Dieselverkstaden

2010-02-27 @ 17:32:22
Tjena gullisar!
Jag har precis duchat, hoppat i nya kläder och målat tånaglarna rosa. Jag kan verkligen rekomendera detta lack till er som gillar starka, glammiga färger! Det är från Dior och namnet är Violet Acidulé Purple Candy, nr 781 :) Hehe
Det var meningen att jag och Love skulle klättra på Dieselverkstaden idag (mamma skulle säkra) så vi åkte ut till Sickla, men det var jätte mycket folk där så vi skippade det. Det är inte kul att trängas som med så många människor i svettlukt när inga väggar finns lediga. Jaja, det gjorde inte så mycket. Jag föreslog att vi skulle gå till biblioteket som också ligger i Dieselverkstaden. Det gjorde vi :) Jag frågade snubben bakom disken efter den sista boken i Jonas Gardells triologi. Jenny. Den fanns! :D Egentligen tror jag att jag och nåra kompisar skulle läsa den tillsammans, men jag kan inte hålla mig! Det är så många som har pratat om den. Jag läste lite medans Love och mamma spelade TV- spel i en soff- hörna. Sedan kunde jag inte låta bli att spela en låt på Guitar- Hero. Det kändes som gamla tider... När PS2 var inne, haha! Jag tycker inte alls om att spela Wii. Det är inte min grej alls att flaxa omkring med armarna och spela bowling på lådsas. Nej, då tycker jag bättre om att hålla i en kontroll. Fast jag är urusel på TV- spel... 
Efter Sickla åkte vi och köpte semlor, gott! :D 
Nu blev det plötsligt bråttom! Vi ska åka på middag till några vänner om en halvtimme och mitt hår är fortfarande invirat i en handduk ;O Vi hörs kanske imorn. 


Missa inte Mel, puss! 

P.S. En bra nyhet: Jag och Erica kommer att vara i Romme under samma helg! <3 

Vad är det som gör en bogg intressant att läsa?

2010-02-26 @ 15:54:05
Är det verkligen SÅ kul att bli informerad om vad som har hänt under min dag? Jag är ju inte kändis direkt... Om man läser en kompis blogg så är jag i alla fall mest intresserad av vad hon känner, vad hon blir irriterad över och varför Let´s Dance är ett sånt bra program till exempel. Bloggare som skriver vad de har gjort under dagen utan att resonera kan glömma att folk vill läsa av intresse. Visst, man kanske får kommentarer för att kompisarna vill vara sjysta, men om man vill höja läsar- siffrorna så att säga skulle jag rekomendera att man var lite mer öppen, utan att berätta för mycket om sitt privatliv. Jag har märkt att alla bloggar ligger på olika nivåer. Vissa lämnar ut mycket, andra mindre. Det är svårt för mig att bedöma vilken skala jag ligger på, men jag har alltid EN tanke i bakhuvudet: "Vem som helst kan läsa min blogg!" Det kanske är meningen att bara de närmaste vännerna ska veta vad man skriver, men egentligen så kan faktiskt vem som helst som har tillgång till en dator läsa om MIN dag. Det är lättare än man tror för äckel- gubbar att söka upp en. Därför är det ett hett tips att INTE skriva för mycket om VAR och NÄR man gör alla saker. Vilken skola man går i, vilken klass (det har jag gjort) eller berätta var och när man t.ex spelar fotboll. Man kan skaffa lösenord till bloggen men jag har ingen lust att gå omkring och dela ut kod- lappar så att mina vänner pliktskyldigt ska gå in och läsa. Jag vill att någon från t.ex paralellklassen eller från min förra skola ska ha möjlighet att gå in på min blogg om de vill. Nej, jag röstar inte för lösenord, men verkligen för att inte lämna ut fär mycket fakta om sig själv!!
Jag är en person som tänker VÄLDIGT mycket och jag antar att det är både bra och dåligt... När jag läser igenom ett inlägg kan det låta som om jag hade världens tråkigaste och mest meningslösa dag någonsin fast den egentligen har varit hur bra som helst! Det kan vara väldigt små saker som påverkar, saker som jag inte kan skriva utan att lämna ut för mycket. Alla känslor går inte att beskriva med ord. Jag vet att jag skulle kunna skriva så att fler förstod men det känns fel eftersom jag inte tycker att det rör någon annan är just MIG! Där har vi den tydliga skillnaden mellan blogg och dagbok. Faktum är att jag bara skriver dagbok när jag är riktigt jävla förbannad. Då tar jag fram skrivboken och kluddar ner mina onda tankar och känslor. Ibland är jag så arg att jag måste slänga boken i golvet efteråt (därför är hörnen platta), men oftast räcker det med att bara skriva. Det är så skönt att få ur sig allt genom pennan utan att någonting ska behöva gå sönder, haha (PMS?)!. Ett hett tips! 
Jag hade tänkt att börja med lite fler dikter by the way. Alla skriver jag själv!! :) Som ni såg fick ni en mini HISS- lista den här veckan också. Egentligen så ska den ju vara längre och innehålla DISS- grejor också, men jag hade bara en liten stund på mig innan middagen den här gången. 
Sportlov!
Det ska verkligen bli hur skönt som helst att få vara ledig! Chilla, chilla, kompisar, chilla, skidor, chilla, chilla, sova, chilla! Jag känner hur ledigheten flödar genom kroppen. Den här veckan ska jag minsann inte stressa och INTE bita sönder naglarna. Snälla ni som känner mig, hjälp mig att bli av med detta problem. Jag blir galen på mig själv! ;O 
Årets Premiär Dikt (dålig)
Snö smälter bort
Ljus brinner ner
Hus faller samman 
Allt har sin tid
Kattungar dör 
Blåklockor vissnar
Havet sjunker
Allt har sin tid 
Livet och döden
Glädjen och sorgon
Grönt och grått 
Allt har sin tid

(L) KYSS 

Ont i skallebangen

2010-02-25 @ 20:35:53
Heej heeej!
Klockan är nu 20:20. Jag har huvudvärk och hoppas att jag inte kommer att bli sjuk. Det vore inte så kul nu när det snart är sportlov och allt! Jag kände av att det gjorde ont redan på syslöjden. Man fick stanna kvar och jobba den här gången om man ville men jag tog följe med Ankan hem med en gång så att det skulle bli värre.

Det gick bra på NO- provet. Jag kände att det SATT! :D Skönt eftersom jag hade pluggat rätt mycket.
Imorgon är det FREDAG! :D På kvällen ska vi bara vara hemma med mamma vilket är ganska skönt. Bara slöa i soffan framför en bra film och kanske baka chokladcollar! :) Hoppas att Love mår bättre då. På lördag tror jag det var tänkt att han skulle klättra med William på Dieselverkstaden men jag tror inte att det blir av eftersom han fortfarnade är ganska blek och hostar mycket.
Längtar så mycket tills på torsdaaag! När man råkar zappa förbi OS- kanalerna bli man så sugen på att swischa ner för backarna!! :D
På söndag ska jag förhoppningsvis träffa lite sköna människor på Ringen. Håller på att skicka ut små förslag på Facebook. Hade inte suttit fel med en fika! :D Då ska Tilda och Maja få sina presenter hade jag tänkt...  
Idag fyller ju Maja år. Grattis, grattis, grattis! Och grattis till Tilda som blev fjårtis igår. Hoppas att de hade det jättehärligt på sina födelsedagar. Jag har hört att det fick väldigt fina presenter! ;)
På måndag eller tisdag ska jag träffa Becca och sen förhoppningsvis Tilde! Man får inte glömma bort att hålla kontakten med gamla underbara människor också!
Idag fick jag tillbaka mina verbtest. Alla rätt, johhoo! :D Måste plugga en hel del inför ett stort test på alla regelbundna verb som kommer snart.
Pappa är inte hemma. Han håller på och jobbar med ett pilotprogram. Jag tror att han kommer hem vid tio...
Ha en bra kväll!
Pöss på er alla


HISS- lista :)

2010-02-22 @ 20:37:59

HISS!

 
Stickade Uggs!
Mamma köpte sånna när hon hade opererat fötterna och nu har jag snott dom! Jag hissar ett par snygga och grymt sköna skor!

 
Gå in på Cocoo.se och fynda super- fina, färgglada smycken som piggar upp i fabruari- kylan! Jag hissar muffin- halsband och söta klockringar. Vi gör detta till en trend! :D


Såg Prisessa med Alina och den är verkligen sevärd! Sorglig, men fin, väldigt berörande och egen. Nu är den ute på DVD! Jag hissar en kväll med popcorn, filmen Prinsessa och bästa kompisen i soffan bredvid! 

Puss






Vädersituaton

2010-02-22 @ 19:47:56
Hej!
Har just käkat en hel pizza till middag! ;D Det beror nog på att jag bara åt stuvade makaroner tll lunch. Den enda vego- maten som serverades var typ nån kos kos- röra med olivbitar i. Nej tack!, Sade jag.
Det blev ingen ridning idag på grund av vädersituationen. Tunnelbanan gick inte mot Norsborg överhuvudtaget. Lasse kom inte till våran första NO- lektion och Anita kom inte till profiltiden. Jag antar att båda fastnade i trafiken, men jag tycker det var lite dåligt att ingen gav oss någon information om vad vi skulle göra. Några gick till expiditionen men de visste ingenting, suck. Jaja vi satt i alla fall och snackade i korridoren medan dyrbar NO- tid gick. Vi som har prov på torsdag också! ;O På teatern körde vi frys och mördarleken. Det funkade absolut men det hade ju självklart varit roligare om vi kunde slipa på pjäsen... Hoppas att vi får extra teater- tid en annan dag!
Vi ska tydligen ha SO- läxförhör på Onsdag om Atens demokrati på 500- talet f.K. Många tyckte det var alldeles för mycket och att vi hade för lite tid, men jag tyckte inte att det var så farligt. Orka klaga! Det är väll bara att bita ihop och plugga en timme istället för att sitta och häcka framför Facebook. Det klarar vem som helst.
Alla hade Facebook utom Siv, hon hade ett liv
Facebook är kul, visst men det går inte före lite skolarbete! :)
Jag halkade på isen idag och landade på sidan. Det gick som en slags stöt upp till huvudet och jag blev alldeles yr, fast nu känns det bättre. Hugos vattkoppor har börjar torka och långsamt försvinna men han måste vara hemma hela veckan i alla fall. Farfar kommer imorn och han ska sova över :) Love verkar inte må alls bra :( Man märker det för han äter nästan ingenting och har ganska hög feber. Jag tycker så synd om honom! Attans plommom att han skulle bli sjul IGEN efter en hel veckas brunsåsande hemma i sängen! Hoppas han kryar på sig! Samma sak vill jag säga till alla andra som inte var i skolan idag, vi saknar er tjejer och killar!

P.S! Saknar också världens sötaste syster Alina!

Puss

Who think thats parties does´nt rules? !´;)

2010-02-21 @ 15:18:37

Tjena tjena!
Förlåt att jag inte har skrivit på typ fem år (känns det som), men min data- mus hos mamma laggar och laptoen är sjukt seg.
Igår var det fest :) Jag var var jättenervös innan alla kom! Jag typ skakade och hade ont i magen. Konstigt va? Det finns väll ingen logisk anledning till att vara rädd för sina vänner? Det var jag nog inte heller... Bara rädd för att allt skulle spåra ur och bli fel, men det tycker jag inte att det blev :)  
Det var jättekul att så många kunde komma även om det blev lite trångt i lokalen. Alla var jättefina! <3 Vi åt pastasallad, och chokladbollar (som jag hade gjort!) och en massa chips. Det var svårt att sitta stilla på en stol och äta medan musiken dunkade i högtalarna. Man blev så sugen på att springa upp och dansa. Aaa, jag vet inte om man skulle kunna kalla mina rörelser för "dans" direkt, haha men det var i alla fall roligt. De flesta vågade ta plats på dansgolvet förr eller senare :)
Jag trodde inte att jag skulle få så många presenter! :D Thank you all (och ett halvt tack till Måns och Nils som gav mig bl.a korv och typ.. majonäs)!
Jag hade köpt ett spel som heter "Våghals" med Sanning och Konka- kort i men vi kunde inte hitta det senare så vi fick istället använda fantasin. Det är ju lika bra att köra när (nästan) hela klassen är samlad, eller vad tycker ni? Sanning eller Konkan övergick till Ryska Posten, och jaa nu får ni inte veta mer, haha xD Det var i alla fall kul. De sista låtarna blev Dancing in the Moonlight (ingen vidare danslåt) och tryckar- klassikern Forever Young. Sedan var det dags för alla att gå hem. Jag var helt spidad av socker och flams men så fort jag kom upp i lägenheten kunde jag knappt hålla ögonen öppna. Jag åt lite pastasallad och gick och lade mig.

Idag har vi städat i lokalen fram till tolv. Det gick fortare än jag trodde så nu blev det visst en massa tid över. Jag tror inte att jag orkar göra något speciellt idag. Jag kan nog fylla ut eftermiddagen med de sista sidorna i "Ett Ufo Gör Entré" och datorn. Hugo har fått supergulliga små röda vattkoppor över hela kroppen by the way och Love har fått feber. All denna sjukdom... Men den här veckan lär inte bara bli seg eftersom att två (och säker många fler) supergulliga männiksor blir fjårtisar. Grattis i förskott Tilda Friefner (14 feb) och Maja Boman Persson (15 feb) <3

Är det någon som har varit ute idag?! Det känns bokstavligt talat som att kinderna ska frysa till is och sedan flagna av lager efter lager. Inte roligt! Jaja visst om femtio år kanske det inte snöar om vintern längre, med detta är en överdrift! Så fort vi öppnar fönstert för att ta en gnutta frisk luft kommer vi att få ryska pälsmössor av snö på våra jässor. Någon som har sett en skymt av våren? Väck min själ innan jag tappar hoppet om nya ballerinaskor, saltvatten och chokladglass som smälter i solskenet!

I början av sportlovet ska jag, Love, pappa, Christer (farbror) och Lucas (kusin) åka till Romme på skidsemester i några dagar (som vanligt). Det ska bli roligt! Slalom är faktiskt ett stort pluss med vinter och snö. Jag älskar känslan av att susa ner för backen, hur det pirrar i magen och sprutar snö åt alla håll. Att pausa i liften är inte heller så dumt tycker jag. Vi ska hyra en fin stuga :)
Den sista veckan i Mars ska jag, mamma och Love hänga med Magnus, Alina, David, William och Vendela till Vämdalen och åka i en vecka. Magnus ska jobba som backläkare och därför får vi bo gratis i ett hus mitt i backen. Det ska bli härligt! Men vi får ta med oss lite plugg dit tror jag nog ;)
I påsk ska vi åka till Malloca och bo hos min gudfar Pegen och hans familj om allt blir som planerat. För tillfället ligger Pegen på sjukhus efter att ha ramlat, men jag hoppas verkligen att han blir bättre. Än så länge vet dom inte om han är personlighetsförändrad eller har några andra psykiska skador men han kan i alla fall röra kroppen. Han har varit sövd i flera dagar men nu håller de på att väcka upp honom... 
En annan resa som väntar lite längre fram är New York! Jag och mamma ska åka ensamma den 10 juni och det ska bli hur kul som helt. Oj vad jag vi ska shoppa! =D Sen måste man ju hålla ögonen öppna för Taylot Lautner, tihihi!

Förhoppningsvis är jag tandställings- fri så oxå!! >.<

Nu ska jag gosa ner mig i soffan bredvis Hugo- plutten och titta på film!  

 Oh så fin!

    Jag och nästa veckas fölse- grisar!<3
 Jag är kär i denna bild.


Pussar och kramar


Tråkigaaa matteböcker!!

2010-02-17 @ 18:49:47
Hej alla små sockersötingar!

Nu snöar det igen. Vita vackra snöflingor som smälter på marken efter två minuter och blir till brun- grått slask som stänker upp på byxorna. Inte trevligt, inte alls. Det är lika bra att klaga på alla livsfarliga isfläckar också när jag ändå är igång. Jag vet inte hur många gånger jag har snubblat idag! Synd att vädret inte går att påverka... Någon som håller med om att gudarna borde skaffa brevlåda?!
Igår var det franska- prov och det gick bara bra :) Tappade bort min text om sommaren i fredags... Fattar inte HUR eftersom att jag har ett starkt minne av att jag la ner den i min väska direkt efter lektionen. Jag letade som en galning och fick nästan panik, men jag lyckades skiva en ny text innan provet. Som tur var hade jag redan pluggat, så mycket satt kvar i huvudet. Idag gjorde vi ett till oförberett hörövnings- prov också. Det var faktiskt väldigt lätt :) 
Matten var såå trist idag! Upprepningar, upprepningar, UPPREPNINGAR! Jag lärde mig INTE EN ENDA ny sak från matteboken idag. Jag hade lika gärna kunnat ta en fika på Muffins Fabriken... Det finns ju självklart olika nivåer på uppgifterna i boken (a, b, c), men även de svåraste påminner om femmans mattebok när det kommer till omkrets och area. Jag pratade med Lasse i slutet av lektionen och han sade att jag kunde hoppa över kapitlet, så det känns skönt. Men jag tycker verkligen att man kunde anstränga sig lite mer för att göra böckerna roliga och mer varierande. Nu menar inte jag att man ska göra problemlösningar om barnkalas och äpplen i en korg som på lågstadiet men... ja ni fattar vad jag menar med "tråkiga matteböcker", eller? ?
På profiltiden hade vi Andeas eftersom Anita (stackare) har ramlat och brutit armen. Lektionen var utan tvekan nödvändig men eftersom att vi skulle jobba med hela pjäsen så.. ganska tråkig eftersom jag inte är med för än i slutet. Vi hann inte spela igenom hela men jag hann åtminstånde berätta om mitt sorgliga liv, skrika "förbannade sjödrottning" åt Thora och svimma framför prins Sorgfri. Sedan blev till att skynda sig till cellon som vanligt.
 
Zanya ringde just i detta nu och frågade om jag ville åka på Granbo teater kollo i sommar. Det låter jättekul! Jag ska prata med mamma och pappa ikväll. Hoppas att det går! Jag har aldrig varit på kollo i hela mitt liv :)
Snart kommer mamma och Magnus hem med marsvins- underlag så att jag kan rengöra buren. Sedan ska vi äta pasta och nånting till middag :) Efter det ska jag öva lite på de fem verben (haha) vi har i engelskaläxa imorn. 

Puss och kram
P.S. Imorn kommer Alina och sover över! <3  

Öppen scen

2010-02-15 @ 16:26:07
Om en och en halv timme gäller det. 
Då är det dags att träda upp på scenen framför tvåhundra människor. Jag ska spela intro och sedan sjunga. Väldigt simplelt egentligen, men... läskigt. Om jag gör fel så kommer ALLA att se det, INGEN kommer NÅGONSIN att glömma, de kommer att SKRATTA åt oss. Jag VET att det inte kommer att hända men det är bilden av att folk kastar ruttna ägg på oss som hela tiden dyker upp i mitt huvud. Varför? Det händer ju bara i filmer, Ebba. 
Forver young rules the world! Publiken kommer att jubla som galna. Rusa upp på scenen och slita oss i kläderna, böna och be om autografer, skrika sig stumma av förtvivlan när vi går... Eh ja. Man kan ju alltid hoppas. 
Och göra sitt bästa. 

Ett ufo gör entré

2010-02-12 @ 09:10:27
Heeej!
Klockan är nio och jag ska gå kvart i tio, så skönt! Tänkte att jag kunde hinna blogga och läsa lite ur "Ett ufo gör entré", den andra boken i Jonas Gardells trioligi. Den är jättebra tycker jag! :) Han skriver så spännande och mysitikt på något sätt, man får tänka mycket själv på innerbörden i orden.
Igår var jag hemma hos Tilda efter skolan och vi övade tillsammans. Jag hade tagit ut introt i fel tonart på cellon men det löste sig tillslut med hjälp av Tildas piano. Det lät faktiskt ganska bra! Jag måste nog bara öva lite mer.
Idag är det skridskor för sista gången så då gäller det att köra hårt! Helst utan skavsår... Jag får inte glömma att sätta på plåster och packa ner ett par exrta sockor så att det inte skaver så mycket! :)
På lördag ska mamma och Magnus åka bort på kvällen så Ahlström och Larsson- barnen ska få vara barnvakt åt varandra :) Det ska bli kul! Jag och Alina ska frossa popcorn framför Melodifestivalen! :D Eller hur?
Nu ska slänga mig på sängen och bläddra fram till sidan femtiofem i min bok!
Chiao Bella!

Jag blev fiskarflickan

2010-02-10 @ 21:07:54

Hej hej hej!
Jag är så glad glad glad ! :) Jag fick rollen jag ville ha i pjäsen! Jag hade knappt vågat hoppas, men nu känns det verkligen bra för det var den enda rollen som jag ville vara!  :D
Det hände en annan rolig sak på teatern idag. En rollsättare kom på besök och inte vilken rollsättare som helst utan... Maggie nånting :) Hon vann en guldbagge i år för bästa person bakom scen. Hon har tagit ut ungdomar till en massa bra filmer som t.ex. Tastsiki, I taket lyser stjärtnorna, Onskan, Ping Pong- kingen, Tillsammans, Låt den rätte komma in och många fler. Coolt va ? I alla fall så kom hon till skolan för att hon sökte tretton till fjårton- åringar för nya filmer. Vi fick provspela två och två :) Jag och Zanya gjorde tillsammans och enligt mig gick det väldigt bra. Vi skulle inprovisera ett telefonsamtal då en av oss skulle ljuga om någonting. Zanya fick ljuga, haha :) Det var kul och jag gjorde mitt bästa! Är ju väldigt svårt att få en roll eller ens gå vidare men huvudsaken var att vi försökte. Det handlar ju mycket om att man ska ha rätt utseende och vara rätt typ också.
Idag fick vi tillbaka våra berättelser av Ozze. Jag visste inte att man fick sätta betyg i sjuan men det gjorde han i alla fall. Jag fick MVG :) Det var roligt!
Nu ska jag och pappa sätta oss och planera... en grej xP
Ha det jättefint!  

Skoskav

2010-02-09 @ 20:23:37
Tjenare Sveriges (om inte världens) hetaste blogg!
Här sitter jag framför datan ofc och skriver om min dag. Tråkigt att läsa om? Jag måste börja med lite flera Bajs och Bra- listor eller vad säger ni? Send me a comment!
Så... Dagen började inte storslaget. Jag var arg hela morgonen för att jag skulle vara tvungen att ha den där konstiga jackan på mig en dag till pågrund av att min dunjacka har gått sönder (cellons fel)! Jag vet att det är en små- sak att vara sur över men man ska inte ljuga. Jag kan vara lite nojjig ibland. Dåligt med sant och visst är det väll bra att jag är ärlig? Nu är jackan i alla fall lagad tack vare min rara far :)
En annan sak att adda på "jobbiga morgon"- listan var att jag hade glömt mitt busskort i ridjackan som är hos mamma! Jag märkte det inte förens jag kommit till tunnelbanan. Då blev det till att springa nästan hela långa hala vägen till skolan. Pust! Fast det var ju bra med motion och lite frisk luft på morgonkvisten. Det är även väldigt härligt att har börjat ljusna. Våren är välkommen med öppna armar!
På NO:n blev det mycket anteckningar. Jag fick t.ex lära mig att de flesta blixtrarna går via marken TILL molnen och inte tvärt om. Ganska bra att veta :) Did U know?
På franskan kan man säga att det blev lite pinsamt. Vid slutet av lektionen skulle vi titta på en film från Qubec för att höra franskan låter där och... Japp, det hela började med en ganska lång sex- scen. Jobbigt! Jag bara stirrade ner i mitt block bad till Gud om att det skulle ta slut snart. Men det tog inte slut så snart och efter en lång rad stönanden slog Eva ihop händerna och föreslog att vi skulle spola fram lite i filmen. Jag tror inte att det var någon som skrattade. Alla satt tysta och bet sig i tungan. Jag och Maja sittarde på varandra med uppspärrade ögon. Usch så jobbigt det var!
Jag, Maja, Tilda, Amanda, Thora och Stella övade på musik- lektionen. Det gick faktiskt mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas. Jag fick sjunga i miken eftersom jag inte hade med mig min cello. Det var skoj :) Men på Öppen Scen som är på måndag ska alla sjunga.
Eftersom detta är våran kortaste dag hade vi bara en lektion efter lunch. Det var SO och vi tittade vidare på Swing Kids. Det var skönt att få titta på film, även om den var väldigt soglig ibland. Jag fick kämpa mot tårarna som sved i ögonen. Vissa partier var (enligt mig) väldigt hemska och jag fick hålla för ögonen ett antal gånger eftersom jag är lite känsligt för blod. Jag blir alldeles illamående när folk blir slagna i ansiktet så att blodet sprutar, usch nej det är verkligen inte min grej.
Tennisen gick väll sådär eftersom jag inte kunde ha på mig några skor. De där jäkla skridskorna har verkligen skavt upp mina hälsenor och de vill inte läka hur mycket jag än tvättar och luftar och vårdar. Någon som har något tips på vad man ska göra för att få det att läka snabbare?? ;O Daniel skrattade i alla fall åt mig när jag halkade omkring i strumplästen och försökte fånga bollarna så gott jag kunde, haha. Det måste sett roligt ut... men det var inte så kul för mig. Jag kände mig lite mongo xD

Igår fick jag rida Honey. Dock inte för att hon är min lilla älskling utan för att hon är honungsfärgad, nästan guldig. Hon är så fin och väldigt pigg i både trav och gallopp. En riktig stjärna! Det låter säkert på mig som att jag älskar alla hästar i stallet men... ja det kanske är så <3 Vi red cowboy- sadel, haha det var jättekul! ;) Det kändes verkligen som att jag var med i en Vilda Västern film. Jiiihaa! ;D

I miss my mother! Det har verkligen inte förändrats med åren. Jag saknar henne alltid lika mycket när vi är hos pappa, haha :)  Och tvärt om.

Ikväll har jag övat på cello och pluggat inför franska- provet på tisdag nästa vecka. Det är inte så mycket man ska kunna men det är lika bra att öva så mycket man kan när chansen finns. Hoppas i alla fall att vi kan se klart på New Moon ikväll! Det har knappt börjat hända nåt... Kvaliten är inte så bra på skivan för att den är hämtad från nätet men det är utan tvekan bättre än ingening. Åh, håller jag på att bli ett galet Twiligt- fan?! No no, det händer inte. Jag inte en sån typ som låter mig säljas, haha. Jag tycker om olika saker olika stunder, olika dagar. Det är därför jag aldrig har kunnat hålla mig fast vid en enda Idol. Ibland kan jag avundas personer som vet allt om en person. Kan alla låtar personen sjunger/ alla roller personen spelar. Jag blir snabbt uttråkad och vill ha en förändring. Den kan skifta väldigt fort från ett intesse till ett annat. Därför är det nog bra att jag håller på med så pass olika saker på fritiden. Ridning, cello, tennis, teater och har väldigt olika kompisar! <3 

God natt och sov så gått alla sockersöta små barnrumpor! Puss


 

Släkten på fika

2010-02-07 @ 19:22:58

Hello darlings!
Pappa väckte mig elva imorse och det var hur jobbigt som helst att häva sig upp ur sängen. Jag kunde inte somna igår natt för jag hade så ont i magen efter alla sötasaker :( Det är lätt att det blir för mycket när man vill (måste) smaka av allt. Jag var tvungen att gå upp mitt i natten, öppna fönstret och stappla omkring i lägenheten för att lugna illamåendet. Jag tror att jag somnade vid två...
På morgonen mådde jag bra igen, förutom att jag var trött. Vi åt frukost, fixade lite inför kalas nummer två och gick sedan till Buger King för att äta lunch. Jag var inte så hungrig eftersom att jag hade ätit frukost nyligen men det fick ändå bli en chicken nuggets- meny.
Släkt- kalaset var trevligt. Pappa bakade (bl.a) en sorts sockerkaka med bär i som blev väldigt god. Jag fick ännu fler fina paket :) Bland annat fyra mascaror, haha! En som vibrerade, konstigt va? Den skulle tydligen se till att hela ögonfransen blev svart. Har aldrig hört talas om sånna...
Marias bror Patrik och Marias syster Katta stannade kvar när de andra gick hem. Vi sjöng "lips" på XboX, det var kul! Vi åt spagetti Carbonara till middag och nu orkar jag inte vara social längre. Är lite arg på pappa för att han inte vill titta på New Moon med mig när han har lagt Hugo, eller han kan snarare inte pågrund av jobbförberedelser, ARGH! Jag vill så gärna se den med nån som inte har sett den!! Och till er som undrar: Nej New Moon har inte kommit ut på DVD med jag har olagliga släktingar.
Suck...
Imorgon är det ridining. Det ska bli mysigt, men kallt! Jag har bra skor och byxor så varmare kan det inte bli om man ska kunna sitta upp på hästen överhuvudtaget.
Jag tror att jag ska öva lite på cellon när alla har gått. Forever young (made of Tilda Friendner) och Can you feel the love tonight
Have a great evening!

Mitt sockersöta kusinbarn Tindra var mycket hjälpsam under presentöppningen

Jag fick verkligen ta i för att blåsa ut det enda ljuset på tåratan som dessutom var väldigt snyggt, eller hur Ankan?

 Lucas har lanat för många nätter i rad?
Klara var en riktig hejare på att sjunga till de mer eller minder omöjliga låtarna från 70- talet.


Födelsedag

2010-02-06 @ 19:55:05

Hejsan!
Nu är jag fjårtis, fjorton underbara vintrar :) Det har vait en jättehärlig födelsedag! Imorse fick jag sång av pappa, Maria, Love och Hugo. Det blev jordgubstråta till frukost och en massa fina paket!

Boktjuven- bok
Sharkwather- film (Maria)
Slumdog millionare- film (Love)
Tuggummiautomat (Pappa)
Åttahundra tuggummin (Pappa)
Ett års preumeration på spofify (Pappa), äntligen!
Silver ögonskugga (Hugo)
En jättefin talva som föreställde mig och Tilda som syster Blå och Gredelin (Tilda)
Hugo gav mig även ett speciellt paket som innehöll en vit porslins- ängel och en röd ballong som nästan var tömd på luft, det var meningen att den skulle likna en mini- jävuls- ballong. Gullig idé va? Två bra livs- symboler :)

Vi åt födelsedags- frukost och började fixa inför festen som skulle vara klockan två. Vid kvart i ett ringde det på dörren. Det var Maja, Zanya, Tilda och Ankan som ringde på och sjöng för mig. Inte nog med det hade det med sig en jättefin kaka som Ankan hade bakat! En kladdkaka med sprittsad (jätte snygg) grädde och en blå plupp som symboliserade ett kreativt försök till att skiva "Grattis Ebba". Men det behövdes ingen text. Tårtan kunde inte varit mer pefekt. Maja hade gjort ett jättefint kort med ett hjärta på av ihoprullade små silkespappers- bollar. Zanya hade med sig present! Det var en super- härlig väska från Ghoa och mer??! Ja. Ett jättefin pärl- spegel- ask som innehöll ett super gulligt hjärt- halsband! Tusen tack! Tilda var gullig nog att TA UT noter till "forever young" som jag kan spela på cello (finns en lite hemlig (?) anledning)! Så himla guligt av er! Tack och puss! Vi åt den jättegoda kakan och snackade lite tills de gick tio i två. Då blev det lite bråttom att byta om pch göra sig fin men jag hann innan det ringde på dörren för andra gången.
Det var mamma, Magnus, Alina, William och Vendela som kom. David är sjuk... hoppas att han kryar på sig! Vi fikade ännu en gång med chokladtäckt kladdkaka (min idé) och en annan färgglad tårta :) Mamma hade bakat och tagit med sig fiffi- rutor. Det var jätte- mysigt att vi kunde träffas allihopa! Hela familjen (utom David) på plats :) För nu är vi väll en familj, eller hur?
Jag fick MER presenter.
 
Guldig ögonskugga (Mamma)
Slitna baggy- jeans (Mamma)
Vita converse (Mamma)
Två jättefina tröjor från Zara (Magnus barn)

Tyllkjol (Magnus barn)
Klännig (Mormor)
Små örhängen (Mormor)
Stora silver ring- örhängen (Magnus)
Kläder (Ann- Kristine)
Plus en jättefin Ebba- bukett! Jag är nöjd och jätteglad för alla presenter och även för att så många har ringt eller skirvit i min logg på Facebook. Thank you för caring about me, darlings! Jag har ju som sagt glömt min mobbe på cellon så man undrar ju hur många gånger den har pipit och vibrerat. Stackars Johan!

Jag valde kyckling och klyfpotatis till middag, mums så gott det var! Det var härligt med lite riktig mat mellan alla sötsaker. Ikväll har jag bestämt att vi ska mysa och titta på Melodifestivalen. Det finns inte på kartan att jag missar den första del- tävlingen. Rätt låt måste gå vidare! Detta år blev det ingen Gondolen men faktum är att jag faktiskt kände för att vara hemma och njuta av fölse- friden. Desstom får jag ju äta godis idag också! ;D
Hugo tittar just nu på film så jag passade på att blogga lite nu...
Imorn blir det mer fest. Släkten kommer :) Man är ju lite trött, haha men det blir roligt :)

Är det mycket att fylla fjorton år? Jag vet inte men det känns inte så mycket. Det kändes större att fylla tretton, haha, men det kanske beror på att jag faktiskk blev tonåring då :)

Här har ni lite härliga bilder från dagen! :

 
Trött men glad.

 Alina & jag. E vi inte söta ?

 Lovely friends! <3

 Det var lyxigt att få äta godis!

Puss




Sista kvällen som trettonåring!

2010-02-05 @ 21:59:55

Hej alla fina!




Sista kvällen som 13- åring. Sista kvällen. Vad hemskt det låter! Som att jag ska dö imorgon eller något, nej det är snarare tvärt om! Imorgon bitti klockan nio börjar resten av mitt tonårs- liv, och resten av resten också för den delen. Det känns underbart och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med mitt första år som teenager :)  Jag har varit med om mycket roligt och lärt mig av mina mänskliga misstag. Det ska bli en äran att få fortsätta leva med dem jag älskar och lära mig oändligt mycket mer på livets stig mer! I love to BE... bara jag slipper kräkas. Jag tackar Gud för att jag sluppit spy det senaste dygnet. Det verkar trots allt som att jag inte har blivit smittad av Magnus magsjuka, vilket är ett mirakel! Peppar peppar, ta i trä! Magnus gick till jobbet idag :) Han mådde nästan helt bra när jag kom hem från skolan igår. Vilken tur att det gick så fort!


Idag var det skola, japp som vanligt, som vanligt. Men om man tänker efter lite bättre så är inte dagarna så lika som man kan tror när man reflekterar över veckan som gått. Man lär sig nya saker för varje dag som går. Inte bara andra räknesätt på matten utan också hur klasskompisarna är som personer. Man upptäcker nya sidor, både lite sämre och förvånadsvärt bra! :D Jag tror att det tar en hel livstid för en person att lära känna en annan helt och hållet, om ens det! Sen blir man ju bättre också. På cello, ridning, tennis, matlagning! Oj nu känner jag att jag blev lite filosofisk, haha! Let´s go back to the subject!
Idag var det skridskor på morgonen klockan kvart över tio. Jag var inte med i måndags (eftersom att jag var sjuk) så detta blev första åket för mig i år :) Skridskorna var lite för små så jag fick blåsor efteråt men det var det värt så kul som vi hade det! Vi spelade hockey. Kan ni tänka er att JAG gjorde TRE mål?! Och Olga ska vi inte prata om, hon var hur bra som helst. Hennes alla snygga mål går inte att räkna på två händer. Det märks att hon är en riktig vinter- tjej! Maja var hur skön som helst på isen. Han slängde sig nåra gånger och gjorde ett par mål hon med! Mycket bra jobbat! Om jag fick bestämma skulle hon vara lagets maskot! Simon var även en mycket bra spelare och trist nog Juliis också. Han var inte på vårat lag. Jag tror att han gjorde alla mål, nästan, så honom måste vi ge lite ära också :) Fast vi vann, hahahaaa! Sötis- Tilda var verkligen gullig på banan. Det verkade inte som att hon kände sig hundra procent bekväm i situationen, men ändå stod hon kvar, kämpade och gav framför allt gav hon sitt lag (inte vårat) mycket pepp! Tack för en god match allihopa!
Det var inte så god mat idag. Jag tycker nog att mattanterna måste skärpa till sig lite nu. Jag börjar bli fett lack på dålig vego- mat. Ärlig talat så vet jag inte ens VAD det var jag Ankan och Olga fick på tallrikarna idag. Det såg ut som... nej jag kan inte sätta ord på det. En stor torkad, blodig snorkråka. Usch! Nej nu får jag klökningar! Tur att det blev pizza till middag. Jag är mätt som en plätt :) Apråpå mat så måste jag verkligen ge mamma en stor applåd för maten hon har laget den här veckan. Det har verkligen varit en smakupplevelse (som vanligt). Jag måste nig få skryta med att min mamma är väldigt bra på att laga mat, är det tillåtet?
Jag lärde mig kul nog ganska mycket nya saker på matte- genomgången idag. Annars brukar det vara ganska mycket tråkiga reptitioner. Men idag antecknade jag och memoreade :) I feel like a new person!
Franska- läxa. Enkelt, men viktigt.

Je suis
Tu es
Ill/Elle/On est
Nous sommes
Vous etes
Ills/Elles sont

Så nu har ni lärt er något nytt för dagen!
På svenskan sa Ozze (vilket var väldigt frustrerande) att den sista boken i Jonas Gardells triologi om Juha, "Jenny", var väldigt läskig och olämplig för oss. Han tyckte inte att vi skulle läsa den! Herre Gud Ozze! Tror du verkligen att någon kommer att kunna låta bli den boken nu? Alla blev helt uppspelta och börjar ifrågasätta. Bra knep om man vill att sina elever ska läsa böcker men en väldigt dålig taktik om han vill att vi INTE ska läsa. Jag kommer inte kunna hålla mig ifrån den. Jag och Anna- Katarina har besämt att vi ska läsa den tillsammans så att vi kan snacka med varandra. Det måste man nog om den är så obehaglig som jag hörde Knut säga.
Efter skolan skulle vi repa lite på .. eh jag  vet inte om det är något vi ska snacka om ifall det inte blir nåt, men det var kul i alla fall. Vi gick hem till Tilda eftersom musikläraren inte kunde släppa in oss i musikrummet på fredager efter klockam tre. Jag satt på en rolig banankudde som man kunde gunga på. Ramlade av den nåra gånger ochh det gjorde lite ont i baken men mest synd var det nog om Thora, haha! Förlåt men det såg lite kul ut när hon föll av mitt i låten. Vet inte om detta kommer att bli bra men vi ska göra så gott vi kan och framför allt (som vi är bäst på) ha kul! 

Nu ska jag gå ifrån datorn och njuta av mina sista timmar som trettonåring!
Ha en jättebra kväll och sov så gott! Pussar och kramar!


En brun- grön dress

2010-02-04 @ 16:47:51
Heej! 
Det är torsdag eftemiddag och jag känner mig underbart ledig för andra gången. Kom precis hem från skolan eller snarare från Måns AD:s trapphus. Jag, Nim, Tilda och Amanda sprang upp till honom, ringde på dörren och tog hissen ner igen. Det gjorde vi för att de var DUMMA nämligen kastade snö på de som gick i gången under ringvägen. Och så får man ju inte göra, grabbar! Måns började springa ner för trapporna och vrålade så att det ekade. Då kunde ju jag självklart inte hålla tillbaka mitt välkända "Hajen kommer och tar mig"- skrik. Så... Det blev inget mysterium för killarna där uppe direkt. - Ven var det som ringde på dörren?! Nepp. Men vi gjorde dom i alla fall besväret att lyfte på baken och gå för att öppna. IN YOUR FACE! Hahaha :)
Den här dagen har swischat förbi! Den sista lektionen var syslöjd med Lill som för övrig hade en väldigt ful brun- grön kavaj på sig och matchande utsvängda byxor i samma tyg. Att hon har mycket märklig smak kan man även se på pottfrisyen. Men huvudsaken är ju att hon är nöjd men sig själv :) 
Stackars Magnus ligger sjuk i sängen. Han spydde igår kväll så det var inget tal om att han skulle gå till jobbet idag. Framför allt inte eftersom som han jobbar på ett sjukhus. Det är nog ingen större hit att drabba små nyfödda bebisar med maginfluensa eller vad det nu är han har. Dessutom var han helt utslagen på morgonen, den stackarn! Jag hoppas verkligen att han snart blir bättre. Själv är jag ju lite skraj som ni alla vet men nu är det faktiskt inte mig det är synd om! Jag tror inte att Magnus har vinterkräksjukan i alla fall för då hade han nog spytt flera gången än en. Vi får hålla tummarna för att framför allt inte jag blir smittad eftersom jag fyller år på Lördag och allt! Då vill man ju kunna äta tårta!! :D Och det ska bli skuj att se vad man får för något fint... Kom ihåg att den som köper dyrast present åt mig kommer högst upp på BFF- listan!! xD 
Ikväll ska jag öva lite på CAN YOU FEEL THE LOVE TONIGHT som är min cello- läxa. Låten i sig är väldigt enkel (och fin) men det finns en hel del bågar som jag måste öva in också :) 
Idag blev det potatismos och kött till lunch och vego- rätten var en gryta som liknade spya. Jag var inte speciellt sugen på spya så det fick bli en väldigt salt och ganska äcklig pasta från salladsbordet. Maja tyckte de var hur goda som helst och började genast äta från min tallrik och bara ett par sekunder senare var Ankan där som en svulten skata hon med -.- Jag tror till och med att Tilda norpade ett litet pastarör från min tallrik MED FINGRARNA! Kan ni förstå vilket övergrepp. Ett par knäcke- mackor fick hjälpa till att stilla min hunger. 
Idag var det dags för teater- uppspel och jag skulle som sagt spela mobbade Thomas. En ganska utmanade uppgift konstigt nog. Jag skulle spela bryg, osäker och rädd. Jag hade inte jätte många repliker och det gjorde att jag var tvungen att använda kroppen mycket. Klia mig i nacken, flacka med blicken, sparka på osynliga stenar, bita mig i underläppen m.m. Eftersom vi inte var så många på scenen hade publiken möjlighet att föjla alla personer väldigt noggrant och då är det viktigt att leva sig in i rollen. Det gick faktiskt bra :) Jag började inte skratta när Lennart (Måns AD) satte sig bredvid mig och sade att jag var ful och äcklig. Inte heller när kill- gänget sjöng "Thomas har inte knullat, Thomas har inte knullat!" Det förvånade mig. Vid ett tillfälle ryckte det lite i mungipan och det var när Thomas mamma (Zanya)  hjälpte mig upp från marken och sade med tysk brytning "Har de slagit dej igen?!". Det var väldigt bra imiterat men ändå ganska komiskt. 
Imorse fick jag lite bra tips på FRIDA (-tidningen). Enligt instruktioner gjorde jag en utbakt snefläta (som vid det här laget har gått upp) och sminkade mig som Taylor Switft. (Nu kanske Taylor Lautner vill ha mig!) Jag tycker nog att det blev ganska fint i alla fall :) Hihihihi
Nu har jag precis ätit en Risifrutti :) Man ska inte glömma bort att det viktigt med mellis!! Annars orkar man inte med dagen. Jag har varit dålig på att äta på eftermiddagen men har börjat bli lite mer hälsosam den senaste veckan. Det är så enkelt och så viktigt! Men kom ihåg: Godis är INTE mellanmål! 
Nu ska jag... Vet inte. Logga in på Facebook en stund och sedan öva på min vackra träkompis som jag apropå det snart ska skiljas ifrån!! Johan har beställt en stor cello till mig :) Det behövs verkligen! Jag känner mig som en jätte med trekvarts- cellon.
Ha det jättebra!! Pössellilöss!

För höga krav

2010-02-03 @ 21:18:16
Hej shötishar!
Det en onsdag kväll och jag sitter och myser i soffan med den varma datorn i knät omringad av levande ljus. 
Magnus och mamma är ute på promenad och på hemvägen skulle de köpa glass :) Lite vardagslyx måste ju tillåtas ibland eller vad säger ni? När de kommer tillbaka ska vi titta på mammas program och sedan ska jag gå och lägga mig och läsa. Jag kan verkligen inte somna om jag inte läser innan, det är fullkomligt omöjligt! 
Nu är jag som ni förstår tillbaka på stadiga ben igen, efter två dagar hemma i sängen. Jag välkomnades med det välkända SO- provet. Jag gjorde så gott jag kunde igår med plugget och eftersom jag inte mådde kanon var det lite smärtsamt men jag gick ändå och lade mig med en trygg känsla i magen. I onsdags (sista dagen vi har SO i veckan) skrev Jonas upp vad man skulle kunna och jag antecknade allting. Jag har pluggat och pluggat och pluggat på de fem ganska öppna och stora frågorna inom ämnet Brott och Straff. Läst i boken, pluggat in gamla stenciler och anteckningar, googlat saker som jag ville veta och skriva mer om... Men nehe. Igår och i måndags hade han gått igenom alla frågor mycket mer exakt så det fanns en fråga som jag inte hade pluggat ett dugg på. Som tur var så har jag ju hängt med under lektionerna men det hade utan tvekan underlättat om jag hade pluggat på det ordentligt. Detta stör mig! Nu tänker ni säkert, herre Gud Ebba EN fråga! Men jag har nog dess värre ganska höga krav på mig själv eller dess värre och dess värre...? Det är väll antagligen också bra på många sätt, men man ska nog vara försiktig för att belasta sina axlar med för mycket krav. Det är klart att man alltid göra så gott man kan och sätta höga mål, men man kan inte alltid vara bäst, det är omöjligt. Ingen är bäst på allt och ibland måste man påminna sig själv om det. Det gjorde mamma idag när jag ringde henne med gråten i halsen. Släpp det Ebba! Och jag har släppt det nu, i alla fall nästan... Världen går inte under bara för att man har ett fel på ett prov. Så nu släpper vi det och tar framtiden som den kommer! :)
Jag glömde min mobil på cellon idag... Suck! Men men... Vi får väll hoppas att jag överlever. Jag har absolut ingen lust att åka till Odenplan i morgon för att hämta den på min lediga, sköna dag! Troligtvis kommer jag få en extrem separations- ångest och gråta mig till söms but i guess thats life... xD
Jag känner mig fin i mitt nya hår och jag blev inte mobbad av min kompisar heller. Jag slapp helt enkelt stå ensam i ett hörn, det var ju jäklarns tur xD
Nu ska jag lämna er! Pussiluss

 well what do you think about this hair- colur?

HOST!

2010-02-02 @ 09:05:49
Snörvel host host, harkel. 
Detta är andra dagen jag är hemma från skolan med ont i halsen och huvudet. Näsan rinner och jag känner mig allmänt kass i hela kroppen. Tråkigt! Varför just nu är jag såg så mycket fram emot att visa upp min nya härfärg? Men, men... Man kan inte begära att få vara frisk hela, långa, kalla vintern. Någon gång blir man nästan alltid sjuk. 
Jag känner mig faktiskt bättre så jag tror att det blir skola imorgon :) Frölåt svenska teater- gruppen för att jag inte har kunnat öva med er, men jag ska göra så gott jag kan på uppspelet i alla fall! Och till alla er som har messat eller ringt: Jag är inte arg på er!  Det är bara det att jag inte kan hitta min mobil- laddare så telefonen är avstängd för tillfället... I morgon är det onsdag och vad betyder det? Hm... SO- prov, minipjäs- uppspel, cello och fyra dagar kvar tills jag fyller år :D Det låter ju rätt okej? Dessutom får jag ju träffa min gulliga klass också efter en evighet! <3
Idag ska jag bara vila. Titta lite på film kanske (Twilight igen?), läsa, sova eller kanske skriva dikter om sommaren som jag längtar så otroligt mycket efter! Sedan måste jag ju självklart plugga det sista inför provet också så att jag känner mig säker på det :) ................
Ooops det var snickaren som kom. Hej hej, sade jag i lila gitarr- nattlinne och rosa pyjamasnbyxor. Välkommen in! NOT! Jag tycker inte om när främmande människor vandrar omkring i våran lägenhet när jag ligger i sängen och ska försöka sova. Det känns skumt. Hoppas han går snart! 
I fredags var jag på bowling- fest och sedan på övernattning. I had a good time :) Det var jättekul att få träffa det gamla gänget om man säger så ;) fast jag kände mig inte så speciell i mitt mörka hår eftersom att alla hade färgat, eller tonat, eller slingat, eller hade hårförlängningar, haha. På söndagen åkte jag hem till Love och David. Mamma var och spelade in program. Vi tog oss till Vallentuna komunalt med tunnelbana till Tekniska Högskolan och sedan Roslagsbanan den sista biten. Den var väldigt härligt väder. Solen sken och det tjocka snö- täcket glittrade på marken. Wonderful. David visade oss vägen till familjen Larssons, gula, fina hus. Alla barnen var hemma inklusive Magnus själv. Vi åt spagetti Carbonara. Sedan fick jag den stora äran att vara Vendelas patient. Hon gjorde så gott hon kunde med kroppsliga övningar, filtar och osynliga mediciner, men jag mådde faktiskt inte så mycket bättre efteråt. Det var då jag började känna av huvudvärken. Alina var inte heller 100 procent frisk :/
Vi åkte in till stan igen för att fira stora Vendela. Vi mötte mamma på Sergels Torg och gick för att äta på Pizza Hut. Vendela fick en Hello Kitty- portponä (stavning?) med en spegel och två hårspännen i av mig. Mamma gav henne en klocka. De andra hade redan firat henne på självaste födelsedagen. Pizzorna var goda men jag började känna mig sämre på kvällen. Ungefär som jag gjorde på fredags eftermiddagen... Efter mini- festen åkte vi hem och tittade på Blåsningen. Det var inte sådär jättekul den här gången... Efter det vid nio gick jag och lade mig, men jag kunde inte somna pågrund av att det plingade på övervåningen. Det hördes som att någon slog med en sked på en gong- gong. Jättekonstigt! Efter en stund när jag märkte att ljudet inte avtog ropade jag på Love och frågade om han hörde något, men det gjorde han inte. Mamma sade att jag hade ljud- hallucinationer. Det är tydligen ganska vanligt när man börjar bli sjuk. Ganska läskigt !
Ta för er av mina gamla sommarbilder som piggar upp i Februari- mörkret! 
 En lycklig Love på Sardinien 2008. 

 Jag och fina Lisa på Flen för en halv evighet sedan. 

Här sitter vi på balkongen i Grekland och äter tomatsås. Och min har fått en konstig form efter saltvattnet. De två veckorna var inte dumma! I wanna be there! 
Nu ska jag försöka sova lite så att jag är frisk och kry imorgon! 
Kraaam 

P.S. Vila i frid lilla Mino