Vintern raaasat ut från våra fjällar...

2010-04-30 @ 23:30:30

Hej alla glada och ledsna och alla där mitt emellan. Hej hej hej! :)
Jag mår brabra. Är just nu hos farfar. Vi har tuttat på farfars egna lilla majbrasa, grillat korv och käkat mjuka, kladdiga marsmallows i mörkret. Det regnade lite så det var svårt att hålla elden vid liv till en början men farbor Christer löste problemet genom att slänga in en ölburk full av bensin. Det satte fart på elden och Hugo blev som tokig! Jag minns hur det var när man var liten, då fanns det inget mer spännande än eld, vacker och livsfarlig. Hugo paxade genast platsen som eldvakt, haha. Han var så söt i sin färgglada regnjacka och med en lång pinne i handen som han macherade omkring med. Gullot mitt! Känner mig en aning pisst off på Lucas som inte kunde komma idag. Han skulle träffa sina kompisar, bla bla... DISSAD! :( :( Fast jag och Love har ju flamsat lagom, haha. Vi har tagit en massa skjuka bilder som jag INTE tänker dela med mig av. Ibland är det bra att ha en brorsa som är nästan lika gammal och näsan lika knäpp, haha.  

Jag är PROPPmätt efter snittar, kex och annat gott som farfar ställt fram på bordet i omgångar. Och trött... I morgon ska vi åka till landet. Det ska faktiskt bli skönt att få vila ut i grönskan.

Idag skulle vi ha idrott utomhus för första gången på året. Jag tyckte att det skulle bli så kul att få träna med den friska vinden i håret, men nehe... Då ska man ju genast få ont i vristen! Åhh jag som älskar att springa och tävla, morr. Istället fick jag och Thora (som också hade ont nånstans) stå och ta tid på alla som sprang, de var trist...

Jag längtar jättejättejättejätte mycket efter Nikita älsklingen! Hoppas at vi kan ses snartsnartsnartsnart innan jag längtar ihjäl mig efter dig. Nikita = Sommar, bada, sola, glass, minigolf, tecken, skratt och vänskap!!! <3
Pusspusspusspuss

 
Tänk att jag en gång var et fotbollsproffs! Här är jag åtta år och spelar i Marieberg :)


Operation Dagsverke

2010-04-29 @ 16:20:45
Salut ! :D
Kom ganska precis hem från skolan efter att ha tagit typ hundra sjuka bilder med Tilda. Tyävrr så kan jag inte uppdatera dem på Macdatorn, men ni kanske får ett smakprov när jag kommer till pappa.
Dagen började med SOVMORGON! Inte för att jag utnyttjade den till att sova men jag fick ändå lite extra tid att sega som b.la. att titta på Vakna med the Voice.
Vi skulle samlas utanför aulan vid nio för att lyssna på en presentation av några härliga, engagerade flickor i nian. De skulle berätta för alla små oförståndiga sjuor vad Operation Dagsverke var för något. Den 26 maj ska alla högstadieelever i Eriksdalsskolan (och många andra skolor) arbeta istället för att gå i skolan. Pengarna som samlas in ska gå till flickors utbildning i Sudan, Afrikas fattigaste och största land med hela 25 miljoner invånare. Det är tydligen ett land som inte har fått tillräckligt med uppmärksamhet. Varje år går pengarna till olika u- länder för att användas till olika saker som tillexempel i det här fallet hjälpa unga kvinnor att få samma möjligheter som män. Det är helt fel att tolvåriga BARN ska behöva bli bortgifta till vuxna män som de aldrig träffat, tvingas ligga med dom och bli mamma vid tretton års ålder. Jag blir väldigt arg när vissa påstår att det är naturligt och att vi är skapta för att föröka oss. BULLSHIT! Fain om aporna gör så, men vi är det smartaste djuret på jorden och om det nu finns någon mening så är meningen att vi ska använda våra välutvecklade hjärnor. Jag tror vare sig att Gud eller naturen har tänkt sig att små flickor ska behöva utsättas för våldtäckter och ofrivilligt giftemål. Ingen som inte har upplevt något sådant kan föreställa sig hur det känns att vara så utsatt både psykiskt och fysiskt. Flickorna i Sudan har kanske inte heller något att gämföra med och heller inte något att säga till om. Det måste sättas stopp för det! Alla säger att vi har kommit så långt i utvecklingen, men vi har lååångt kvar. Samhället behöver fler sympatiska, starka människor som kämpar för gämstäldighet och rättvisa.
I AM IN! Vet inte riktigt vad jag ska jobba med, men minimun 200 kronor måste jag ju lyckas skaffa fram! Någon som behöver hundvakt, barnvakt, biltvättare, trädgårdsmästare kontorsassistent eller en proffsig försvarsadvokat? :)
SVAREN PÅ GÅTORNA:

1. Vilken väg skulle din kompis säga var den rätta? ( båda kommer att peka på fel väg)

2. Han hade hicka!

Hihihi ;)


PUSS


En snabb onsdag

2010-04-28 @ 18:36:28
ÄÄÄntligen hemma! 
Det känns alltid lika underbart att komma hem på onsdagskvällen efter cello och längsta skoldagen :) 
Cellon gick bra förutom att Johan INTE hade tagit ut Gudfadern åt mig som han lovade. But no big deal. Jag får den nästa gång! 
Idag hade jag kortkorta jeansshorts på mig, haha. Självklart med leggings under, men ändå! Jag frös faktiskt inte så mycket... Det kan man väll kalla ett vårtecken?! :D 
Den här dagen har gått hur fort som helst, och onsdagar som brukar kännas så långa. 
Vi fick titta på någon patetisk film på SO:n om teater i antikens Grekland. Den var dålig, men rolig. Det var kul att se olika länders tolkningar av hur teatern framfördes. De bar masker, skrek och ja... skrek lite mer. Lite annorlunda om man gämför med hur vanliga människor uttrycker sina känslor. 
Jonas sköt upp provet en vecka till. Inte för att jag tror att många behövde speciellt mycket mer tid, men han fick inte ihop det på något sätt. 
 
PUSSPUSS 

TVÅ GÅTOR TILL ER SOM INTE HAR NÅGOT ATT GÖRA:

1. Du sitter i din bil på väg till Paris. Brum brum brum. Nämen Ooops var är kartan? Åh nej, du vet inte vart du ska! Du följer vägen fram tills den delar sig i två. Vid vägen står två män. Det enda du vet om dem är att det är en av dem som alltid ljuger och en som alltid talar sanning, men du vet inte vem som gör vad. Du får bara ställa en enda fråga! Vilken? 

2. En man går in på en bar och ber om ett glas vatten. Bartendern riktar istället en pistol mot mannens huvud. 
- Tack, säger mannen och går glatt därifrån. 
Varför? 


Svaren får du LATHER! 
kisses

Karius och Baktus

2010-04-27 @ 21:46:34
Jag har precis tittat lite på en dokumentär om Annika Östberg som suttit i fängelse nästan 29 år för dubbelmord. Hon satt inne i USA, men nu har hon kommit ut. Kan ni fatta känslan? Nej, jag inte heller. Det som är så fruktansvärt frustrerade är att hon inte ens höll i pistolen som dödade de två poliserna. Det var hennes pojkvän som sköt och hon såg bara på, nerdrogad. Jag kan ju självklart inte avgöra om det var värt ett sånt hårt straff, men jag tror att det är många som får sig en tankeställare när det gäller droger och fel sällskapskretsar. Det är viktigt att ta hand om sitt liv (och andras också för den delen)! Man ska vara galet tacksam för det man har. Den här händelsen kommer Annika aldrig någonsin kunna glömma och 29 år är bortkastade. Vad fruktansvärt, galet arg jag hade varit på mig själv! Nu är Annika Östberg 56 år och jag önskar henne precis som många andra ett fortsatt lyckligt liv i friheten!  


Det gick inte så bra att spela tennis idag. Det var omöjligt att slå igenom med armen. Istället blev det femtio minuter fys. Det var jobbigt... men skönt såklart :) Hemma har jag övat cello, tömt buren (ingen ångest!) och bäddat om sängen. Tre fruktansvärt vardagliga, praktiska och halvjobbiga saker... Men nu är LEDIG i morgon förutom att jag ska plugga, men det är faktiskt bara kul. Jag tycker inte det är så farligt att sätta sig i soffan med en filt, läsa igenom och anteckna. I LIKE! :) 
Idag var jag hos tandläkaren. Jag har HÅL!! För första gången har jag HÅL i mina tänder!! Det känns jätte äckligt och jobbigt :( Den 20 maj ska de borras bort och jag längtar nästan dit! 
Vi spelade Crazier på musiken idag igen. Nu kan jag den utantill på gitarr så det var inte så kul. Istället tog jag fram en afrikans trumma (vet inte vad den heter, hehe) och rockade loss. Det var roligt att improvisera! Hela låter fick ett betydligt coolare komp. 
Nu ska jag borsta mina tänder NOGA! 
Gonatt 

Ett underbart hus!

2010-04-25 @ 18:45:18
Påväg hem från Vallentuna svängde vi förbi huset som vi ska flytta till. Det är SÅ fint! Jag älskar området som är en blandning av färgglada, bohemiska stugor och större VÄLDIGT moderna, kritvita villor. Vårt hus är rött med vita knutar och gröna fönsterkarmar. 300 meter ner ligger vattnet med sandstrand och bryggor. Så jäkla härligt att bara kunna ta cykeln ner och ta ett kvällsdopp med sina kompisar. Man känner direkt när man kör in med bilden att det är en vänlig plats, med vänliga grannar. Stället ger mig "good feelings". Det är ju bara hur perfekt som helst att bo på typ landet hos mamma och i stan hos pappa! Jag älskar stora vänskapskretsar :) Och tänk vad många vi blir! En enda stor, skön familj med åtta personer! Det är mycket att ta in. Mycket som ligger framför oss... 
Love är ute och hyr en film. I kväll ska vi bara ta det lugnt och mysa i soffan som plåster på ett svidande sår. 
Jag känner mig VÄÄÄÄLDIGT utmattad efter den här helgen. 
Hoppas att ni får en ljuvlig Söndagskväll! 
Pussar och kramar 

 
visst är jag snäll som bjuder på denna hemska bild :) ?

En lyckad skattjakt

2010-04-24 @ 23:55:25
Hallå hallå! 
Klockan är snart tolv och här uppe sitter jag och ugglar, inte ett dugg trött. 
Mormors skatt jakt blev lyckad måste jag säga :) Hon fick bita ihop lite i slutet när det var långt att gå med desto mer förtjänt blev hon ett besök i baren uppe i Gondolen. Hon svarade duktigt på alla frågor och försökte lista ut gåtorna. Med lite hjälp på traven gick det hem tillslut! 
Jag och Love drack varsin passionsfrukts- dryck i baren och sedan fylldes det på med jordgubbs- drink (utan alkohol ofc). Det var jättegott! :) Efter detta gick vi hem. Mamma lagade jättegod middag med förrätt och allt. Jag och Love gjorde en kladdkaka till efterrätt. Magnus kom förbi och vi spelade charader för tusonde gången, men det var ju kul eftersom att mormor aldrig hade spelat det... I morgon ska vi åka och titta på huset i Nacka som vi ska flytta till den femtonde Augusti! Det ska bli så kul att se hur det är där :) Mormor åker hem vid tre och efter det ska jag och mamma åka ut till Vallentuna. Vi ska rensa Magnus hus! Kul va? Haha
Jag har tänkt på en sak... En sak som jag kanske ska göra i smyg utan att någon får veta det. Och jag tänker inte berätta för det låter VÄLDIGT egoistiskt, men jag ska prova... Se vad som händer... ÅH varför envisas jag med att sukta er såå? För att det är en stor del av mitt tankemässiga liv just nu. 
Nu ska jag lägga mig och läsa det sista ur FRIDA- tidningen! 
PUSS 

Skolan är tråkig!

2010-04-23 @ 21:43:31
Hello! :) 
Mormor är här nu. Vi har ätit mammas super goda tonfiskpasta. Jag gjorde bruchettas till förrätt :) 
Snart ska vi titta på film, Jakten på Lycka, som jag har sett typ femhundra gånger men det gör ingenting, haha ;) 
I morgon ska jag och mormor gå upp tidigt som vanligt och handla frallor på Konsum. En härlig tradition tycker vi! Klockan tolv börjar äventyret. Mormors skattjakt... Tam tam taaam! Det ska bli så kul att se hennes reaktion. Mamma ska placera ut lappar och ledtrådar på en massa roliga ställen och på vägen ska hon få en massa, söta småpresenter. Skatten är en drink på Gondolen och ett litet paket. Jag ska gå med henne hela tiden. Hoppas att vi hinner med att köpa de rosa seglarskorna till mig! :D 
Det är så obeskrivligt skönt med helg! Skolan är så tråkig just nu. Det beror inte på mina sötsaker, men jag känner mest att det är onödigt eftersom jag ärlig talat inte lär mig speciellt mycket. Nu låter jag som värsta snillet, men det mesta är faktiskt barnsligt självklart. Synd att jag ALDRIG skulle klara av att skolka, haha. Inte för att jag vill det heller men ibland så är det något hopplöst! 
Shit vad kallt det var idag! Jag som hoppades på att det snart skulle bli jogging- säsong. Visst kan man springa året runt men jag avstår helst från kyliga dagar då luften skär i halsen som om den vore full av mikroskåpiska glasbitar. 
Jag behöver TRÄNA! Det känns verkligen i kroppen och i själen att det var länge sedan nu. Jag har inte direkt blivit fet eller så, men jag känner mig slö på något sätt. Hoppas det känns okej i armen nästa tisdag 0.o


POEM


You are close to me but in the same time far away 
I wich I saw you more often but I meet you every day 
I cloose my eyes and dream about my secret truth
I cry when the reality punch me in the face because next to me there´s no you
Love is in my hart, love is in the air
I paint all thoose pictures even if I know you does´nt even care

Love from Ebba 

Random?

2010-04-22 @ 20:52:02

Jag är glad, jag är glad, jag är glad! Så in i helvete (förlåt för svordomen) glad! Mamma ringde precis och jag är överlycklig :D :D :D ÄNTLIGEN! Imorgon ska jag berätta !! All the friends of mine, I´ve got something to tell you! Wää jag var bara tvungen att skriva av mig. Det här betyder GRYMT mycket för mig. Jag / vi har väntat så länge...
Älskar ER.



--------------------------------------------------------------------------------------

I helgen ska jag gå till Belle och prova ett par seglarskor. De kostar bara 149 spänn! I´m not joking :D

Efterätten var SCCHMASKENS! :P
När pappa kommer ut från Hugos rum ska vi nog titta på slutet av den sorgliga, hemska, fina filmen Babel med Brad Pitt och Kate Blanchet som två och många huvudroller.

ÅH jag vill bara VAKNA och gå till skolan!

Weeew.. eh radom inlägg? Hehe

Gonatt.




Det söar i April

2010-04-22 @ 19:15:04

Hejsan hejsan!

Först vill jag bara säga tack till alla som orkar läsa mina långa inlägg, haha! :D Även om ni är väldigt dåliga på att kommentera så har jag genomsnittligt 17 besökare om dagen (räknat på 90 dagar) :)
Har funderat på att börja skriva en sorts föletång på bloggen ... Inte för att jag är författare men jag tycker ändå att det är väldigt kul att skriva! :P Dessutom försöker jag ju att variera skrivandet lite så att det blir mer intressant att läsa :) 
Måste be om ursäkt för den tillfälligt hemska designen! :S Den är inte klok, haha. Någon dag ska jag väll orka fixa till den men INTE ikväll.

Farfar är här. Pappa jobbar, Maria jobbar.
Jag följde med till Hugos Taekwondo idag. Tyvärr så får man inte sitta där inne och titta på så det är ganska långtråkigt, men lite hjälp får man ju se till att bjuda på! :)

Jag hade typ glömt bort vad jag sysslade med på syslöjden. Det var tre veckor sedan jag jobbade med min konstiga baskettröja. När jag tog upp den ut arbetspärmen idag kände jag mig dålig i några sekunder. Sedan kom jag på hur man kunde pimpa upp det svarta tyget med vita små prickar på. Varför inte sy fast en liten logga? Jag klippte ut en mall som föreställde en åtta. Varför en åtta? Joo för att det är coolt och orginellt 888, jaix! :P Tyärr så hann jag inte få dit den idag eftersom jag var tvungen att sy in sömmarna lite. Det blev fel och jag blev tvungen att sprätta... Men det var första gången på den här terminen! :) Syslöjd ÄR faktiskt mitt sämsta ämne, men det är okej att sitta och småprata medans man syr och lyssnar på musik. Idag var det Teodor som styrde radion och han kunde seriöst alla låtar utantill, haha. Allt från country till hard metall. Han blev galen när Julius smög bort och tryckte på knapparna. Tänk hur beroende man kan vara...

Vi hade hål- timme idag på NO:n så vi gick hem till Tilda en stund. Tittade i gamla skolkataloger (inte det roligaste för mig eftersom jag är var den enda som inte har gått i Erikstal tidigare år), spelade kort och klämde på färgglada små plastbollar. Visst låter det knäppt? Tilda köpte dem när hon var i London. Det är meningen att man ska bli lugn när man klämmer på dem. De var små som ärtor och lite blöta efter att ha legat i vatten. De blir nämligen större då! Jag blev galen i dem, de var såå sköna att mosa och klämma på! :D ´
Jag trollade för Maja efter att vi hade spelat "bubblan" ett tag. Det var så kul :) Jag älskar lättlurade personer, Gullunge! <3

Åh jag kom på DUM sak igår! Jag kan inte träffa Sussi och Isa den första Maj för att kolla på "filmen". Det är ju typ Valborg då och vi ska till landet! Bajskorv. Nu måste vi byta datum IGEN. Ett stort förlåt till "Camilla, Camilla".

Imorgon kommer mormor på besök! My lovely, funny granny! :D Det ska bli kul att se henne :) På lördagen ska jag och mamma annordna en jättestor skattjakt till henne över hela söder. Hon ska leta efter ledtrådar på Maritza (hennes favoritaffär som inte finns i Lund), hos hennes favoritfrisör Micke Cardell, på hennes favoritcafé Rival dit vi alltid går med henne och lite andra ställen. Låter det inte kul? :)

Kan du räkna ut vad det här blir?
Glass + banan + smält blockchoklad + maränger = ?

Svar: MARÄNGSWISCH.  Thats my job tonight :P

Hoppas din kväll blir 100 % skön! Kom gärna med tips på vad jag ska skriva om i bloggen :)



Idag kände jag för att knyta åt oversizen :)



Premiärbild på Majsas lugg! Sötsöt

'

Jag i Loves mössa som han hade när han var typ sex år, haha. Visst blir man deprimerad? MÖSSA PÅ VÅREN?! Det är så fel med snö i April.



Jag tog en kopp varm choklad till mellis idag. Galet häslosamt och ÄNNU godare :)



Kisses.





Sju veckor kvar

2010-04-20 @ 20:32:47

Hallå där köp blåbär! Blåbär.. mm va gott! :) Somrigt och härligt. Ni är antagligen redan medventa om min sommar- förälskelse. SJU VECKOR KVAR TILL LOVET! Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge ;)

Jag spelade inte tennis idag. Det är inte den bästa sporten när man är skadad i armen. För att förvärra det hela med skid- olyckan ramlade jag på idrotten igår. Eller ramlade och ramlade... Det är bara pinsamt så jag vill inte ens berätta haha! ;P Jag har inte kännt av smärtan så mycket idag vilket är bra så det ska nog inte vara några problem att spela cello :) 
På musiken idag fick vi spela "Crazier" med Taylor Swift. Den är väll okej men inte sådär jättekul att spela med gitarr. 
Det blev kikärtsgryta till lunch! Bläää. Det var verkligen HUR ÄCKLIGT SOM HELST. Tur att det blev pannkakor till middag sen :) Det var rätt kul på SO:n faktiskt. Jag ligger rätt långt före. Jobbade lite hemma igår men det var ju bara för att ta igen det jag hade missat, vilket inte var så mycket, hehe. Veckan har fyllts ut med vårpromenader istället har jag hört :) :) Det gick extra bra med Coldplay i lurarna :) :) White Shadows är ju bara bäst!

Efter skolan mötte jag upp Amanda på Zinken. Vi fick typ vänta aslänge på Becca och sedan ÄÄÄNNUUU länge på Tilde. De var inte sena eller så, det var bara det att jag slutade så sjukt tididgt. Vi köpte nåra patroner och satt och sööög på Gula kiosken. Jag såg en massa gamla nära och kära gå förbi. Många hade förändrats, men de flesta såg precis ut som de brukade göra på den gamla goda tiden :) 

När alla söt- saker hade samlats tog vi tunnelbananen till Götgatan och kollade runt lite i affärer. Amanda behövde en ny jacka att ha här i Sverige, här där det är kyligt och blåsigt -.- Vi hittade ingen på Monki men jag och Tilde provade lite, hehe. Vi kunde inte låta bli!... Synd att jag inte tog bild för jag hittade en outfit som satt riktigt bra tillsammans faktiskt :) Ska nog gå tillbaka dit till helgen. 

Vi gick till Gina och provade runt också. Jag hittade en sjukt söt, blommig klänning för bara 199 kronor som jag kaaanske ska slå till på :) Who knows? Tyvärr så hade jag inga pengar med mig... Men om jag tänker efter så var det ingen som köpte nåt. Amanda köpte ingen jacka fast hon passade jättebra i en röd kappa med glansiga knappar som fanns på H&M. SÅ Amanda rakt igenom :) Men den var tydligen inte så skön och det är ju viktigt att man känner sig bekväm i det man har på sig. 

Jag har övat lite inför Engelskaprovet. Rätt enkelt men man sattsar väll alltid på full pott? ;)



Träffade en mycket söt Sussi på Zinken <3 :)

 















 

 
 





Love ya

Pöss pöss

 

Amanda !

2010-04-18 @ 20:30:39

Jaix bloggen!

Kom precis hem från mamma. Vi har varit och hämtat alla grejor hos henne :) Cello, skolväska, gympaväskan, mitt manus och de nya skorna som jag planerar att ha åtminstånde EN gång den här veckan.

Det känns faktiskt lite bättre idag än vad det gjorde igår kväll. Då kände jag inte alls för någonting som uteslöt ledighet och lov. Idag har jag smakat på solskenet och upptäckt att våren är här på rikitgt nu. Tvivlar inte på att det kommer kännas tio gånger så lätt att kliva upp på morgonen när det är ljust och slippa klä sig i tjocka, varma, fula kläder. På med linnet bebisar! :D

Sov till tio, år frukost ensam (alla andra hade redan ätit), dukade av, duchade, gjorde mig i ordning, markerade över tvåhundra mail som "lästa" och gick en stund senare ut för att äta lunch på PizzaHut med Love, Hugo och pappa. Det var jättegott! :D Jag älskar tjocka pizzor!
Vi gick och köpte glass och sedan fick jag till min STORA glädje träffa Amanda- sötis. Trodde inte att vi skulle kunna ses men eftersom att askmolnen hindrade henne från att ta flyget hem till Laos kunde vi träffas :)
Hon var söt, rolig och härlig som vanligt!
Sedan blev det Spagetti Carbonara till middag och ostkaka med glass och sylt till efterrätt, mums! :D
Nu ropar Love på mej! Gotta go

Pöss

Tomt efter Vemdalen

2010-04-17 @ 17:25:54
Hej hej! Det var länge sen!


Just nu känner jag mig tomm eller snarare full av tomhet. Var är alla röster, alla härliga männiksor som jag var med för en timme sedan. Var är Williams bubblande skratt, Alinas sjuka humor, Vendelas röst när hon sjunger Michael Jackssons låtar med egna texter och Davids sköna kommentarer? Var är världens bästa mamma och världen bäta Magnus? Det känns så konstigt och fel att vi inte är tillsammans längre. I en vecka har vi bott tillsammans i samma stuga och haft supersköna, soliga dagar i skidbacken. Sedan skickas man bort från allt det där. "Vips" säger det så är man helt plötsligt på en helt annan plats.
Pappa och Hugo har inte kommit hem än. De är på landet men de ska vara här om en timme unigefär. Maria har fastnat i Frankfurt på grund av askan som tillkom efter vulkanutbrottet på Island :( Hoppas att hon slipper bli kvar där så länge. 

Jag brukar ofta längta hem när jag har varit borta länge. Först på Mallorca och sedan i Vemdalen, men nä. Jag är inte ett dugg redo för skolan och vardagen. Klart att saknar alla kompisar, men inte allt det där andra som hindrar en från att njuta av livet. Just nu känns skolan, läxor och cello helt meningslöst. Jag vill ha sommarlov, åka på kollo, äta sena middagar, bada och köpa nya korta shorts. 

Vi har haft en jättebra resa verkligen. Huset som vi bodde i var mysigt och man hade fantastisk utsikt mot backen. På morgonen var det bara att knäppa pjäxorna, hoppa i skidorna och glida ner i den mjuka snön. Underbart. Jag skulle lugnt kunna stannat en vecka till. Jag och Alina har haft det mycket skoj både med den ena och den andra haha. Tyvärr så är våra hemligheter djupt bevarade men vårat flams och trams har tagit upp en del tid kan man säga :)

Mamma (framför allt) har lagat jättegod mat varje kväll :)
Alla barnen gick i skidskola och det var faktiskt roligare än jag trodde. Vi fick faktiskt lära oss att åka riktigt snygga, runda carvingsvängar. Dessutom fick vi många goda skratt i liften.

Sista dagen hade Magnus och mamma anordnat en skattjakt till oss i skidbacken och vi fick b.la. åka skoter.  Det var jättekul :D  Jag fick en jätteskön lila huvtröja med orange dragkedja som pris. Jag, Alina och David anordnade en egen mini- skattjakt till Vendela :)

Kan ni gissa vad jag har köpt? Nej det kan jag knappt göra själv. En blå byxdress! Det trodde ni inte om mig va? Det är inte rikitgt min stil egentligen men den var så skööön :)


 


Ikväll ska vi äta Tacos. Hoppas att ni får en kanonkväll! Puss

Remmar och jeans

2010-04-09 @ 15:00:06

Heej! :D

Har precis läst Amandas blogg (www.laostjejen.blogg.se) Vi pratade på msn om hur fruktansvärt tråkigt det är att vi inte kommer att ses förän i sommar. Hon åker till Sverige i natt men vi kommer inte att hinna träffas för hon ska bara vara borta i en vecka... Bajskuurv!

Finns det något snyggare än gladiatorskor på sommaren? Jag köpte ett par höga på Mallorca för 69 euro, men låga skor är minst lika snygga. Kanske lite vardagligare...?



Vill du ha dem?

De finns på Miu Miu för 3 650 (www.mytheresa.com) . Det är lite högre, konjaksfärgade skinnskor. Chockar priset? Köp ett minst lika snyggt par på Skopunkten för 248 pix. De är lite mörkbrunare, dock inte äkta skinn.




En ljus jeansjacka ligger högst upp på min sommarlista! Helst tvättad, kortare modell med uppkavlade ärmar. Passar perfekt till en söt, blommig klänning och stora svarta solglasögon.

Vill du ha en?

Finns på både H&M och Gina Tricot för 299 kronor.
Är du sugen på en jeansväst så finns den ultimata med nitar på Gina för 340 kronor. 
Tomt i plånboken? Titta om du kan hitta en jacka second hand. Slitet och tvättat är hett i vår!





Snälla hjälp mig! Jag kan inte bestämma mig för om den här är söt eller hemsk. En flumblå kofta med små bollar på.
Hmm
---------------------------------------------------------------------------


Nu ses vi inte på en vecka eller mer. Det känns ju lite smått osocialt att blogga i stugan, haha.

Chiao!

Bilder från resan

2010-04-09 @ 14:16:37

Hejsan Svejsan!

Jag, Love, Hugo och farfar har precis fikat. Vi åt bullkaka, haha :)

Pappa kom hem lite snabbt och han passade på att leta upp kamran till mig så nu blir det BILDEXTRA!



Jihooo!





Här ser ni självaste Jesus Kristus på korset under en årlig pjäs som spelas upp i Felanitx.





Ska jag verkligen ta på den här? Burr!







Vet ni vad detta är? Det ska jag tala om...



Jag vet, det är hemskt. Jag åt inte av den!



Inne i klostret. 



Katedralen i Palma. 



Finns det något roligare än att gräva gropar i sanden? :)

Kramar och pussar  


 



Holá amigos!

2010-04-09 @ 11:45:29

Nu är jag hemma igen!
Brun? Nej inte direkt. Även om det till mesta del har varit solit så är det ju bara april och inte så mycket varmare än i Sverige. Jag har haft en jättebra resa! En dag gick vi faktiskt till stranden och det funkade någorlunda med baddräkt om man såg till att röra på sig. Gissa vem som doppade sig i det grönblå men iiiskalla vattnet? Svar: jag. Och gissa vem som gallskrek över hela badstranden efteråt? Svar: jag. Aa, så kallt var det! Men vi hade inte heller förväntat oss en solsemester. Det var tillräckligt härligt att strosa omkring i affärer och "uppleva kulturen" precis som en mycket gammal människa skulle uttryckt sig.
Påsken är väldigt stor i Spanien. Jag har aldrig upplevt något liknande! Från den dag vi kom och tre dagar framåt så var det prossetion. Både vuxna och barn i alla åldrar gick på led iklädda sidendräktar, höga strutar och masker så att man bara kunde se ögonen. Några bar kyrkans helgon på sina axlar och andra hade ljuslyktor i händerna. Små barn i Hugos ålder slog på stora trummor i takt, det var jättegulligt! Många hade trasslat in fötterna i kedjor för att lida med Jesus. Allt var väldigt välplanerat, storslaget och speciellt! Efteråt delade de maskerade varelserna ut karmeller. De var jättegoda :)

Felanitx (uttalas Fellanich) hette staden som vi bodde i. Vi fick låna Pegen och Juttas lägenhet. Den är helt underbar! Väggarna är vita och kala, det är högt i tak och överallt hänger det ner små konstverk på ståltrådar. Det är modernt och konstnärligt. "Hemtrevligt" är inte den rätta beskrivningen även om vi trivdes jättebra. En snirklig trappa upp finns en stor uteterass med soffa och kuddar. Utsikten är otrolig. Man kan se alla hustaken och de höga, gröna bergen i utkanten av stan. Jag och Love delade ett mysigt rum. Pappa, Maria och Hugo delade ett annat. Det låter trångt men det var det inte alls eftersom att rummen var så pass stora.
På kvällarna kom Pegen, Jutta, Luc (15 år) och Dien (10 år) upp till oss för att äta middag. Lite senare på kvällen åkte de tillbaka till sitt fantastiska hus på berget. Vi hade det jättemysigt och åt mycket god mat :) Sista kvällen serverades det kanin och jag sa: nej tack. Där gick min "prova på"- gräns. För min del blev det scampi istället.  
 
I onsdags tog vi bilen upp till ett berg som ligger 510 m.ö.h. Man blev lite åkskjuk. Inte bara för att det skumpade utan också för höjden. Uppe på berget ligger ett jättefint kloster. Det var jättevackert, guldigt och rött inuti. Vi åt lunch där och tittade på den makalösa, men skrämmande utsikten. De utspridda husen och den mörkgröna naturen.

En dag åkte vi till "Festival Park". Där köpte jag ett par höga kladiator- skor (eller fick av Maria) och en randig klänning från Lee. Sedan var vi inne på en skoaffär som heter Campers. De hade REA på svindyra skor. Våran familj köpte sex par, haha. Efter shoppingen gick vi till en nöjespark. Det var tolvårsgräns överallt utom på runt- runt karusellen och en gigantisk studmatta. Där hoppade jag medans Love och Hugo lekte i The Simpsons- landet. Det var faktiskt jättekul. Jag blev uppspänd i en sele och sedan var det bara att köra. Man kände sig hur lätt som helst och det ilade i magen när jag släppte repet. Lägger upp bilder senare.

Mycket glass blev det kan jag säga :P 

Det var filmvisning på planet. Igår visade de Bröllopsfotografen som jag redan har sett. Fast den är bra! :) Jag fick väldigt ont i öronen av trycket, fast jag svalde, gäspade, drack och tuggade sega godisar. Det är det värsta med att flyga :( Förutom att störta och dö

Klockan fem ska vi vara hemma hos mamma och klockan sex kommer familjen Larsson och hämtar opp. Då ska det vara packat och klart. Jag är sjukt trött, vilket kanske inte är så kontsigt men det ska självklart bli jätteroligt! :D Känns lite weird att åka skidor när man precis har varit och hälsat på våren och blommorna, haha. Lite omvänt?

Det finns så galet mycket mer att skriva, men jag orkar inte. Inlägget är redan typ en meter långt, hihi.

Ha ett forsatt grymt sportlov!

 

Jag hittade mitt påskägg i en citronträdgård på Son Menut, Diens ridläger. Det var jättekul att följa med dit. De red på väldigt stora och fina hästar. Jag fick rida om jag ville men jag tänkte att det skulle bli lite svårt eftersom ridläraren pratar spanska. Istället satt jag med de andra och drack läsk i solksknet på en bar. Det fanns en pool där också, men gissa om någon badade? Nää



Detta är från första dagen då inte prossetionen var så organiserad. Där bakom ser ni kyrkan. Visst är den fin?
Det här är bara en av kanske tio färger som folket hade på sina strutar. Jag tyckte att grön var finast!

Detta är bara  mobilbilder men det kommer mer snart när pappa är hemma!