har köpt tyvärr för jag vet jue inte vem som läser bloggen riktigt ;)
Love och pappa sitter och spelar Xbox360 för tillfället, de verkar ha kul. Jag försökte hänga med i spelet men det gick inte så bra. Därför bestämnde jag mig för att skriva ett litet inlägg istället. Så här har nii! <3
Vet inte riktigt vad som jag göras imorn... Antaglien så ska jag sova länge eftersom vi ska titta på "Hajen" som slutar typ ett inatt. Jag är en person som behöver ganska mycket sömn förstår ni. Nåra av mina kompisar kan gå och lägga sig vi fyra och gå upp vid åtta utan problem..., sån är inte jag, hehe.
Naaj imorn ska jag nog bara vila, såsa runt, vara hemma. Låter kanske tråkigt, men nää skönt skulle jag vilja säja. Åt lite av gårdagens efterrätt idag. Tåror brukar var goda dagen efter! :D
Nu ska jag chatta lite på msn! Ha en bra kväll puss

Vad har du gjort idag? kommentera!


Ebbas julklappstips

2009-12-05 @ 11:38:24

God morgon god morgon!

Många tycker att julen är den bästa tiden på året, men en jul utan klappar går väll inte för sig?
Det är dags att dra ut på stan och köpa paket till familjen. Men det är bara två veckor kvar!! Panik!! Lugn i stormen. Du ska få min hjälp på traven.

Till mamma.

Varför inte en fin tvål eller en gossig hudkräm. Mammor älskar sånt!

Ett ljus. Det finns väldigt många olika sorters färger, former och stakar. En mycket fin present!


Pulsvärmare. Jättemysigt!!



Till pappa.

En ny plånbok. Så att han håller reda på din månadspeng! ;)

Kallsonger. Det finns jättemånga olika varianter med blommer och mönster, haha :D


Choklad!
 Det är något som min pappa älskar i alla fall!

Till brorsan.

En skiva med hans favorit- musik.
 

En spargris. Det ska Hugo få av mig i år :)

Guinness rekordbok :D En jätterolig bok att titta i tillsammas!

 <--- Det här är ett av VÄLDIGT många rekord i boken.


Till syrran.

Nagellack. Är hon yngre kanske då får hjälpa henne. Är hon äldre kanske då kan få låna det nån gång...?


En väska. Funkar alltid för både stora och små! :D

Akvarellpennor och fint papper är en hit!


Till mor och far- föräldrarna. 

En dikt. Det finns ingenting som kommer att göra dom så glada för någonting som du har skrivit. Det kan jag (nästan) lova.

En halsduk. Varmt och skönt i vinterkylan.

En skål. Stoppa ner lite kolor eller karameller för att göra det finare!

Kan rekomendera Åhlens!

Ja det var mina tips och jag hoppas att de gav dig en gnutta insperation!
Nu ska vi snart åka och handla julklappar! :D
Ha en jättebra dag !!

Pussar & Kramar

Gäsp

2009-12-04 @ 20:08:08
T-j-e-n-a!
Sitter och chattar just nu. Har ganska nyligen käkat good marsipan- tårta:)
Happ nu var man hos pappa. Maria har kommit hem från Thailand. Jag fick lite nagelmanikyr och en jättefin tröja av henne:D Den var färgglad och härlig!
Ikväll ska man ju såklart titta på Idol och hålla tummarna för bästa Tove:D Hoppas att hon har gjort ett bra låtval! Jag saknar redan mamma... Vi har haft en så mysig vecka även om hon i princip inte har kunnat röra sig. Dessutom är det roligt att titta på Idol med någon som gillar programmet. Här hos pappa känns det lite mer som att man tittar på det för MIN skull. Love är hos en kompis och han ska slagga där. Imorgon ska vi handla julklappar och det känns ju bra så att man slipper göra det sista dagarna. En så länge har jag bara två klappar redo... Känner mig lite trött. Satt uppe ganska sent igår och tittade på "Sex and the City". Den var ganska bra men inte så bra så att den höll mig vaken till klockan tolv. Jag somnade i soffan.
Imorn ska alla ni stressade få lite julklappstips!
Puss

Mammas frätande pussel :O

2009-12-03 @ 15:44:01
Fan fan fan. 

Förlåt att jag svär, men ibland så går det inte att stoppa svordomarna. Jag har gjort ett pussel i slöjden men det verkar som att jag har glömt en pusselbit kvar i salen. Hoppas verkligen inte att Bosse slänger den!
Kom ganska precis hem. Tog två pepparkakor. Har lite ont i handen efter en tragisk händelse på labben. Jag brände mig på frätande syra när vi skulle omvandla koppar till silver och guld. Fast riktigt silver och riktigt guld var det förstås inte. Det var zink och messing;)
Idag fick vi göra ett oförberett prov på engelskan, det var en hörövning. Lagom svår:) Hoppas det gick bra för mig!:D
Jag jobbar på för fulla muggar med "hastighet" på matten, det flyter på. Håller på och skriver en berättelse till en tidnings- notice på svenskan. Den är ganska sorglig :( Jag ska jobba mer med texten ikväll. Gillar att skriva:)
Sen ska jag tömma buren. Hoppas jag hinner med det innan cellon för man vill ju inte missa "Mammas Pojkar" eller hur? ;) Håller på med en egen låt på piano. Det går väll sådääär, men det är väll bara att öva öva öva antar jag.
Igår kväll skrev jag en dikt. Vill ni höra? Klart ni vill!... Fast nää inte nu. Jag ångrade mej xD
Nu ska jag pillra iväg och hämta den tunga påsen med underlag i hallen. Sen börjar en halv- kul process men det är bara att göra! 
Ha en jätte bra kväll och glöm inte bort att le och vara snäll!
Wow det rimmade. Score!
P.S. Förlåt för att jag skvätte på dej lilla gubben Theo

Konstert? Om du ber mej så ookeeejråå

2009-12-02 @ 18:39:51
Åh va skönt det är att vara hemma! :D 
Jag kom just hem från en "storhandling" eller vad det nu kallas när man köper mat, byter en tröja åt mamma och lämnar in glödlampor. Egentligen skulle jag köpa mossa på blommaraffären till en adventsljusstake, men jag hade inga cash med. Så det får bli imorgon :) Pappa ska köpa underlag till marsvinsburen vilket är väldigt snällt av honom, men jag har jue också en väldigt snäll pappa:) Det är ganska jobbigt för mej att åka till Kungsgatan och fixa det utan mamma och bil. Den där säcken är nämligen väldigt tung och svår att bära. 
Det gick bra på cellon idag. Så bra att min cellolärare bad på sina bara knän (typ) att jag skulle spela solo nästa vecka på en konsert. Jag skulle missa tennisen och det är ju trist men när någon frågar så förväntansfullt och det lixom blänker i ögonen, då kan man inte säga nej. Jag ska spela Rigadoon och the classic "We wich you a marry christmas" :) Kan bli kul. 
Snart ska vi laga Macaroni- cheese, det ska bli gott. 
Till lunch idag blev det potatisgratäng, jättegott!! Vi hade SO- läxförhör men det var muntligt och jag fick inte ens frågan. Men äsch! Under lektionen jobbade jag med ett manus till en pjäs om "Lag och Rätt". Nu busvisslar mamma på mej. Hon vill att jag ska komma och hjälpa till med maten. 
Ha en jätte fin kväll!

P.S. Din dröm var den bästa och jag skrattar för mig själv när jag tänker på den Puss! 

Ingen toppen- tennis

2009-12-01 @ 20:05:22
Tjena bloggen!
Jag har precis matat mina marsvin med lite sallad. De är så gulliga när de äter! De har dragkamp om maten och det låter så roligt när de mumsar med sina små munnar... Jag måste göra rent buren! Men när? Det finns lixom inte tid för allt som man BORDE göra. Det är så mycket. Jag kan inte påstå att det är speciellt stressigt i skolan, snarare tvärtom men det är allt det där andra som tar upp mycket plats. Alla aktiviteter plus att mamma knappt kan gå. Då måste jag på något sätt ta mig till djuraffären och köpa underlag till buren, men hur och när är frågan? Jaja antagligen får jag väll åka iväg med tunnelbanan EFTER cellon imorn, jobbigt eller hur? Men men.. thats life. 
Till middag blev det spagetti med köpta grönsaksbiffar. Jag har ätit godare saker förut. Det var jag som lagade maten. Egentligen ska mamma ligga ner hela tiden i två veckor men hon vill ändå hela tiden hjälpa till. Idag lyckades jag hålla kvar henne i soffan medan jag lagade middagen i alla fall:)
Franska provet gick toppen! :D Eller det kan jag ju inte veta säkert men jag TROR det i alla fall. Konstigt nog var jag nästan inte alls nervös:) Det var skönt. Efter skolan orkade jag inte åka hem och sedan till tennisen som ligger typ bredvid. Istället stannade jag kvar fyrtio minuter, på skolan:) Det var jag, Tilda, Stella och Thora som flamsade runt på skolgården. Vi provade de nybyggde snurrorna, det var kuuul! ... En stund, sedan höll jag på att kräkas. Jag mådde verkligen jätte illa efteråt. Usch, det kändes som att jag skulle spy!! 
På bussen till tennisen var jag helt snurrig i bollen. Köpte en mandarin. Mötte Alva, Agnes, Kalle och Ludde på vägen. Hejhej på dom! När jag kom in i omklädningsrummet åkte den äckliga sörjan bokstavligen upp och ner i halsen på mig. Svättlukten fick mig att må ännu dåligare. Jag försökte värma upp men det gick inte, så illa mådde jag. Så jag GICK fem varv runt banan istället :S Love var inte där, inte Theo eller Viggo heller. Det var bara jag och Alex. Som tur var gick åksjukan över efter en stund och jag lärde mig ett superbra slag som verkligen funkade! :D Jag kände mig nästan som ett riktigt proffs! .. Men vart var Love? Plötsligt gick det upp för mig... Oh no!! Vi skulle ju mötas utanför tunnelbanan, OMG!! :O Jag fick lite panik. Såg Love framför mig där han stod och väntade på mig i det blöta vädret fortfarande. Eftersom pappa råkade få med sig min mob efter ridningen igår frågade jag desperat efter Daniels (tränarens) telefon... En tooon tystnad, en tooon tystnad, en tooon... telefonsvarare!! Nej!! Jag bestämde mig för att spela klart settet mot Alex (som jag vann) , sedan sprang jag till bussen och åkte hem. Hjärtat bultade dubbelt så fort som vanligt. Jag slet upp dörren. Där stod Love. 
- Förlåt, förlåt! Sa jag med andan i halsen. 
Love såg lite förvånad ut. Sen förklarade han att han inte alls stått och väntat på mig. Han hade gått hem istället för att han hade så ont i sin arm efter vaccinet. Pust, vilken tur!! Eller ja.. Det var ju inte bra att han hade ont förstås men tuuur att han inte fick stå och vänta på mig. Magnus var hemma och han lindade in mammas stackars fötter. Han hade köpt muffins!! Gottelligottgott!! ... Jag har nog lärt mig någonting av det här. Ofta är det inte så farligt som man har tänkt sig...
Nu ska jag öva lite på min bästa kompis herr cello, sen ska jag kolla igenom SO - läxan innan mammas program börjar. Oj då jag har visst glömt att duscha! Så det måste jag ju klämma in nånstans i kvälls- schemat också! <3
 <------hahaha

Känns som att det var länge sen jag gjorde en Bra och Bajs- lista. Har ni något bra tips på vad man kan rekommendera och INTE rekommendera? Kommentera hemskt gärna eller skicka ett mail 
[email protected]

Ha en jättebra kväll! Puss